Dinçer Güner

Bu hafta sakinliğini koruyan kazanır

25 Şubat 2024
Mars ile Jüpiter arasında sert bir açı olacak ve etkisi perşembe gününe kadar hissedilecek. Bir şeyler söylemeden, harekete geçmeden veya tepki göstermeden önce biraz düşünmek hepimize iyi gelebilir. Durumlar ne kadar gergin olursa olsun sakin kalabilmek bu dönemde çok önemli.

Bu aralar biraz gergin hissedebiliriz. Gezegenlerin konumu endişelerimizi arttırabilir veya kendimizi daha karamsar bir ruh hali içinde bulabiliriz. Şimdi bu haftaya gün gün bakalım...

Bugün Ay tüm gün Başak burcunda seyahat edecek. Mars ile Jüpiter arasında kare açı oluşacak (etki süresi 4 gün). Spora başlamak için ideal ama sakatlıklara dikkat etmek gerek. Bugün cesaretimiz yerinde fakat abartılı davranışlardan kaçınmalıyız. Ticari girişimler için hiç uygun bir dönem değil.

Yarın Ay 10.34 ile 17.29 arasında Başak burcunda boşlukta olacak. Ardından Terazi burcuna geçecek. Merkür ile Satürn birlikte hareket edecek (etki süresi 3 gün). Gezegenlerin bu kavuşumu endişemizi ve karamsarlığımızı arttırabilir. Ayrıca daha eleştirel olabiliriz.

Salı Ay tüm gün Terazi burcunda seyahat edecek. Merkür’le Jüpiter arasında sekstil açı oluşacak (etki süresi 2 gün). Arkadaş edinmek daha kolay olabilir. Anlaşmalar, sözleşmeler, seyahat organize etmek için de güzel  bir dönem.

Çarşamba Ay tüm gün Terazi burcunda olacak. Merkür ile Güneş birlikte hareket edecek (etki süresi 2 gün). Düşüncelerimizi daha net ifade edebiliriz. Yaratıcılığımız ve problem çözme becerilerimiz artabilir.

Perşembe günü Ay 6.09’da Akrep burcuna geçecek. Güneş ile Satürn birlikte hareket edecek (etki süresi

Yazının Devamını Oku

Toparlama, düzenleme zamanı

24 Şubat 2024
Bugün meydana gelen dolunayın etkileri mart ayına kadar sürecek. Yaşadığımız mekânları ve duygu dünyamızı düzenlemek, toparlamak, temizlemek isteyeceğiz. Sağlıklı beslenmek, detoks yapmak için harekete geçebiliriz. Bu arada hem kendimizi hem de çevremizdeki insanları çok eleştirebiliriz, dikkatli olalım.

Başak burcunun 5’inci derecesinde başrollerde Satürn ve Merkür’ün olacağı bir dolunay meydana geliyor bugün. Mart başına kadar Başak dolunayının temsil ettiği anahtar kelimeler hayatımızda önemli rol oynayacak: Düzenlemek, toparlamak, hazırlık yapmak, temizlemek, el oyalayan işler, çok çalışmak, sağlık, beslenmek, detoks, mükemmele ulaşma gayreti, kontrol etmek, analiz etmek, vesvese ve endişeler...

Hayatımızın çeşitli alanlarında düzenleme ve iyileştirmeye yönelik bir ihtiyaç hissedebiliriz. Başak; pratikliği, analiz yeteneğini ve mükemmeliyetçiliği temsil ettiğinden işlerimizi daha verimli hale getirmek, sağlığımıza dikkat etmek ve günlük rutinlerimizi iyileştirmek için harekete geçebiliriz. Kendimizi ve çevremizdeki insanları daha fazla eleştirebilir, her şeyin daha iyi nasıl yapılabileceğini düşünebiliriz. Ancak bu eleştirel tutum, bazen kendimizi ve başkalarını gereğinden fazla yargılamaya yol açabilir ve ilişkilerimize zarar verebiliriz. 

Bu dönem daha sağlıklı beslenmek, diyet ve detoks yapmak veya spora başlamak için iyi bir zaman. Zihinsel ve duygusal olarak da temizlik yapabiliriz. Bu dönem duygularımız ve hayallerimiz konusunda gerçekçi olmak zorundayız. Duygusal tepkilerimizi mantıklı bir şekilde ele alarak duygusal sağlamlığımızı arttırabiliriz. Satürn’ün olduğu alanda her zaman sınırlamalar, kurallar ve düzene dair konular ortaya çıkabilir. Bu yüzden de duygusal hayatımıza düzen getirmek önem kazanabilir. Hayal gücü gerektiren konularda yeteri kadar verimli olamayabiliriz. Bu dönem acı ve korkularımızla yüzleşebiliriz.

Duygusal açıdan kafamız biraz karışabilir. Yanlış anlaşılmalar çokça yaşanabilir. Sezgiler devrede ama yanıltıcı olabilir. Sağlık açısından bağırsaklar, bağışıklık sistemi, pankreas, karaciğer hassaslaşabilir. 

 

DÜNYAYI NASIL ETKİLEYECEK?

- Başak burcu dünya astrolojisine göre; sağlık sektörü, beslenme, tarlalar, tahıllar, işçiler, çalışanlar, memurlar, hizmet sektörü, doktorlar, ilaçlar, sosyal hizmetler, fırınlar ve sendikaları temsil eder. Gıda güvenliği, tarım ve beslenme alışkanlıkları gibi konular gündeme gelebilir. Bu dönemde, iş dünyası ve çalışma hayatıyla ilgili meseleler de öne çıkabilir. Verimlilik, işçi hakları ve iş güvenliği standartlarının gözden geçirilmesi gibi konular gündeme gelebilir.

Yazının Devamını Oku

Hassas bir dolunay

18 Şubat 2024
Cumartesi meydana gelecek dolunayın etkisi 5 gün öncesinden başlayacak, sonra da 10 gün sürecek. Bu dönemde alıngan olma eğilimimiz artabilir. Kalpler kolay kırılabilir. Hem kendimize hem de başkalarına karşı daha sabırlı olmamız gerekiyor.

Dolunay haftasındayız! Başrolde Satürn olduğundan kısıtlamalar, sorumluluklar, görevler artacaktır. Krizler yaratmak yerine çözüm üreten bir tarafta olmamızda fayda var. Bakalım bu hafta gündelik yaşama ve burçlara neler getirecek?

Başarı şansı yüksek

Bugün Ay tüm gün İkizler burcunda seyahat edecek. Oldukça hareketli bir gün, tembelliğe pek izin yok ve iletişim zamanı... Önemli haberler alıp vereceğiz. Aynı anda birden çok işle ilgilenebiliriz ama dikkat, odaklanma sorunları da yaşayabiliriz. Araştırma, eğitim konularındaysa başarıyı yakalama ihtimalimiz yüksek.

Rüyalar etkili

Yarın Ay 6.19 ile 6.24 arasında İkizler burcunda boşlukta olacak, akabinde Yengeç burcuna geçecek. Güneş de Balık burcuna geçecek ve 1 ay boyunca bu burçta seyahat edecek. Güneş, Balık burcuna geçtiği andan itibaren yeteneklerimiz ve benliğimiz ikinci planda kalmaya başlar. İsteklerimizden çok çevremizdeki insanların ihtiyaçlarını karşılamaya hazır oluruz. Başkalarına faydalı olma, yardım etme motivasyonumuz, empati yeteneğimiz artar. Bu dönem insanları bağışlamak, merhamet ve sevgi göstermek çok daha kolay olacaktır. En çok rüya gördüğümüz ve etkisinde kaldığımız zamanlardır. Alacağımız kararlarda diğer insanların etkisinde kalabiliriz. Objektif olmak daha zordur, duygusal kararlar verebiliriz. İşimize gelmeyen bir durumda alınganlık yapmayı savunma mekanizması olarak kullanabilir, gerçeklerle yüzleşmek gerektiğindeyse kaçabiliriz. Ne düşündüğümüzden çok ne hissettiğimize önem vereceğiz. Bu bir aylık dönemde ruhumuzda romantizmin küçük dokunuşlarını hissedeceğiz.

Evle ilgili işler için ideal

Salı Ay tüm gün Yengeç burcunda seyahat edecek. Aileyle ilgili önemli konuları halletmek, açıklığa kavuşturmak, aileden izin almak, barışmak, duygularımızı ifade etmek, duygusal meseleleri konuşmak için güzel bir gün. Evde tamirat, bakım, onarım gerektiren işlerle ilgilenebiliriz. Ev alıp satmak, kiralamak; toprak, gayrimenkul, arsayla ilgili işleri halletmek için güzel bir gün.

Yazının Devamını Oku

Özgürlük ve bağımsızlık zamanı

11 Şubat 2024
Bu hafta oldukça dinamik. Mars artık Kova burcunda. Hepimiz hayatlarımızın farklı alanlarında özgürlük mücadelesi vermeye başlayacağız. Kurallar, kontroller, kısıtlamalar oldukça rahatsız edici olacak. Aslanlar meydan okumalarla karşılaşabilir, Yaylar yakın çevrelerini kırabilir; Başaklar sağlık, Yengeçler finans sorunlarıyla uğraşabilir.


Harekete geçmeyi, savaşmayı, savunmayı, mücadeleyi, tempoyu, gücü sembolize eden Mars 13 Şubat’ta Kova burcuna geçip 23 Mart’a kadar burada seyahat edecek. Mars geçişleri önemlidir. Çünkü hangi konularda zafere koşacağımızı, hangi konularda savaşacağımızı anlatır. Tabii stres de eşantiyon olarak gelir.

Buyurun bu haftanın günlük astrolojik tüyoları ve haftalık burç yorumları...

Yeni flört olasılığı var

Bugün Ay tüm gün Balık burcunda seyahat edecek. Venüs ile Neptün arasında sekstil açı oluşacak. Etki süresi +/- 2 gün. Romantik karşılaşmalar için güzel bir gün. Fantezilere dalabiliriz. Yeni flört olasılıkları yüksek. İlişkilerde daha derin ve anlayışlı bağlantılar kurma fırsatı bulabiliriz. Partnerimizi ve sevdiklerimizi daha iyi anlama isteğimiz güçlenebilir.

Duygular derinleşebilir

Pazartesi günü Ay 15.30 ile 16.25 arasında Balık burcunda boşlukta, ardından Koç burcuna geçiyor. Mars ve Plüton

Yazının Devamını Oku

Mücadele etme ve harekete geçme zamanı

10 Şubat 2024
Gücü, tempoyu, savaşmayı ve harekete geçmeyi sembolize eden Mars, 13 Şubat’ta Kova burcuna geçecek ve 23 Mart’a kadar kalacak. Mars’ın her burç değişimi yeni mücadele alanlarının ne olduğunu ve hangi konularda zafere koşacağımızı anlatır. Bu geçişin etkilerine bakalım...

Mars Kova burcundayken genellikle daha özgür düşünmeye ve alışılmadık yolları denemeye yatkın oluruz. Bu dönemde yenilikçi yöntemlerle hedeflerimize ulaşmak için cesaret bulabiliriz. Sosyal adalet, grup aktiviteleri veya topluma faydalı projeler için mücadele etme ve harekete geçme zamanıdır.

Tam da bu süreçte otoriteyle olan ilişkilerimizde gerginlik katsayısı artabilir. Baskıcı ve kontrolcü insanlarla stresli durumlar yaşayabiliriz. Fakat bu günler bireysel hayatımızda devrimler yaratmak için en uygun zamanlardır. Transit sırasında teknolojiye ve yenilikçi fikirlere olan ilgimiz artabilir. Mars’ın enerjisi bilimsel araştırmaları veya internet üzerinden yapılan aktiviteleri canlandırabilir. Teknolojiyi kullanarak yeni işler yaratma veya mevcut sistemleri iyileştirme konusunda daha hevesli olabiliriz. Uydular, haberleşme, internet gibi konularda aksilikler de yaşanabilir.

Ancak Mars’ın Kova’daki konumu bazen sabırsızlık ve ani tepkileri de beraberinde getirebilir. Kova burcunun bağımsız doğası Mars’ın agresif enerjisiyle birleştiğinde inatçılığımız ve isyankârlığımız ortaya çıkabilir. Bu dönemde, özellikle grup içinde veya toplumsal konularda anlaşmazlıklar ve çatışmalar yaşayabiliriz. Çevremizde baskı gören, haksızlığa uğrayan birini gördüğümüz anda hızlı bir şekilde tepkimizi ortaya koymak isteyebiliriz. İnsan haklarına karşı çok daha hassas olabiliriz.

Mars Kova’dayken bireysel özgürlüklerimiz ön plana çıkar. Kişisel sınırlarımızı zorlamak ve kendimizi daha özgür ifade etmek için fırsatlar bulabiliriz. Cinsel anlamda da tabularımızı yıkabiliriz.

Kova burcunun bağımsız doğası Mars’ın agresif enerjisiyle birleşince isyankârlığımız ortaya çıkabilir.

Mars’ın Kova’daki konumunun dünyadaki etkilerine bakarsak insan hakları, adalet ve çevresel konularda toplumsal hareketlerin artması muhtemel. Ayrıca bu konum teknolojik gelişmeleri teşvik edebilir. Fakat diğer yandan bilimsel ve deneysel kazalar, uzayla ilgili teknik büyük arızalar yaşanabilir. 

Toplumsal düzeyde anlaşmazlıklar, protestolar ve huzursuzluklar ortaya çıkabilir. Baskı altındaki gruplar radikal değişiklikler talep edebilirler. İsyankâr çıkışları, iş bırakmaları, toplu gösterileri bol bol görebiliriz. Mars’ın Kova burcunda temsil ettiği havacılık, uçak, uydu, haberleşme, sosyal ağlar ve internet gibi konularda da zorlayıcı etkiler oluşabilir.

Yazının Devamını Oku

İsyanlarla dolu bir yeniay

4 Şubat 2024
Bu hafta gümbür gümbür bir yeniay geliyor! Kova burcunda ama işin içinde Uranüs var. Sabrımız az, sürprizlerin nereden geleceği belli değil, skandalları ve şokları içinde barındırıyor… Hem Kova hem Uranüs birleşince içimizdeki küçük asi uyanacakmış gibi duruyor.

Gönül ister ki hep güzel şeyler yazalım, iyi haberler verelim ama gökyüzünde her zaman tatlı tatlı görünümler olmuyor. 10 Şubat’taki yeniay hepimizi asileştirebilir, skandallarla sarsılıp bizi şoke edecek gelişmelerin içinde olabiliriz. Kova burcunun 20’nci derecesinde gerçekleşecek yeniayın 5 gün önceden başlayan etkisi 10 gün sürecek. Bakalım bu haftanın gün gün tüyoları nasıl…

TRAVMALARI ANLAMAK

Bugün Ay 6.23 ile 9.27 arasında Akrep burcunda boşlukta olacak, akabinde Yay burcuna geçecek. Güneş ile Şiron arasında sekstil açı oluşacak. Etki süresi 2 gün.

İçsel yaraları iyileştirme fırsatları ortaya çıkabilir. Geçmişte yaşanan acılar ve travmaları anlama, kabul etme şansı bulabiliriz. Başkalarının acılarına daha hassas tepki verme eğiliminde olabiliriz. Yaratıcılığımızı daha iyi kullanma fırsatı da bulabiliriz. Bu açılar öğrenme ve büyümeyi teşvik eder.

SOSYAL HAYATTA HAREKET

Yarın Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Bugün itibariyle Merkür, Kova burcuna geçecek ve 23 Şubat’a kadar seyahat edecek. Merkür, Kova burcunda seyahat ederken teknoloji daha çok ilgimizi çekmeye başlar, bilimsel gelişmeleri yakından takip eder, toplumsal konularda fikrimizi ifade etmek isteriz. Yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurmak için de güzel bir dönemdir. Sosyal ilişkilerimiz hareketlenir. Haklara, eşitliğe, politik ve sosyolojik normlara daha fazla dikkat ederiz. Sosyal ağlar aracılığıyla kendimizi tanıtma ve yeni bağlar kurma arzusu duyarız ve bunları  gerçekleştirebilecek enerjimiz de olur.

YIKILSIN KURALLAR!

Salı

Yazının Devamını Oku

Bu yeniayda özgür olmak isteyeceğiz

3 Şubat 2024
10 Şubat’ta toplumsal adalet, teknoloji ve bilim alanlarındaki gelişmelerin öne çıktığı bir yeniay bizi bekliyor. Etkileri 5 gün öncesinden başlayacak Kova burcundaki bu yeniayın Boğa burcundaki Uranüs’le sert bir etkileşimi olacak. Değişimlere direnmek yerine onları kabullenmemiz gereken bir dönemdeyiz.

Kova yeniay zamanları rutinin dışına çıktığımız, özgür düşünmeye ve sıradışı çözümler üretmeye başladığımız zamanlardır. 10 Şubat Cumartesi günü Kova burcunun 20’nci derecesinde gerçekleşecek yeniayın 5 gün önceden başlayan etkisi 10 gün sürecek. Bu günlerde toplumsal adalet, insan hakları gibi konulara daha fazla ilgi duyabiliriz. Teknolojiye, bilime, geleceğe yönelik konularda araştırmaların yapıldığı bir zamana da işaret ediyor olabilir. Teknolojinin her türlü nimetinden faydalanacağımız bir döneme girebiliriz. Özellikle dijital işlerimizi, fikirlerimizi, projelerimizi hayata geçirmek için güzel bir yeniay bizi bekliyor. Katılmayı düşündüğümüz eğitimler varsa bunlar için de adımlar atabiliriz.

Mevcut çevremizi genişletmek, yeni insanlarla tanışmak veya toplum içinde daha aktif rol almak isteyebiliriz. Bu dönemde bireysel hareket etmekten çok içinde olduğumuz grupların faydasına kararlar almayı tercih edebiliriz. Entelektüel anlamda kendimizi geliştireceğimiz, insan ilişkilerini konuşmaktan çok yeni fikirleri masaya yatıracağımız, önemli konular üzerine sohbet edeceğimiz bir zamandayız.

Özgür olmak isteyeceğiz. Toplumun beklentilerinden bağımsız kendi değerlerimiz ve inançlarımızla hareket etmek önceliğimiz olacak. Hayatımızda radikal değişiklikler yapmaya karar verebiliriz. Tarzımızı, fikirlerimizi veya işimizi gözden geçirebiliriz.

Bu yeniayın başrolünde Boğa burcunda seyahat eden Uranüs olacak. Bu konum maddi konulara, konfor alanlarımıza ve güvenlik duygumuza ani farklılıklar getirebilir. Bağımsızlık arayışımız maddi durumumuz, sosyal ilişkilerimiz ve kariyerimizde gerilimlere yol açabilir. Ani finansal kayıplar ve harcamalar bütçemizin dengesini bozabilir. Değişimlere direnmek yerine, onları kabullenmeli ve mevcut koşullara uyum sağlamalıyız. Yeniliklere açık olmak ve beklenmedik durumlar karşısında yaratıcı çözümler bulmak gerekebilir.

Kişisel değerlerimizi veya inançlarımızı sorgulayabiliriz. Hayatımızda neyin gerçekten önemli olduğunu düşünmek isteyebiliriz. Tutunduğumuz bazı eski fikirlerimizi ve yaşam tarzımızı bırakmak için iyi bir zaman olabilir. Bu dönem tahammül seviyemiz çok düşük olabilir ve kendimizi daha isyankâr hissedebiliriz.

Sağlık açısından da Kova burcu dolaşım sistemini, kalbi ve tansiyon sorunlarını sembolize eder. Bu konulara ekstra dikkat etmekte fayda var. Ayrıca 20 derece Kova bel bölgesine işaret ediyor. Belimizi zorlayacak hareketlerden kaçınmalıyız.

Kova burcu dünya astrolojisinde bilimsel gelişmeler, insan hakları, marjinal kişiler, azınlıklar, uzay ve astrolojiyle ilgili konular, havayolları, uçaklar, fırtına ve kasırgalar, büyük teknolojik altyapılar ve yeni icatlarla ilgilidir. Bu dönemde teknoloji ve bilim alanında gelişmeler görebiliriz. Özellikle internet, yapay zekâ ve uzay teknolojisi gibi alanlarda önemli gelişmeler yaşanabilir.

Uranüs başrolde olacağı için ekonomik ve toplumsal sistemlerde ani değişiklikler gözlemlenebilir. Finansal piyasalarda dalgalanmalar, ekonomik krizler veya kaynaklarla ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Genel anlamda finansal skandallar ve beklenmedik gelişmelerin yanı sıra özellikle kripto parayla ilgili sarsıcı haberler duyabiliriz. İsyanlar, ayaklanmalar veya uçak kazaları gündeme gelebilir. İnsanlar özellikle çevre, eşitlik, özgürlük ve insan hakları gibi konularda seslerini daha fazla çıkarmak isteyebilirler.

Yazının Devamını Oku

‘Havada aşk kokusu var’

28 Ocak 2024
Sevgi, ilgi ve değerli olduğumuzu hissetme ihtiyacımız yüksek. Ne mutlu ki aşk konusunda en şanslı günlerdeyiz. Hoşlandığımız kişiye açılabiliriz. Kendimizi en yaratıcı şekilde ifade ederken, iletişimde yumuşak, empatik, sevecen bir modda olacağız.

Bu hafta gökyüzünde heyecanlandırıcı gelişmeler yaşanıyor. Hayatımızın farklı alanlarında harika fırsatlar ve şanslar elde ederken diğer taraftan da oldukça hızlı, aktif ve dinamik adımlar atacağız. Gökyüzünün iki iyicili Venüs ve Jüpiter arasında harika etkileşimler var, özellikle ekonomik anlamda nefes aldıracağa benziyor. Aşk fırsatlarına karşı da hazır olun, benden söylemesi! Bakalım bu gelişmeler günlük hayata ve burçlara nasıl yansıyacak…

 

CİDDİ İLİŞKİLER ZAMANI

Bugün Ay tüm gün Başak burcunda seyahat edecek. Venüs’le Satürn arasında sekstil (60 derecelik) açı oluşacak (etki süresi 2 gün). Bu aralar sevgi, ilgi ve değerli olduğumuzu hissetme ihtiyacımız yüksek. Çapkınlık değil, ciddi ilişkilerin peşinde koşma zamanı. Yeni ilişkilerde ihtiyacımız disiplinli, sorumluluk sahibi olmak. Partnerle olası sorunlar pratik
çözümler sayesinde rahatlayabilir. Yatırım araçlarını araştırmak, tasarruf planları yapmak için de uygun zamanlar.

 

YEME-İÇME ABARTILABİLİR

Yarın

Yazının Devamını Oku