Hem eğlenceli hem dramatik Aslan dolunayı

İletişimin ve yaratıcılığın arttığı bir dönemdeyiz. Sezgilerimiz açık. Hedeflerimize yönelmek için fırsatlar var. Ancak bir yandan da huysuz, dürtüsel veya agresif hareket etme eğilimi içindeyiz. Bu nedenle enerjimizi yapıcı bir şekilde kanalize etmemiz ve olumlu sonuçlar için kullanmamız önemli.

Haberin Devamı

Yeniay ve dolunayların etkisi bir hafta öncesinden başlar. Bu hafta da genel olarak 5 Şubat’ta gerçekleşecek Aslan burcundaki dolunayın etkileriyle geçecek. Her türlü duyguyu yoğun ve görünür yaşadığımız, daha tepkisel davrandığımız zamanlar. İşin içinde Aslan da olunca dramalardan kaçınmak pek de kolay olmayabilir. Ama eğlenceli ve motive edici bir tarafı da vardır. Şimdi bu haftanın astro-reçetesine ve burçlara neler getirdiğine bakalım...

Ego çatışmaları

Bugün Ay tüm gün Boğa burcunda seyahat edecek. Güneş’le kuzey Ay düğümü arasında kare açı oluşacak (etki süresi +/-1 gün). Yaşam amaçlarımızı, hedeflerimizi ilgilendiren konularda fedakârlık gerektiren durumlara işaret ediyor. Bu aralar koşturmak yerine biraz yavaşlamak iyi gelebilir. Bazen istediğimiz kadar azimle çalışalım işler istediğimizden daha yavaş ilerleyebilir. Kendimize ne kadar dürüst olursak, o kadar gelişir ve ilerleme kaydedebiliriz. Patron, baba gibi otorite figürleriyle ego çatışmaları meydana gelebilir.

Zihnimiz net

Haberin Devamı

Pazartesi Ay 8.50 ile 11.34 arası Boğa burcunda boşlukta olacak. Ardından İkizler burcuna geçecek. Merkür’le Uranüs arasında üçgen açı oluşacak. İletişimin ve yaratıcılığın arttığı bir zamanı gösterebilir. Artan bir sezgi ve ilham döneminin yanı sıra kalıpların dışında düşünme ve yeni fikirler bulma yeteneğini de gösterebilir. İki gezegen arasındaki üçgen açı büyüme ve gelişme için beklenmedik fırsatlar getirebilir. Zihnimiz daha net çalışır, daha kolay odaklanabiliriz.

Enerjik ve atılganız

Salı Ay tüm gün İkizler burcunda seyahat edecek. Güneş ve Mars arasında üçgen açı oluşacak (etki süresi +/-2 gün). Artan enerji ve motivasyonla daha atılgan hissedebiliriz. Ancak bu his bize harekete geçmek ve hedeflere doğru ilerlemek için fırsatlar sunsa da dürtüsel veya agresif hareket etme eğilimi de getirebilir. Bu nedenle bu enerjiyi yapıcı bir şekilde kanalize etmek ve olumlu sonuçlar için kullanmak önemlidir.

Esprili sohbetler

Çarşamba Ay 14.56 ile 23.11 arasında İkizler burcunda boşlukta olacak. Akabinde Yengeç burcuna geçecek. Konferans ve seminer vermek, kalabalık gruplara konuşmalar yapmak için uygundur. Arkadaşlarla bir araya gelmek, sohbet etmek, dedikodu yapmak için harika bir gündür. Sohbetler akıcı, esprili, kıvrak geçer, monoton olmaz. Böyle zamanlarda çok fazla asparagas haber çıkabilir. Her duyduğumuza inanmamakta fayda var. Zihnimiz yerinde duramaz, merakımız alevlenir; çat orada çat burada olabiliriz. Birden fazla kişiyle aynı güne randevulaşabiliriz. Ay İkizlerdeyken kardeşlerle, kuzenler, yeğenler, komşularla ilgilenebiliriz. Yazışmalar, konuşmalar, projeler, eğitimler, kurslar, seminerler, sınavlar, gidip gelmeler, iletişim araçlarıyla ilgili alışveriş yapmak gibi işler Ay İkizler burcundayken daha etkili olur.

Haberin Devamı

Sezgilerimiz artıyor

Perşembe Ay tüm gün Yengeç burcunda seyahat edecek. Yüksek bir duygusal hassasiyet ve daha büyük bir güvenlik, rahatlık ihtiyacı getirebilir. İlişkileri beslemek ve sevdiklerimizle vakit geçirmek, kendimize ve evimize bakmak için iyi bir dönem olabilir. Aynı zamanda sezgilerin arttığı ve kişinin duygularıyla daha güçlü bir bağ kurduğu bir dönem olabilir. Ay’ın bu konumu huysuzluk etme, geri çekilme veya aşırı bağımlı hissetme eğilimi de getirebilir.

Denge önemli

Cuma Ay tüm gün Yengeç burcunda seyahat edecek. Kendimizi daha hassas ve savunmasız hissedebiliriz. Güçlü nostaljik duygularla ailemiz ve evimizle bağlantı kurma arzumuz artabilir. Sevdiklerimize karşı daha koruyucu hissedebiliriz. Besleyici ilişkiler, aile bağları, ev işleri ve kişisel bakım için iyi bir zaman olabilir. Ayrıca kişinin sezgileri geliştiğinden duygusal ipuçlarını yakalamayı kolaylaştırır. Bununla birlikte, duygusal güvensizlik ve başkalarına aşırı bağımlılık da getirebilir. Bir denge bulmak ve duyguların muhakemeyi gölgelemesine izin vermemek önemlidir.

Haberin Devamı

Değişim zamanı

4 Şubat Cumartesi Ay 9.17 ile 11.48 arasında Yengeç burcunda boşlukta olacak. Akabinde Aslan burcuna geçecek. Güneş’le Uranüs arasında kare açı oluşacak (etki süresi +/-3 gün). Bir gerginlik ve beklenmedik değişim zamanını gösterebilir. Kişinin rutininde veya planlarında ani kesintilere neden olabilir, esnekliği ve uyum sağlamayı gerektirebilir. Dürtüsel ve pervasız davranma riski vardır. Ancak aynı zamanda atılımlar ve yenilik için fırsatlar da barındırır. Bu günler ayrıca bağımsızlık ihtiyacını ve sınırlayıcı durumlardan veya kalıplardan kurtulma arzusunu da getirebilir. Bununla birlikte, başa çıkması zor, beklenmedik olaylara da gebedir.

Haberin Devamı

Sürpriz harcamalar ortaya çıkabilir

 Koç (21 Mart-19 Nisan)

 Bu hafta Aslan burcunda dolunay meydana gelecek. Bu dolunaya Uranüs’ün sert bir etkileşimi olacak. Bu dolunayla hem özel hayatınız ve çocuklar hem yatırımla ilgili konular önem kazanacaktır. Yeni bir flört, belki hamilelik gündeme gelebilir. Maddi konularda risk almak için uygun olmayabilir. Sürpriz harcamalar ortaya çıkabilir.

Fazla elektrik yüklüsünüz

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Bu dolunayın ana konusu ev, aile, gayrimenkul. Sizler için bu alanlarda uğraştığınız ne varsa tamamlama süreci olacak. Uranüs’ün etkisiyle biraz tahammülsüz hissedebilirsiniz. Sürprizlere hazır olmakta fayda var. Elektronik aletlerde ani bozulmalar meydana gelebilir. Sizin elektrik yükünüz fazla olabilir ve neye dokunsanız çarpabilir.

Haberin Devamı

Çevrenize tahammülünüz azalabilir

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

 Bu dolunayla yakın çevreniz, seyahatler, dijital işler ve yayıncılıkla ilgili konular odak noktanız haline gelebilir. Bu alanlarda son iki haftadır gündeminizde olanları toparlama zamanı olacaktır. Çevrenize tahammülünüz azalabilir. İletişim gereçlerinde arızalar ortaya çıkabilir. Seyahate çıkacaksanız her şeyi iki kez kontrol etmekte fayda var.

Lüks tüketiminiz artabilir

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

 Maddi konular odak noktanız olabilir
bu dolunayda. Kişisel anlamda kazançlarınızı arttırabileceğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız bu dönem lüks tüketim harcamalarınızda artışlar da
söz konusu olabilir. Uranüs’ün sert etkisiyle sosyal çevrenize tahammülünüz azalabilir. Teknolojik, dijital alanlarda beklenmedik harcamalar olabilir.

 İş konularında isyankâr davranabilirsiniz

 Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

 Bu dolunay burcunuzda olacağı için daha çok kendinize odaklanacaksınız. Kişisel hedef ve isteklerinize daha fazla yer vereceksiniz. Uranüs’ün etkisiyle daha sabırsız olabilirsiniz. Özellikle mesleki konularda pek hoş olmayan sürprizler gerçekleşebilir, yedek planlarınızın olmasında fayda var. İş konularında isyankâr davranabilirsiniz.

Kafa dinlemek iyi gelebilir

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

 Bu dolunayda kabuğunuza çekilmek isteyebilirsiniz. Kafanızı dinlemek, ruhsal konularla ilgilenmek, enerji çalışmaları yapmak, terapilere gitmek iyi gelebilir. Ancak Uranüs’ün dolunaya sert etkisi yurtdışı, eğitim, sınav, medya gibi alanlarda sürprizlere işaret etmekte, son dakika değişiklikleri olabilir. Kontrolünüz dışında gelişmeler yaşanabilir.

Eğlenceli zamanlar sizi bekliyor

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Sosyal ilişkiler, dostluklar ve arkadaşlıklar bu dolunayla ön plana çıkacaktır. Sosyal açıdan dışadönük, eğlenceli zamanlar bekliyor sizi. Ancak Uranüs’ün etkisiyle sürpriz harcamalar gündeme gelebilir. Bu harcamalar sağlıkla ya da bozulan birtakım eşyanız yüzünden olabilir. Ya da planlarınızdaki anlık değişimler sizi huzursuz edebilir.

İlişkileri yönetmek önemli

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Bu dolunayla kariyerinizde attığınız her adımla fark edileceksiniz. İş başvuruları yapabilir, iş kurmak için kolları sıvayabilirsiniz. Uranüs’ün sert etkisiyle kullandığınız elektronik aletlerde sorunlar meydana gelebilir. Hem mesleki hem özel ilişkileri yönetmek önem kazanacak, tahammülünüzü zorlayacak durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Boyun ve boğaz bölgesine dikkat!

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Bu dolunayda eğitim, yurtdışı, hukuk, resmi işler, reklam ve tanıtımla ilgili işler ön planda. Seyahatler organize edebilir, yeni eğitimlere başlayabilir, resmi işlerinizi halledebilirsiniz. Uranüs’ün etkisiyle planlarınızda ve iş koşullarınızda son dakika gelişmeleri meydana gelebilir. Bu dönem boyun ve boğaz bölgenize
ve tansiyonunuza dikkat etmelisiniz.

Dürtüsel kararlardan kaçınmalı

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Bu dolunay zamanında kredi çekebilir, yatırım yapmak için araştırmalar yapabilirsiniz. Risk içeren yatırımlara yönelmek isteyebilirsiniz ama ani ve dürtüsel kararlarla hareket etmemek en iyisi. Borç vermek için de iyi bir zaman değil. Sağlıkla ilgili harcamalarınız artabilir. Özel hayatınızda bazı şeylere tahammülünüz az olabilir.

Dijital aletlerde sorunlar

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

İlişkiler ve ortaklıklar, anlaşmalar, sözleşmeler bu dolunayın ana konusu. Partnerinizle birlikte çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Peşinde koşturduğunuz sözleşmeleri artık yapabilirsiniz. Aile içinde zaman zaman isyan edilecek durumlar oluşabilir. Ev içinde elektronik, dijital aletlerde arızalar, sorunlar meydana gelebilir.

Daha yoğun bir tempo hazır olun

Balık (19 Şubat-20 Mart)

Bu dönem sağlığınıza odaklanabilirsiniz. Dengeli beslenmeye ya da spora başlayabilirsiniz. Omurganıza ve kalp sağlığınıza dikkat etmelisiniz. İşte yoğun bir tempo bekliyor sizi, birlikte çalıştığınız kişilerle ego çatışmalarına girmemekte fayda var. İş konusunda hem eğleneceğiniz hem de yaratıcı olacağınız bir zaman dilimi.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları