Dinçer Güner

Gökyüzü bu ara çok hareketli

24 Mart 2024
Yarın Terazi burcunun 25’inci derecesinde yılın ilk Ay tutulması meydana gelecek. Bugün aşk fırsatlarıyla dolu; salı günü estetik kaygılarımız tavan yapacak. Bu hafta Boğalar sosyal çevrelerinde, Aslanlar da mali işlerinde meydana gelecek gelişmelere odaklanmak zorunda. Koçlar ve Teraziler de sağlıklarına.

B u hafta gökyüzü gündemi hareketli. Bir yandan Terazi burcunda Ay tutulması -ki onun etkilerini geçen hafta yazmıştım- diğer yandan Mars’ın Balık burcunda dün başlayan 30 Nisan’a kadar sürecek seyahati var. Bakalım hafta nasıl geçecek?

Bugün Ay 18.47 ile 23.27 arasında Başak burcunda boşlukta olacak, akabinde Terazi burcuna geçecek. Venüs ile Jüpiter arasında sekstil açı oluşacak. Etki süresi 2 gün. Eğlenmek, mutlu vakit geçirmek, bedenimizi tatmin etmek için en uygun zamanlardır. Etrafımızdakilere cömert davranabiliriz. Bekârsanız flört etmek, yeni insanlarla tanışmak için harika bir dönem. Aşk fırsatlarıyla karşılaşabiliriz.

Yarın 5 derece Terazi burcunda Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulmaya Plüton’un desteği olacak. Ay tutulması döneminde ilişkilerde denge ve uyum arayışı artabilir. İlişkilerdeki dengesizlikler ve sorunlar daha belirgin hale gelebilir ve çözüm arayışı başlayabilir. Bu dönemde adalet arayışı ve haksızlıklara karşı tepkiler artabilir.

Salı Ay tüm gün Terazi burcunda seyahat edecek. Ay Terazi burcundayken estetik kaygıların tavan yaptığı zamanlardır; ilişkiler, ortaklıklar kurmak için güzel bir gündür. Diyetisyene gitmek ve estetikle ilgili her konuya balıklama dalabilirsiniz. Yaşamımızda huzur, sessizlik, uyum, denge ihtiyacı çok artar, yüksek sesli her şey rahatsız eder.

Çarşamba Ay 2.07 ile 12.02 arasında Terazi burcunda boşlukta olacak, akabinde Akrep burcuna geçecek. Venüs ile Uranüs arasında sekstil açı oluşacak.

Etki süresi +/- 2 gün. Daha fazla sosyalleşmek ve daha fazla heyecan verici aktiviteler içinde olmak isteyeceğimiz zamanlardayız. Sürpriz, beklenmedik maddi kazançlar, tekliflerle karşılaşabiliriz. Sanat ve yaratıcılık konusunda
özgün fikirler aklımızda uçuşabilir.

Perşembe Ay tüm gün Akrep burcunda seyahat edecek. Ay Akrep günlerinde psişik radarımız açık olur, çevremizdeki kişilerin duygu ve ruh hallerini algılayabiliriz. Cinsel enerjisi yüksek bir gün olacak. Konuşmalar derinlere iner, karşınızdakilerin kalplerindeki sıkıntıları açığa çıkarmak için onlarla uzun uzun sohbetler yapabiliriz.

Yazının Devamını Oku

Satürn burcumuza göre yaşlılığımız...

23 Mart 2024
Hep merak etmez miyiz; yaşlılığımız nasıl geçecek? Cevabı haritamızda Satürn’ün hangi burca denk geldiğinde saklı. Doğum haritası çıkaran astro.com ya da cafeastrology.com’dan Satürn burcunuzun ne olduğuna bakabilir, buna göre de yazımı okuyup yaş aldıkça nasıl birine dönüşeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Satürn’ü Koç’ta olanlar, yaşlansa bile bağımsız kalmaya büyük önem verebilirler. Kendi kararlarını alma arzusu güçlü kalır. Fiziksel kısıtlamalar ve kurallara uymaları istenirse huysuzlaşabilirler.

Satürn’ü Boğa’da olanlar gençliklerinde mal edinme konusunda hevesli olabilirler. Ancak yaşlandıkça, bu birikimlerin konforlu bir yaşlılık dönemi sağlamadaki önemini daha iyi anlarlar. Satürn’ü Boğa’da olan biri için yaşlılık dönemi, yetiştirdiği domatesleri yediği, torunlarına nasıl para biriktirileceğini öğrettiği ve bağ bahçe işleriyle ilgilendiği bir dönem olabilir.

Satürn’ünüz İkizler’deyse yaşlılık döneminizde yeni diller öğrenerek, eğitimler alarak sosyalleşebilirsiniz. Belki de bir kitap kulübünün en yaşlı ama en hevesli üyesi olabilir ve her toplantıda gençlere “Ben gençken” diye başlayan hikâyeler anlatırsınız. Teknolojiye ilginiz de devam eder.

Satürn’ü Yengeç’te olanlar yaşamın tüm lezzetlerini tatmış, bir yandan zorluklarla mücadele ederken bir yandan duygusal derinliklerini keşfetmişlerdir. Satürn’ü Yengeç’te olan birinin evinin duvarları aile fotoğrafları ve çocukların çizimleriyle süslüdür. Hiçbir şeyi atmaya kıyamamıştır. Bu bağları kaybetmekten korkup endişe zaman zaman kendini gösterebilir.

Satürn’ünüz Aslan’daysa hayatın zorluklarını çsel güçleriniz ve yaratıcılıklarınızla yönetmeyi öğrenmişsinizdir. Bu yeteneklerinizi torunlarınıza nasıl aslanlar gibi kükreyeceklerini öğreterek veya aile yemeklerinde masanın başında kral ya da kraliçe gibi oturarak sergilersiniz. Gençlikte kazandığınız başarıları anlatmaya bayılırsınız. Kısıtlanmaktan hoşlanmaz ve bazen de emirler vermekten keyif alabilirsiniz.

Satürn’ü Başak’ta olanların yaşlılıkta evi, düzenlidir, her eşya kendi etiketli kutusunda saklanır. Bahçe işleri yaparken bile her bitkinin bilimsel adını bilirler. Hobi olarak başladıkları şeyler uzmanlık alanına dönüşebilir. Gençliklerinde edindikleri sağlıklı alışkanlıkları yaşlılık dönemlerine taşır, belki de yoga yapar, organik gıdalarla beslenirler.

Satürn’ü Terazi’de olanlar estetik zevklerini ve sanat sevgilerini daha da geliştirmişlerdir. Yaşamları boyunca kurdukları ilişkilerin değerini çok iyi bilirler ve yaşlılık dönemlerinde bu ilişkileri daha da güçlendirmeye çalışırlar. Eski dostlarla düzenli buluşmalar, aile yemekleri ve hatta yeni insanlarla tanışma fırsatlarına açık olurlar.

Satürn’ü Akrep’te olanlar gençliklerinde belki de birçok sır saklamış, güçlü duygusal bağlar kurmuş ve hayatın karanlık yönleriyle yüzleşmişlerdir. Yaşlılık dönemlerinde, bu deneyimlerin bilgeliğe dönüştüğünü görürler. Yaşlılık dönemlerinde, sahip oldukları bilgi, deneyim ve maddi varlıkları gelecek nesillere aktarmanın yollarını ararlar.

Yazının Devamını Oku

Gündemde ilişkiler, ortaklıklar var

17 Mart 2024
25 Mart’ta meydana gelecek Ay tutulmasının etkilerini hissetmeye başladık. Birçoğumuz ortaklıklar, işbirlikleri, evlilik, güzellik, hak ve adalet gibi konularla ilgileniyoruz. Bu bir süre daha böyle devam edecek çünkü tutulmanın etkilerini bir ay önceden hissetmeye başladık, tutulmadan sonra bir ay daha hissedeceğiz.

Yılın ilk Ay tutulmasına doğru ilerliyoruz. 25 Mart’ta meydana gelecek tutulma Terazi burcunda olacak. Bu tutulmanın etkisini -/+ 1 ay boyunca hissedeceğiz. Birçoğumuzun gündemi ilişkiler, ortaklıklar, işbirlikleri, anlaşmalar, evlilik, estetik, güzellik, hak, adalet konuları olacak gibi gözüküyor. Hem bu tutulmanın bizi nasıl etkileyeceğine hem de bu haftanın günlük astrolojik detaylarına bakalım.

Bugün Ay, Yengeç burcuna geçecek. Annelik etmek, sevdiklerimize bakmak, beslemek ve çocuklarla ilgilenmek isteğimiz artabilir. Ailemizle, yakın çevremizle bir arada olmak isteriz. Duygularımız ve sezgilerimiz güçlenebilir. Geçmişe özlem duyulabilir, çocukluğumuzu yâd edebiliriz. Ayrıca ev işleriyle ilgilenmek, yemek pişirmek isteyebiliriz. 

Pazartesi Ay tüm gün Yengeç burcunda olacak. Merkür ve kuzey Ay düğümü arasında kavuşum açısı var. Bu etki iki gün sürecek. Karmik öğrenme ve iletişimle ilgili önemli bir dönemde olacağız. Geleceğe yönelik planlar yapmak ve projeler geliştirmek için uygun zaman. Kararlarımızı, fikirlerimizi değiştirecek insanlarla karşılaşabiliriz.  

Salı günü Ay akşam saatlerinde Aslan burcuna geçecek. Geçmişte yaşadığımız travmalar veya zorlayıcı deneyimler üzerine düşünerek zihinsel iyileşme sürecine girebiliriz. Bu dönemde düşüncelerimiz daha derin ve analitik olabilir. Okuyacağımız bir kitap, duyacağımız bir cümle bizi iyileştirebilir. Terapiye başlamak, destek almak için harika bir dönem.

Çarşamba günü Güneş Koç burcuna geçiyor, bir ay burada seyahat edecek. Koç burcunun enerjisiyle yeni projelere başlama isteğimiz olabilir. Cesaret ve özgüvenimiz artabilir, girişimcilik ruhumuz yükselebilir. Bu dönemde fiziksel aktivitelere katılmak daha kolay olabilir. Fikirlerimizi paylaşma eğilimimiz artabilir.

Perşembe başarılı olmak için motive olabilir, kararlı ve takıntılı bir tavır sergileyebiliriz. Başkalarına kolaylıkla yardım edebiliriz. Gizemli görünen konuları araştırabilir, derinlik isteyen konulara sabır gösterebiliriz. Sevmediğimiz özelliklerimizi değiştirebiliriz. İş hayatında harekete geçebiliriz. 

Cuma günü Ay, Başak burcuna geçecek. Venüs ve Satürn birlikte hareket edecek ve etkisi +/- 3 gün sürecek. İlişkiler ve  ortaklıklar dikkatli yönetilmezse sorunlar ortaya çıkabilir. Sevgiyi ifade etmek pek kolay olmayabilir. Maddi anlamda risk almak için uygun zamanlar değil. Romantik beklentileri oldukça düşük tutmak gerek.

23 Mart Cumartesi

Yazının Devamını Oku

Yılın ilk Ay tutulması ne getirecek? Denge ve adalet arayacağız

16 Mart 2024
25 Mart’taki yılın ilk Ay tutulması ilişkiler, adalet ve denge konularını öne çıkarıyor. Etkisi 1 ay önce başlayıp tutulmadan sonra 1 ay daha devam edecek. İlişkilerimizi gözden geçirebilir, dengesizliklerle yüzleşebiliriz. Dünyada insan hakları, hukuk sistemi gibi alanlarda değişiklikler olabilir.

Terazi burcunun 25’inci derecesinde 25 Mart’ta yılın ilk Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulmanın etki süresi tutulma günü itibariyle +/- 1 ay. Aslında bir süredir tutulmanın etkilerini hissediyoruz ve önümüzdeki 1 aylık süreçte de etkiler devam edecek. Terazi burcunda meydana gelen Ay tutulması genellikle ilişkiler, adalet, denge ve uyum konularını ön plana çıkarır. Terazi ortaklıklar, evlilikler ve her türlü yakın ilişkilerle ilgilidir.  Böyle bir Ay tutulması, söz konusu alanda aydınlanma, değişiklik gibi durumları beraberinde getirir. Bu dönemde ilişkilerdeki dengeler mercek altına alınır ve neyin işleyip neyin işlemediği daha net ortaya çıkar. Mevcut ilişkilerimizi gözden geçirmemiz için mükemmel bir fırsat. İlişkilerimizde adil bir denge olup olmadığını, karşılıklı ihtiyaç ve beklentilerin uyum içinde ilerleyip ilermediğini sorgulayabiliriz. İlişkilerdeki adaletsizlikler veya dengesizlikler belirgin hale gelebilir, bu durumla yüzleşmek zorunda kalabiliriz.

Hak ve adalet arayışımız bu dönemde artabilir; haksızlıklar, adaletsizlikler daha çok gözümüze batabilir ve daha tepkili olabiliriz.

Bu Ay tutulması, sanatsal faaliyetlere veya güzellikle ilgili konulara olan ilgimizi arttırabilir. Ev dekorasyonunda veya stilimizde değişiklikler yapmak isteyebiliriz. Sanatla iç içe olma arzumuz güçlenebilir. Moda alanında yapılacak işleri bu tutulma destekleyebilir. Sanatsal yeteneklerimiz ortaya çıkabilir. Birileri bizim için çöpçatanlık yapabilir. Sağlık açısından bu tutulma sürecinde bel bölgesi, böbrekler ve kasık bölgesi hassaslaşabilir.

 

DÜNYADA ÖNEMLİ BULUŞLAR, YENİLİKLER OLABİLİR

- Terazi burcu dünya astrolojisine göre; dış ilişkiler, savaş ve barış, barış anlaşmaları, boşanmalar, evlilikler, hâkimler, savcılar, adalet gibi temalara işaret eder.

- Ülkelerarası barış ve işbirliği görüşmelerinin, ticari anlaşmaların artabileceği zamanlar. Diplomatik çabalar ön plana çıkabilir.

Yazının Devamını Oku

Sakin, yumuşak günlerde aşk, sevgi ve huzur...

10 Mart 2024
Bu hafta Venüs, Balık burcuna geçiyor ve yine aynı burçta bir yeniay var. Bu astrolojik etkiler altında rahat günler geçireceğiz. Birçok burç aradığı aşkı bulabilecek. Bazılarımız yeni iş teklifleri, bazılarımız da bebek haberi alacak.

Bu hafta gökyüzü sakin ve huzurlu olacak. Venüs’ün Balık burcuna geçmesiyle önceliği sakin anlara vereceğiz. Yumuşak günler, romantik aşklar, huzurlu zamanlar gündeme gelecek. Bugün 20 derece Balık burcunda meydana gelen Neptünyen yeniayın etkisi 10 gün sürecek. Bakalım gün gün bizleri neler bekliyor?

Bugün Neptün’ün etkisiyle ruhsal deneyimler yaşama eğilimi artabilir. Meditasyon ve yoga gibi spiritüel uygulamalara yönelmek için uygun zamanlar. Gerçek ve hayal arasındaki çizgileri ayırt etmekte zorlanabiliriz. Rüyalar yoğunlaşabilir ve önemli içgörüler sunabilir. Daha fazla empati gösterebiliriz. Sosyal bağlarımızı güçlendirmek ve başkalarına yardımcı olmak önem kazanabilir.

Yarın biraz sakin olmak, acil kararlardan önce düşünmek iyi olur. Riskli ve cesur kararlar verebiliriz. Fakat gelen tavsiye ve uyarıları pek dikkate almayacağız. İletişimde olduğumuz kişileri tahrik edebilecek konuşmalardan kaçınmalıyız.

Salı Ay tüm gün Koç burcunda seyahat edecek. Venüs bugün itibariyle 5 Nisan’a kadar Balık burcunda olacak. Aşk ve sevgi duygularının, romantizmin arttığı bir süreçteyiz. Sevdiklerimize duygularımızı rahat ifade edebiliriz. Affetmek, kendimizi adamak için istekli olabiliriz. Sanatçı yanımız ortaya çıkabilir.

Çarşamba günü Ay Boğa burcunda seyahat edecek. Anın tadını çıkarmak, bedenimizle mutlu olmak, masaj yaptırmak, koku ve tat alma duyularımızı harekete geçiren şeylerle uğraşmak, doğadan zevk almak, ayaklarımızı uzatıp keyif yapmak, müzik dinlemek, sanatsal konulara eğilmek için ideal bir gün.

Perşembe günü yediklerimizi, öğünlerimizi abartmaya eğilimli olabiliriz. Günün ana teması sessizlik, sakinlik, huzur olacak. Dinlenmek, tembellik yapmak için uygun bir gün. Sağlam adımlar atılabilir. Üretime geçmek, iş-proje üretmek için süper bir gün, yalnız ağır hareket edebiliriz. Riske girmek istemeyebiliriz.

Cuma günü Ay İkizler burcuna geçecek. Güneş ve Neptün birlikte hareket edecek, etkisi dört gün devam edecek. Duygularımız yoğunlaşabilir ve daha derin bir duygusal deneyim yaşayabiliriz. Hassasiyetimiz artabilir ve diğer insanların duygusal ihtiyaçlarına daha duyarlı hale gelebiliriz. Hayal gücümüz zirveye ulaşabilir. Sanat, müzik, edebiyat gibi alanlarda yeteneklerimizi ortaya çıkabiliriz.

16 Mart Cumartesi Ay İkizler burcunda olacak. Arkadaşlarımızla daha fazla zaman geçirebilir, sohbet etmekten keyif alabiliriz. Yeni konulara ilgi duyabiliriz. Öğrenme, kitap okuma, araştırma yapma ve bilgi edinme eğilimi gösterebiliriz. Fikirlerimizi daha kolay ifade edebiliriz. Kısa seyahatler, gezmeler iyi gelebilir.

Yazının Devamını Oku

İçe dönme, sezgilere kulak verme zamanı

9 Mart 2024
10 Mart’ta Balık burcunun 20’nci derecesinde Neptün etkili bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniayın etkileri ortalama 10 gün sürecek. İçimize dönmek isteyecek, sezgilerimize kulak vereceğiz. Bu bir arınma, affetme süreci de olabilir. Ancak hayallerle gerçekler arasındaki sınır bulanıklaşabilir.


Balık burcu Zodyak’ın en duyarlı, empatik ve ruhsal burcudur. Suyun derinliklerindeki sırları barındırır, hayallerin ve sezgilerin rehberliğinde yol alır. Balık burcundaki yeniay, bu nedenle, sadece dış dünyada değil, iç dünyamızda da başlangıçlara işaret eder. Bu dönem duygularımızın, sezgilerimizin güçlendiği, ruhsal anlamda bir uyanışa ve arınmaya niyet ettiğimiz bir süreç olabilir.

Hayatın yoğun temposu içinde bazen ruhumuzun ihtiyacı olan ilgiyi göstermeyi unuturuz. Balık burcundaki yeniay, kendimize dönmek, içsel sesimizi dinlemek ve ruhsal ihtiyaçlarımıza kulak vermek için bir işaret gibidir. Bu süreçte meditasyon yapmak, yaratıcı ifade biçimleriyle ilgilenmek ve doğayla iç içe vakit geçirmek iç huzurumuzu bulmamıza yardımcı olabilir.

Ayrıca Balık burcundaki yeniay, başkalarına karşı derin bir empati ve anlayış geliştirmek için de mükemmel bir zamandır. Kendi iç dünyamızla bağ kurarken başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı hale gelebiliriz.

Ancak unutmamalıyız ki Neptün’ün suları bazen aldatıcı olabilir. Hayaller ve gerçekler arasındaki sınır bulanıklaşabilir. Bu yüzden aldığımız kararlar ve atacağımız adımlarda ayaklarımızın yere sağlam basmasında fayda var. Bazen katı gerçekler gözümüzün önünde bile dursa bunu görmekte zorlanabiliriz. Lütfen çevremizdeki insanlar bizi bir konuda uyarıyorsa, bize bir fikir veriyorsa bunu dikkate alalım. Belki uyanış yaşamamıza yardımcı olabilirler.

Balık yeniayı süreci affetme, kabullenme ve bırakma dönemidir aslında. Ama bunu hayatımızın her alanında yapabiliriz. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım eli de uzatabileceğimiz değerli bir süreç bu.

Aslında bu yeniay tam olarak Neptün ile Satürn’ün ortasında gerçekleşecek. Bir yanda hayatın acımasız, katı gerçekleri ve kuralları, diğer yandaysa idealler, hayaller ve duygular var. Bu ikilemin arasında sıkışıp kalma ihtimalimiz de yüksek.

Sağlık açısından ayaklarımız ve ayak bileklerimiz öne çıkabilir. Ayrıca bağışıklığımızı güçlü tutmamızda fayda var. 20 derece Balık burcu kas sistemiyle ilgilidir. Bu yüzden kaslarımızı zorlayıcı, zarar verici hareketlerden kaçınmamız yerinde olur. İşin içinde Neptün de olduğundan zehirlenmelere de dikkat etmek gerekir. Teşhis koyulurken de zorluklar yaşanabilir.

Yazının Devamını Oku

Kafalar biraz karışabilir

3 Mart 2024
Pazartesi günü spora başlamak için ideal. Çarşamba ise sanatsal çalışmalar için... Cuma güzel sürprizler bizi bekliyor, cumartesiyse çözümleri daha hızlı bulacağımız bir gün. Genel olarak sisli bir yoldaymış gibi hissedeceğimiz bir haftadayız.

Bu haftaya Balık burcundaki Neptün etkili yeniay hakim olacak. 10 Mart’ta meydana gelecek bu hareketin etkisini 5 gün önceden hissetmeye başlayacağız. Tembellik, hayallere dalmak, kafamızın karışması, sisli bir yoldaymış gibi hissetmek, tatminsizlik  gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu dönem her işi uzmanına danışarak yapmamızda fayda var.  Şimdi birlikte gün gün bu hafta neler olabilir onlara bakalım...

Bugün Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Merkür’le Uranüs arasında sekstil açı oluşacak. Etki süresi 2 gün. Bu aralar heyecan verici konuları araştırabilir veya kendimizi bu tür sohbetlerin içinde bulabiliriz. Yeni insanlarla tanışmak için de harika zamanlar. Yeni bir sürü şey keşfedebiliriz. 

Yarın Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Bu, hareketli, neşeli, keyifli bir güne ve enerjiye işaret etmekte. Hoşgörü ve affetme zamanı. Spora başlamak için en ideal zamanlardır. Yeni deneyimlere, yeni konulara, farklı ve ilgi çekici şeylere yönelebiliriz.

Salı günü Ay 0.15’te Oğlak’a geçeçek ve tüm gün burada seyahat edecek. Günün teması kendi kendimize yetmek. Öyle kalabalıklarla, ‘hoppa’ tiplerle uğraşamayız. Uzun vadeli planlar ve yatırımlar yapmak için ideal bir gün sayılabilir. Riskli aktivitelere girişmek önerilmez.

Çarşamba Ay tüm gün Oğlak burcunda. Merkür’le Neptün birlikte hareket edecek. Etki süresi 3 gün. Hayal kurmak için en güzel gün. Bankada hesaplarımızla ilgili konularda karışıklıklar çıkabilir. İç dünyamızda mutlu, rüyalar bakımından zengin ve spiritüel anlamda tatmin ve huzur aradığımız bir süreç. Sanat alanında yaratıcılığımızı kullanabiliriz.

 

ADIMLAR ÖZGÜRLÜK İÇİN

Yazının Devamını Oku

Her kültürün kendi sistemi var

2 Mart 2024
Astroloji insanların yıldızlara, gezegenlere ve diğer göksel cisimlerin konumlarına bakarak bunların kişilik, insan davranışları ve doğal olaylar üzerindeki etkilerini inceleyen eski bir disiplindir. Zaman içinde farklı topluluklar kendi astroloji sistemlerini geliştirdiler. Bu hafta biraz bunlardan bahsetmek isterim.

Biraz gündemden uzaklaşalım, farklı bilgilere yelken açalım. Bu hafta astrolojide öne çıkan ekollerden bahsedeceğim. Ayrıca astrolojide sadece bu sistemler yok. Farklı kültürlerin bambaşka sistemleri var. Onları da ilerleyen haftalarda
sizlerle paylaşacağım.u
Kişisel gelişime ağırlık verir
Batı astrolojisi

Zodyak’ın 12 burcuna odaklanan, kişinin doğum anındaki Güneş, Ay ve gezegenlerin konumlarına göre yorumlar yapan Batı astrolojisi, modern astroloji olarak da bilinir. Bu sistem genellikle tropikal Zodyak kullanır, yani burçlar mevsimlere göre belirlenir. Modern astroloji, psikolojik unsurları ve kişisel gelişimi vurgular. Carl Jung gibi psikologların çalışmalarından etkilenmiştir ve astrolojiyi bireyin kendini keşfetmesine yardımcı olacak bir araç olarak görür. Kişisel gelişime daha fazla odaklanan bu sistemde jenerasyon gezegenleri olarak bilinen Uranüs, Neptün ve Plüton’un Kova, Balık ve Akrep burçlarını yönettiği ifade edilir. Bireylerin kendilerini ve çevrelerindeki dünyayı daha iyi anlamalarına yardımcı olabilecek psikolojik ve spiritüel bir astroloji çeşididir.
Biliminsanları incelemiş
Helenistik astroloji

Antik Yunan döneminde, MÖ 4’üncü yüzyıldan itibaren gelişmeye başlayan ve Helenistik dönem boyunca (MÖ 323-

Yazının Devamını Oku