Konumuz aşk

Boğa sevgisini cömertçe ifade eder, Terazi için ikili ilişki önemlidir. Oğlak eş olarak saygı gören birini arar... Yükselen burcunuzdan sonraki 5’inci burç sizin nasıl bir âşık olduğunuzu anlatıyor.

Haberin Devamı

Madem Terazi burcu dönemindeyiz, o halde neden burçların ilişkilerdeki hallerine şöyle bir göz atmıyoruz? Ama ufak bir farkla. Yükselen burcunuzdan sonraki 5’inci burç sizin nasıl bir âşık olduğunuzu anlatır. Bunu anlamak veya bulmak zor olabilir. O yüzden önce hazırladığım listeye bakın. Neden 5’inci burç diye merak ediyorsanız eğer, bu burç yükseleninize göre astroloji haritanızın 5’inci evine, yani aşk evine denk gelir.

Konumuz aşk

Koç: 5’inci evi bu burca gelenler son derece tutkuludur. İş hayatlarında ve oyun oynarken olduğu gibi cinsel anlamda da tatmin olmaya ihtiyaçları vardır. Eşleri canlı olmalı ve Koç kıvılcımlarının parlamasına iyi tepki verebilmelidir. Daimi bir eşle neşeli cinsel oyunlar onlar için sadece gençlikte değil, aynı zamanda orta ve geçkin yaşlarda da caziptir. Aksi takdirde hem kendileri hem de eşleri acı çeker.

Boğa: Son derece sevecen ve kibardır. Sevgisini cömertçe ifade etmeye isteklidir. Cömertlikleri duygusal ve finansaldır. Cinsellik onlar için son derece önemlidir, aynı zamanda mükemmel, ilgili ve düşünceli âşıklar olurlar. Boğa’nın kendini adamış olduğu şehvetli zevkleri önemlidir. Genellikle herhangi bir fiziksel rahatlıktan ödün vermezler, o kadar ki, kayıtsız hale gelebilirler. Eşleri onları sıkıcı olmakla suçlarsa bir rutinin kölesi olmayı seçtikleri içindir.

İkizler: Hiç tartışmasız canlı ve entelektüel bir ilişkiye ihtiyaç duyar. Ortak çıkarlar önemlidir. Eşlerin kesin fikirleri olmalıdır, böylece İkizler partneriyle zevkle tartışabilir. Bütün bunların birlikteliğe tat katması muhtemeldir. İkizler genellikle duygularına tamamen güvenmezler. Duygulara yenik düştüklerinde hemen mantıklarını devreye sokar ve tutarlı bir bakış açısı kazandırmak için duygularını kendilerine açıklamaya çalışırlar.

Yengeç: Eşlerine karşı ürkütücü veya aşırı duygusal olmaktan kaçınmalılar. Ayrıca geçmişe bakma eğilimindedirler ve bir ilişkiyi ileriye taşımak konusunda isteksiz olabilirler. Şehvetli âşıklardır ancak en ufak bir duyarsızlığa orantısız bir şekilde üzülebilirler. Kalıcı bir ilişkiye girdikten sonra çocukları dahil olmak üzere aile hayatına sıkı sıkıya bağlı kalırlar.

Aslan: Baskın olmaları hafife alınamayacak bir olasılık. Bunu karşı taraftaki en iyiyi ortaya çıkarmak istedikleri için yapmaları iyi niyetli olabilir. Ancak yine de Aslanların her zaman hükümdar olmasına da izin verilmemelidir. Aslanlar ayrıca eleştiriyi çok ciddiye alabilirler. Seksten coşkulu bir zevk ve haz elde edilir ancak aşklarını kaba ve hızlı yaşamayı sevmezler. Örneğin, şarap içmeyi, yemek yemeyi ve ardından lüks içinde baştan çıkarılmayı talep ederler.

Başak: Kişisel bir ilişkiyi derinleştirmeyi düşündüğünde genellikle kendini aşağılama yoluna girebilir: “Bende ne görüyor? Onun için yeterince iyi değilim.” Başaklar iltifatları zarafetle kabul etmelerini sağlayacak özgüven için çabalamalı. Gevşemeyi bilmeliler. Kendilerine cinselliğe şüpheyle bakmaları öğretilmiş olabilir. Bunu duygusal bağlılıkların mutlu bir ifadesi olarak görmeyi öğrenmeliler. Frenlemeleri gereken bir diğer engelleyici faktörse söylenme eğilimleridir.

Terazi: Yaşamının en önemli alanı ikili ilişkidir. Terazi burcu bunu başarılı bir şekilde elde edene kadar psikolojik olarak bütün değildir; romantik bağlılık söz konusu olduktan sonra olağan kararsızlıkları arka planda kalabilir. Saf romantiktir. Düğününü planlarken bile aylarca gözleri parlar. Genellikle barışsever olmasına rağmen bazen sevgilerini test etmek için partnerleriyle tartışır. Bu eğilimin farkında olmalılar çünkü kaş yapayım derken göz çıkarabilirler.

Akrep: Kendi bir enerji topu olan Akrep bir iletkene ihtiyaç duyar. Bu enerji bir yere ulaşamazsa ve yapıcı bir şekilde alınıp kullanılamazsa kesinlikle sorunlar olacaktır. Bu nedenle kişisel bir ilişkide eşin dengeleyici olması önemlidir. Akrepler olası bir partnerin çekiciliğine kapıldıklarında tüm enerjilerini bu kovalamacaya verebilir. Karşı taraf kendilerine uygun olmasa da bu kovalamacaya devam edebilirler. İlişkinin stresli dönemlerinde Akrep’in ketum ve kinci olma -hatta zalimlik noktasında- eğilimi ortaya çıkabilir.

Yay: Hiçbir gerçek Yay, özellikle kişisel ilişkilerde, klostrofobik koşullarla baş edemez. Sahiplenici, şüpheci veya kıskanç bir eşle ilişki uzun sürmez; bağımsız ruhları kişisel özgürlük üzerindeki herhangi bir kısıtlamaya müsamaha göstermez. Seks, geleneksel Yay coşkusuyla karşılanır; çok gençken olası bir partnerin cinsel çekiciliği karşı konulamaz olabilir. Tecrübeyle birlikte başka nitelikler arayacaklardır. Zekâsı kendileriyle örtüşen ve arkadaş da olabilecekleri eşlere çekilirler.

Haberin Devamı
“İkizler canlı ve entelektüel bir ilişkiye ihtiyaç duyar. Balık duygusal bir ilişkiye kolayca nüfuz eder. ”

Oğlak: Ebeveyn figürü olan veya en azından hayranlık ve saygı gören birini eş olarak seçebilirler. Ayrıca para veya sosyal statü için de evlenebilirler. Oldukça düşük duygusal düzeye sahiptirler ve özellikle yakın ilişkilerde gerçek duygularını göstermekte zorlanabilirler. Bu eğilimin farkına varmalılar. Özellikle kişi kariyeriyle çok ilgiliyse eşinin hâlâ sevildiği konusunda güvenceye ihtiyaç duyduğunu kabul etmelidir.

Kova: Yakın bir duygusal ilişkiye girmeyi ve bunu sürdürmeyi en zor bulan burçtur. Güçlü bağımsızlık ihtiyaçları, başkalarının yaşamlarına girmesine izin vermelerini özellikle zorlaştırır. Çünkü bunun yaşam tarzlarını değiştirmek ve yaşam alanlarının işgaline tolerans göstermek anlamına geleceğini fark ederler. Her şey yoluna girene kadar çoğu zaman bir ilişkiye başlamayı reddederler.
Bu yüzden bekâr kalmaları muhtemeldir.

Balık: Duygusal bir birlikteliğe kolayca nüfuz eder ama sevdiklerini şefkatiyle hafifçe boğabilir. Duygularını sıkı bir şekilde kontrol altında tutmaları koşuluyla Balıklar bir birlikteliği özel hale getirebilir, ancak şaşırtıcı bir şekilde önemsiz konular bazen devasa olaylara dönüşebilir. Romantik ve duygusal Balıklar âşık olduklarında gözlerinin önüne gül rengi bir perde indirmeye meyillidirler ama partnerin hataları ortaya çıktığında acımasızca o perdeleri kaldırırlar. Çok aşırı tutkulu değildir, daha çok romantik seksi benimser.

 

Yazarın Tüm Yazıları