Dinçer Güner

Önemli bir yeniay kapıda

29 Haziran 2024
6 Temmuz’daki yeniayla birlikte ev ve aile konularında başlangıçlar söz konusu. Dünyada milliyetçilik ve muhafazakârlık güçleniyor. Türkiye’de gözler restoranların fiyat politikalarında.

Yılın belki de en önemli yeniaylarından birini yaşayacağız. 14 derece Yengeç burcundaki yeniaya gökyüzünün en parlak yıldızlarından biri olan ve yol gösterici niteliğiyle öne çıkan Sirius eşlik edecek. Ayrıca Satürn’ün de desteği olacak. Etki süresi ortalama 10 gün kadar. Şimdi 6 Temmuz’daki bu yeniayın ne gibi etkileri olabilir, ona bakalım.

Bu dönem duygusal yenilenme, ev ve aile konularında başlangıçlar yapma fırsatı yakalayabiliriz. Kendimizi ve sevdiklerimizi koruma içgüdümüz artar. Evimizde değişiklik yapma, ailemize daha fazla zaman ayırma veya geçmişte yaşadığımız duygusal yaraları iyileştirme isteği duyabiliriz. Taşınma, yer değiştirme, ev alma- satma, evde tadilat, bakım gibi işlere odaklanabiliriz.

Satürn’ün desteğiyle de hayatımıza çekidüzen vermek, orta-uzun vadeli planlar yapmak, ayakları yere sağlam basan hayallerin peşinden koşmak, gelecek hedeflerimizi revize etmek mümkün olacak. Sevdiğimiz insanlarla duygusal bağlarımızı güçlendirmek isteyeceğimiz bir sürece giriyoruz.

Geçmişe dair konular gündeme gelebilir. Eski dostlar, eski aşklar… Bazen de eski defterler yeniden açılabilir. Eskiden bitmemiş konular bu sefer tamamlanmak için önümüze düşebilir. Ayrıca bu yeniay zamanı duyguları ifade etmek, paylaşmak, konuşmak, duyguları sağaltmak, belki de terapi desteği almak açısından  oldukça faydalı olabilir.

Beslenme alışkanlıkları, besinler, diyet, sağlıklı yaşamı ilgilendiren konular ön planda olacak. Çocuk sahibi olmak, tasarruf yapmak, yatırım planları yapmak için de uygun bir süreç. Bu dönemde ayrıca mide ve sindirim sistemiyle göğüs bölgesine dikkat etmek gerekiyor.

Dünyadaki gelişmelere gelince; Yengeç burcunun sembolize ettiği konular; toprak bütünlüğü, vatani ve bağımsızlık meseleleri, rejimler, emlak ve gayrimenkul sektörüyle tarım ve çocuklardır.

Muhafazakârlık ve milliyetçi duygular güçlenir. Ayrıca ulusal güvenlik, sınır güvenliği, aile olma ve nüfus planlaması meseleleri ön planda olabilir. Tarihi eserler ve yerlerle müzelerin önemi çok daha artarken eskiye ait kültürlerin, geleneklerin-göreneklerin yeniden canlandırılması adına adımlar atılabilir. Arkeolojik kazılarda tarihi değiştirecek yazıtlar, kitabeler vb. bulunabilir.

Sirius yol gösterir

Yazının Devamını Oku

Zaman geriye doğru akıyor

23 Haziran 2024
Bu haftanın en önemli gezegen etkisi Satürn’ün 16 Kasım’a kadar sürecek geri hareketine başlaması. Satürn zaman kavramıyla ilgilidir ve geçmişteki deneyimlerimizi yeniden gündeme getirebilir. Yaptıklarımızdan dersler alıp almadığımızı anlamaya çalıştığımız bir sürece giriyoruz. Bakalım, günlük astroloji reçetemizde hangi gelişmeler var ve burçları neler bekliyor?

Satürn gezegeninin geri hareketi aslında 28 Temmuz’da başlayacak. Ancak biz etkisini yarından itibaren hissetmeye başlayacağız ve 16 Kasım’a kadar böyle devam edecek. Bu süreçte geçmişle ilgili meselelerle uğraşabiliriz çünkü Satürn zamanla ilgili bir gezegen. Bu haftaya dönecek olursak özellikle çarşamba ve cuma gününü bir yere not almanızı öneririm çünkü aşk için en güzel zamanlar.

Bugün Ay tüm gün Oğlak burcunda seyahat edecek. Sunum yapmak, öneriler vermek, bir işin uygulamada nasıl verimli olacağının kontrolünü yapmak, rapor yazmak, indirimlerden yararlanmak, resmi evrakla uğraşmak, cildimizle ilgilenmek, eklem ağrılarını giderecek yoga ve esneme hareketleri yapmak için çok uygun bir gün.

Yarın Ay 6.04 ile 6.14 arasında Oğlak burcunda boşlukta olacak, ardından Kova burcuna geçecek. Merkür’le Satürn arasında kare açı oluşacak (etki süresi 4 gün). Bugün bardağın boş tarafına bakmaya eğilimliyiz. Beklediğimiz haberler genel anlamda olumsuz olabilir. İletişimin su gibi aktığı bir gün diyemeyiz. Toplantılar sıkıcı geçebilir. İmzalı işler, kontratlar bozulabilir. Zihin bugün endişeli ve karamsar olabilir, kaygı düzeyimiz yükselebilir.

Salı günü Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Mantığımız çok yoğun bir şekilde devrede olacak. İspatlanabilir konulara ilgimiz artabilir. Bugün kendimizi rutin işlerle sınırlamak istemeyebiliriz. Arkadaşlarımızla sosyalleşerek ve zihinsel faaliyetlerimizi arttırarak iletişimi bol bir gün geçirebiliriz. İnsanlardan ve koşullardan bağımsız olarak canımızın istediği şeylerle uğraşmayı ve kafa dengi dostlarla beraber olmayı tercih edebiliriz.

Çarşamba günü Ay 1.28 ile 9.27 arasında Kova burcunda boşlukta olacak. Ardından Balık burcuna geçecek. Sevgi göstermek, romantik anlar yaşamak, hayal gücümüzü harekete geçirmek, görselliğe odaklanmak, müzik dinlemek, dans etmek, resim yapmak ve spiritüel çalışmalarla ilgilenmek için fırsat yakalayabiliriz. Meditasyon yapabilir, mum ışığında yemek yiyebilir, romantik bir film seyredebilir, tiyatro veya sinemaya gidebiliriz.

Perşembe Ay tüm gün Balık burcunda seyahat edecek. Merkür ile Şiron arasında kare açı oluşacak (etki süresi 2 gün). Bizi travmatize eden konuların açığa çıkabileceği bir zaman. Ama bu durum iyileşme sürecimizi başlatabilir. Terapiye gitmek ve ruhsal açıdan iyi gelecek bilgilerin peşinde koşmak için uygun bir zaman. Bize acı veren eski düşünceleri değiştirip dönüştürmek için harekete geçebileceğimiz günler. Yalnız kendimizi ifade ederken kelimelerimizi özenle seçmeliyiz.

Cuma Ay 11.43 ile 11.51 arasında Balık burcunda boşlukta olacak. Ardından Koç burcuna geçecek. Venüs ile Mars arasında sekstil açı oluşacak (etki süresi 2 gün). Flört etmek, beğendiğimiz kişilere açılmak, bize iyi gelen, motive olduğumuz konu ve koşullara yönelmek için harika bir dönem. Ruhumuz bu birkaç gün biraz daha hovarda ve çapkın olabilir. Aşk için en güzel günlerden biri.

29 Haziran Cumartesi

Yazının Devamını Oku

Başarıya giden yolda yeni stratejiler belirleyebiliriz

22 Haziran 2024
Oğlak burcunda bir Venüsyen dolunay meydana geliyor bugün. Bu dolunay bize görevlerimizi hatırlatacak. İş ve aile hayatımız arasında denge kurmakta zorlanabiliriz. Ayrıca harcamalar konusunda aşırıya kaçabiliriz. Dünyada vergi, yolsuzluk konuları gündeme gelebilir.

Bugün Oğlak burcunda 1 derecede Venüsyen bir dolunay meydana gelecek. Dolunayın etkisi 5 gün önce başlar, toplam 15 gün sürer. Bu dolunayda Spiculum sabit yıldızı etkin olacak. Dolunayın hem bireysel hem de dünya üzerindeki etkilerine bakalım.

Bireysel olarak bu dolunay burçları nasıl etkileyecek? Oğlak dolunayı üzerimize düşen görevleri daha net görmemizi sağlayacak. Belki de ertelediğimiz işleri tamamlamak için güçlü bir motivasyon hissedeceğiz. Kariyerimiz ve uzun vadeli hedeflerimizle ilgili önemli farkındalıklar yaşayabiliriz. Başarıya giden yolda atmamız gereken adımları daha net göreceğiz ve yeni stratejiler belirleyeceğiz. Duygularımızı daha gerçekçi ve mantıklı bir şekilde ele alacağız. Bu ilişkilerimizde daha sağlam ve kalıcı adımlar atmamıza yardımcı olabilir. Harcamalarımızı gözden geçirmek, bütçemizi düzenlemek ve geleceğe yönelik daha sağlam finansal planlar yapmak için ideal bir dönem.

Duygusal olarak sert, soğuk, mesafeli davranmamamızda fayda var. Hayatımızın her alanını kontrol etmeye çalışmak bizi bu dönem epey yorabilir. Kariyer ve aile sorumlulukları arasında denge kurmamızı gerektirebilir. İş hayatımızdaki hedeflerimize odaklanırken ailemize ve sevdiklerimize de yeterli zamanı ayırdığımıza emin olmalıyız.

İşin içinde Venüs olduğundan duygusal ihtiyaçlarımızla maddi sorumluluklarımız arasında denge kurmakta zorlanabiliriz. Sevdiğimiz insanlarla vakit geçirmekle iş veya maddi sorumluluklarımız arasında gidip gelmeler yaşayabiliriz. İlişkilerde güvenlik arayışı artarken dolunayın etkisiyle daha ciddi ve mesafeli davranma eğiliminde olabiliriz. Bu ilişkilerde bazı gerilimlere neden olabilir. Duygusal tatmin için para harcama eğiliminde olabilir, keyfi harcamalarla kontrol altına alınması gereken bütçe arasında sıkışabiliriz. Ev, aile, ilişkiler, tatil, güzellik, tekstil  konuları bütçemizi zorlayabilir. Boğa burcunda seyahat eden Mars’ın da dolunayla kurduğu etkileşim bu maddi stresi yönetirken zorlanabileceğimize işaret ediyor.

Sağlık olaraksa genel olarak dizler, dişler, kemikler, cildimiz hassas olabilir. 1 derece Oğlak özellikle dizkapaklarının hassas olacağına işaret ediyor. Spiculum sabit yıldızıysa göz problemlerine işaret eder.

Dünya açısından bu dolunay hangi alanları etkileyecek peki? Bu dönem siyasi arenada; güvenlik, ekonomi ve özel hayatla ilgili krizlerin gündeme gelebileceği zamanlar. Yeme, içme, gıda, eğlence, barınma, konut gibi alanlarda fiyat istikrarsızlığı, tedarik zinciri, vergilendirmeyle ilgili konular söz konusu olabilir, yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulabilir. Büyük altyapı projeleri, inşaat çalışmaları veya şehir planlaması gibi alanlarda gelişmeler olabilir. Önemli kurumlarla ilgili yolsuzluk haberleri, vergi kaçırma, kurum içi özel hayatla ilgili önemli konular gündeme gelebilir.  

Yeni araştırmalar...

Ekonomik olarak özellikle değerli madenler ve altın sıkça konuşulan konular arasına girebilir. Kültürel ve sanatsal alanlarda duygusal ve nostaljik temalar öne çıkabilir. Bu dönemde, sanat ve kültür projelerinde aile, ev ve geçmişle ilgili temalar işlenebilir. Tarihi aydınlatacak yeni araştırmalar gündeme gelebilir, yeni kalıntılar ortaya çıkabilir, kazılardan önemli sonuçlar alınabilir.

Yazının Devamını Oku

Bu yaz planlı olacağız... Bütçe ve ekonomiye dikkat!

16 Haziran 2024
Gökyüzünde Yengeç dönemi başlıyor. Güneş’in Yengeç burcuna geçmesi demek yazın resmi olarak geldiğine işaret eder. Ayrıca 22 Haziran’da Oğlak burcundaki dolunay bu yaz daha planlı, organize, bütçe ve ekonomiye dikkat ederek davranacağımızı gösteriyor.

Bu ay başında yaz resmen gelse de Güneş’in Yengeç burcuna geçişiyle astrolojik olarak da yaz başlamış sayılıyor. 22 Haziran’da Oğlak’ta dolunay gerçekleşecek. Etkisi 5 gün önce başlayacak ve 10 gün sürecek. Önce gün gün haftanın gökyüzü gündemine bakalım, ardından da Oğlak burcundaki Venüsyen dolunayın burçlara olan etkilerine…

Bugün Ay tüm gün Terazi burcunda seyahat edecek. Venüs ile Neptün arasında kare açı oluşacak. Etki süresi iki gün. Gizli saklı ilişkilere çekilebiliriz, bunlar çevremizin onaylamayacağı ilişkiler olabilir. İlişkilerde kusurları ve hataları görmezden gelmeye eğilimli olabilir, yanılmaya ve kandırılmaya daha açık olabiliriz. Özel hayatla ilgili kararlar almak için pek uygun bir zaman değil. Maddi değerlerde belirsizliklere ve yanılsamalara işaret edebilir. Para yönetimi ve finansal konularda dikkatli olmakta fayda var.

Yarın Ay 9.03 ile 9.37 arasında Terazi burcunda boşlukta olacak, akabinde Akrep burcuna geçecek. Bugün itibariyle Venüs Yengeç burcuna geçip 11 Temmuz’a kadar seyahat edecek. Bu süreçte evimizle ilgilenebilir, ev alabilir, ev kurabiliriz. Para biriktirmek, saklamakla ilgili işler yapılabilir; anılar, eski arkadaşlıklar, tarihi yerler, aile yadigârları gibi konulardan zevk alırız. İlişkilerde aidiyet duygusunun ön planda olacağı bu dönemde, sizi sürekli rölantide tutan biri varsa artık ya bağları yeniden yapılandırmalı ya da yolunuza devam etmelisiniz.

Salı Ay tüm gün Akrep burcunda seyahat edecek. Güneş ile Neptün arasında kare açı oluşacak. Etki süresi üç gün. Fiziksel olarak yorgun ve isteksiz hissedebiliriz. Bugün sahip olduğumuz hedefler, beklentilerle yapmamız gereken şeyler arasında bir ikilem olabilir ya da gerçekleri görmekte zorlanabiliriz. Bugün özellikle aldanmalara, aldatılmalara karşı dikkatli olmakta yarar var. Kendimizi gereksiz yere feda edebiliriz. Sanat, müzik, dans ve meditasyon gibi aktiviteler, bu süreçte iç dengemizi sağlamak için kullanılabilir.

 

HAMİLE KALMAK DAHA KOLAY

Çarşamba

Yazının Devamını Oku

Tatil mutlulukla çok ilgilidir

15 Haziran 2024
Burcumuz tatil alışkanlıklarımızı da etkiliyor. Peki, hangi burcu hangi tatil mutlu eder? Boğalar Bodrum’da, Aslanlar Çeşme’de kulaç atarken Başaklar Azmak Nehri’nin berrak sularında, Akreplerse Kaş’ın bohem ortamlarında unutulmaz bir tatil geçirebilir.

Yaz geldi, artık tatil zamanı. Uygun bütçeli, keyif alacağınız ve her birine bizzat gittiğim destinasyonları burçlara göre derledim, minik önerilerde bulundum. Bu arada tatil mutlulukla çok ilgilidir. Mutluluk da Venüs demektir aslında. Eğer Venüs burcunuzu biliyorsanız onu da mutlaka okumalısınız. Tatilinizin her anının tadını çıkarın!

Koç: Maceraperest ve enerjik Koçlar için Kapadokya harika bir tercih. Balon ve ATV turlarıyla adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Kapadokya’nın mağara otellerinde konaklamak sizin için farklı bir deneyim olur.

Boğa: Konfor ve lüks düşkünü Boğalar için Bodrum’un mavi suları, plajları mükemmel olur. Güneşin altında  kaliteli yiyecek ve içeceklerle günün tadını çıkarabilirsiniz. Akşamları deniz kenarında güzel bir restoranda romantik bir akşam yemeği tam size göre. 

İkizler: Sosyal ve meraklı İkizler için İstanbul’un canlı atmosferi ve sınırsız aktiviteleri kaçırılmamalı. Sabahları tarihi yerleri gezersiniz. Gece hayatı da tam İkizler burcu olanlara göre.

Yengeç: Aile ve huzur odaklı Yengeçler için Ayvalık’ın samimi ve sakin ortamı ideal. Ayvalık’ın meşhur zeytinyağlı yemekleri ve Ege mutfağı damak tadınıza hitap eder. Küçük ve sevimli butik otellerde kendinizi evinizde hissedeceksiniz.

Aslan: Parıltılı ve sosyal Aslanlar için Çeşme’nin lüks plajları ve eğlenceli atmosferi mükemmel bir seçim. Gün boyu beach club’larda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Alaçatı’nın renkli sokaklarında dolaşmak tam size göre. Akşamları şık restoranlarda yemek yiyip kulüplerde dans edebilirsiniz.

Her burcun hoşlanacağı tatil destinasyonları farklı.

Yazının Devamını Oku

Etliye sütlüye karışmayın!

9 Haziran 2024
Biraz stresli ve zor bir hafta bekliyor bizi. Gökyüzündeki açılar pek tatlı değil. Mars’ın bugün Boğa burcuna geçip 20 Temmuz’a kadar seyahat etmesi Koçları finans, Yengeçleri arkadaşlık konularında zorlayacak. Aslanlar işyerinde yepyeni projelere liderlik fırsatı yakalarken Yaylar daha da gerilebilir.

Mars’ın burç değiştirmesi astroloji gündeminin ana teması. Bu hafta belki yapılabilecek en iyi şey etliye sütlüye pek karışmamak, kendi işimize bakmak, rutinlerimize devam etmek olacaktır. Beklentiyi düşük tutmakta fayda var. Bakalım bu haftanın gün gün detayları ve Mars’ın Boğa’ya geçmesinin burçlara etkisi nasıl olacak…

Bugün Ay 22.04 ile 22.28 arasında Yengeç burcunda boşlukta olacak, akabinde Aslan burcuna geçecek. Bugün Mars, Boğa burcuna geçip 20 Temmuz’a kadar seyahat edecek. Bu dönem başkalarından maddi beklentilerimiz varsa yeterince karşılanmayabilir, ödemeler gecikebilir.

Bu yüzden bir şeylere güvenerek yatırım yapmak için olumlu bir dönem değil. Eğer birikmiş bir para varsa ve başkalarına bağlı kalmayacaksak harekete geçebiliriz.

Yarın Ay tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. Mars ile Plüton arasında kare açı oluşacak. Etki süresi 4 gün. Güç savaşları, egosantrik davranışlar, çıkar çatışmaları olabilir. Aşırı baskıcı ve komutan edasında davranmak, emirler vermek ilişkileri olumsuz etkileyecektir. Ateşli, kesici, delici her türlü alet ve silahlarla oynamamak en iyisi. Karanlık, tenha sokaklarda yürümemeye özen gösterin.

Salı Ay tüm gün Aslan burcunda seyahat edecek. 22.15 itibariyle de boşlukta olacak. Merkür ile Satürn arasında kare açı oluşacak. Etki süresi 4 gün. Bugün bardağın boş tarafına bakmaya daha eğilimli oluruz, beklenen haberler genel anlamda olumsuz olabilir. Toplantılar sıkıcı geçebilir. İmzalı işler, kontratlar bozulabilir.

Çarşamba Ay 8.38 itibariyle Başak burcunda seyahat edecek. Güneş ile Şiron arasında sekstil açı oluşacak. Etki süresi 2 gün. İçsel yaraları iyileştirme fırsatları ortaya çıkabilir. Geçmişte yaşanan acılar ve travmaları anlama ve kabul etme şansı bulabiliriz.

Bu dönemde, kendi içsel yaralarımıza daha anlayışlı bir yaklaşım geliştirme ve başkalarının acılarına daha hassas bir şekilde tepki verme eğiliminde olabiliriz.

Perşembe Ay tüm gün Başak burcunda seyahat edecek. Merkür ile Şiron arasında sekstil açı oluşacak ve etki süresi 2 gün. İletişimde daha duyarlı ve empatik olma eğilimimiz artabilir. Başkalarının duygularını daha iyi anlamak ve destekleyici bir dil kullanmak da mümkün. Geçmişte yaşanan travmaları, yaraları ve sıkıntıları anlamak ve şifalandırmak için uygun bir zaman. Kendimize karşı daha anlayışlı ve sevgi dolu bir dil kullanmak önemli.

Yazının Devamını Oku

Hepimizin gündeminde para var

8 Haziran 2024
Mars Boğa burcuna geçiyor, 20 Temmuz’a kadar burada kalacak. Enerji, mücadele, stres gezegeni olan Mars’ın Boğa’daki seyahati ekonomik konuları ön plana çıkarabilir. Bunun yanı sıra Boğa toprağı temsil eder. Dolayısıyla toprakla ilgili sorunlar meydana gelebilir.

Önemli bir gezegen geçişi sürecindeyiz. Astrolojinin hareket, motivasyon, enerji, savaş, mücadele, stres gezegeni olan Mars, Boğa burcuna geçiyor. 20 Temmuz’a kadar da bu burçta seyahat edecek.

Mars, Boğa burcunda rahat ettiği bir yerleşimde değil. Bu yüzden Mars’ın temsil ettiği konularda
bu dönem bizim için avantajlı olmayabilir. Şimdi bu geçişin etkilerine birlikte göz atalım...

Mars’ın hareketli ve dinamik enerjisi, Boğa’nın sabit ve yavaş yapısıyla birleştiğinde daha sakin ve sabırlı bir şekilde harekete geçme eğilimi ortaya çıkar. Eylemlerimiz daha planlı ve istikrarlı hale gelir. Finansal konulara daha fazla enerji harcamamıza ve maddi güvenlik arayışımızın artmasına yol açar. Yatırımlar, para biriktirme ve maddi varlıkları koruma konuları ön plana çıkabilir. Değişime ve yeniliğe karşı direncimiz artabilir, esnek davranmamız zorlaşabilir. Harekete geçmekte zorlanma ve motivasyon eksikliği yaratabilir. İşler yavaş ilerleyebilir, zamanı etkin bir şekilde yönetmek oldukça zor olabilir. Bu dönemde kıskançlık ve aşırı sahiplenme duygularımız artabilir. Bu ilişkilerde sorunlara ve güvensizliklere yol açabilir.

 

TOPRAK KAYMALARI OLABİLİR

Başkalarından maddi birtakım beklentilerimiz varsa yeteri kadar karşılanmayabilir, ödemelerde sıkça gecikmeler söz konusu olabilir. Bu yüzden bir şeylere güvenerek yatırım yapmak için pek olumlu bir dönem değil. Eğer kişisel olarak kendimize güveniyorsak, birikmiş paramız varsa, beklentisiz bir şekilde yatırım yapacaksak, başkalarına bağlı kalmadan karar verebileceksek harekete geçebiliriz elbette.

Yazının Devamını Oku

Bu yeniayda ilişki durumumuz biraz karışık...

2 Haziran 2024
İkizler burcunun 16’ncı derecesinde, 6 Haziran Perşembe günü meydana gelecek yeniay bizi biraz strese sokabilir. Sorumluluklarımız artabilir. İşin içinde Venüs olduğundan mutlu gelişmeler yaşanacak gibi duruyor ama Satürn etkileşimi yüzünden hevesimiz kursağımızda kalabilir.

Venüs dediğimizde aklımıza romantizm, flört etmek, keyif ve eğlence geliyor. Ama Satürn devreye girince hem ilişkilerimizde hem de kariyerimizde sorumluluklarımız artıyor. İşte bu yüzden 6 Haziran’da gerçekleşecek yeniay bizi biraz zorlayabilir. Etkisini 5 gün öncesinde hissetmeye başlayacağız, sonrasında da 10 gün devam edecek.

Bugün Ay tüm gün Koç burcunda olacak. Merkür ile Jüpiter de birlikte hareket edecekler (etki süresi 3 gün). Bu dönemde yeni bir konuyla ilgilenebilir veya kurslara katılmak isteyebiliriz. Seyahat etme isteğimiz artabilir. İnsanlarla bağlantı kurma ve sosyal çevremizi genişletme şansımız yükselebilir.

Yarın Ay 1.02 ile 8.55 arasında Koç burcunda boşlukta olacak. Ardından Boğa burcuna geçecek. Bugün itibariyle Merkür, İkizler burcuna geçecek ve 17 Haziran’a kadar bu konumda kalacak. Bu dönemde sözel gücümüz artabilir, kelimeleri daha etkili biçimde kullanabiliriz. Bilgimizi geliştirecek araştırmalar yapabilir, merakımızı cezbeden konulara yönelebiliriz. Sosyalleşmek, yeni yerler ve kültürler tanımak önceliğimiz olabilir. Yolculuklar yapmak için de harika bir zaman.

Salı Ay tüm gün Boğa burcunda olacak. Güneş ile Venüs birlikte hareket edecek (etki süresi 1 gün). İlişkilerde kendimizi nasıl ifade etmek isteyeceğimizle ilgili bir transit. İnsanların dikkatini çekeceğiz veya ilgi görmek için farklı tavırlar sergileyeceğiz. Dışarı çıkıp gezmek, eğlenmek ve alışveriş yapmak için de çok uygun bir gün.

Çarşamba Ay 11.07 ile 11.36 arasında Boğa burcunda boşlukta olacak. Ardından İkizler burcuna geçecek. Venüs ile Satürn arasında kare açı oluşacak (etkisi 4 gün). Sevgi, aşk gibi duygusal konularda limitlerimiz ortaya çıkabilir. İlişkilerimizde kendimizi daha mesafeli hissedebiliriz. Estetik operasyonlar yaptırmak için pek de uygun zamanlar değil. Bugünlerde kendimizi değersiz hissedebiliriz veya birileri bizlere böyle hissettirebilir. Hoşlandığımız kişilere açılmak için hiç uygun bir zaman olmadığını da söyleyeyim, reddedilebiliriz.

Perşembe günü 16 derece İkizler burcunda Venüsyen yeniay meydana gelecek. Satürn’ün yeniaya kare açısı olacak (etki süresi 10 gün). Bu dönemde romantizm ve flört etme isteğimiz artabilir. İlişkilerimize keyifli ve eğlenceli bir hava hâkim olabilir. Ama Satürn’ün sert açısı devreye girince işler biraz değişiyor. Gerçekçi ilişkilerin peşinden gitmek ve beklentileri düşük tutmak gerekiyor. Sorumluluklarımız da artabilir. Bu dönemde sosyal çevremizde bize yük olan, enerjimizi emen, bize fayda sağlamayan ilişkilere de son verebiliriz.

Cuma Ay 15.14 ile 15.40 arasında İkizler burcunda boşlukta olacak. Ardından Yengeç burcuna geçecek. Güneş ile Satürn arasında kare açı oluşacak (etki süresi 4 gün). Kariyerle ilgili konularda problemler ve engeller ortaya çıkabilir. Bugünlerde yeni bir iş kurmak, kariyer için ciddi adımlar atmak, terfi etmek veya yeni bir iş bulmak epeyce zor. Ayrıca taşıyabileceğimizden daha fazla yük almamaya özen göstermeliyiz. Otorite figürleriyle ilişkilerimiz gergin olabilir. Sağlık ve enerji bakımından da kendimizi kötü hissedebiliriz.

8 Haziran Cumartesi

Yazının Devamını Oku