2023’ün ilk Güneş tutulması

20 Nisan’da gerçekleşecek Güneş tutulması 29 derece Koç burcunda meydana gelecek. Bu, Ay düğümleriyle farklı burçlarda olacağı için hibrit bir tutulma sayılıyor ve başrolünde de Jüpiter var. Bu ‘büyüteç gezegen’ her şeyi abartmamıza sebep olabilir.

Haberin Devamı

Önümüzdeki iki ay etkili olacak yılın ilk Güneş tutulması 20 Nisan’da, Türkiye saatiyle 4.34’te başlayacak. Tam tutulma 7.16’da gerçekleşecek, bitmesiyse 9.59’u bulacak. Türkiye’den değil ama Güney ve Doğu Asya, Avustralya, Pasifik, Hint Okyanusu ile Antarktika’dan gözlenebilecek. 

Güneş tutulmasında Jüpiter’in temsil ettiği konular ön planda olacak: Finans, ticaret, eğitim, inanç, din, medya ve ulaşım...

2023’ün ilk Güneş tutulması

Bu arada Jüpiter büyüteç bir gezegendir. Her şeyi abartır. Demek ki bu tutulma sürecinde her türlü konu, aynı zamanda çok fazla büyümeye müsait. Bahsettiğimiz alanlarda stresli gelişmeler yaşanabilir.

Haberin Devamı

Normal şartlar altında Jüpiter’in fırsat ve şanslarla da ilişkisi vardır; ancak tutulma özellikle 29 derecede olduğundan fırsatı değerlendirememek, son dakika fırsatın elden kayıp gitmesi gibi gelişmeler söz konusu.

Tutulmanın Koç burcunda olması yangınları, aktif volkanları, siyasi liderlerin fütursuzca ve bencilce çıkışlarını, sansasyonları, yeni enerji kaynaklarını, askerleri, savaşı, rekabete ve mücadeleye dayalı ortamların oluşmasını, sporcuları, kahramanlık yapanları ve itfaiyecileri işaret eder.

Tutulma zamanında yangınlar artabilir, yanardağlar harekete geçebilir. Yeni enerji kaynakları, güneş enerjisi, enerjiyi verimli kullanmakla ilgili uyarılar olabilir, enerji krizleri yaşanabilir. Koç burcu savaşmak ve rekabet etmekle de ilgilidir. Bu tutulma savaş gibi konuları gündeme getirebilir. Dünyada siyasi anlamda suların pek de durgun olmayacağı zamanlar... 

Çocuklar, çocuklarla ilgili işler, çocukların eğitim aldığı, kaldığı yerler, yetimhaneler ve bakımevleri de bu dönem risk altında.

Bu tutulmayla finansal konularda cesur adımların atılabileceğini, risk alınabileceğini düşünebiliriz. Uluslararası ticaretin hız kazanmaya başlayabileceği bir süreç.

Bu tutulmada Alrisha sabit yıldızı etkin olacak. Birleştirici bir yıldızdır. İki konuyu birleştirir. Bu yüzden bu tutulma zamanı ülkelerarası ya da ticari ortaklık, şirket birleşmeleri söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Tutulmanın meydana geleceği
29’uncu derece özeldir çünkü bir şeyin biteyazması ama bitememesi veya yeni bir başlangıç yapmaya heves ama başlayamama anlamına gelir. Sıkışmanın, arada kalmanın, tehlikeli sonların derecesidir. İşin içinde Koç burcu olduğundan savaşla barış arasında sıkışıp kalmak anlamına gelebilir.

29 derece Koç’un 3’üncü dekanıdır. Bu dekanın dünya astrolojisinde karşılığı erkeklerin büyük bir üzüntü duyması, önemli yaşlı bir kadının vefatı, inek gibi hayvanların zarar görmesidir.

Fiyatlar ‘oynak’ olabilir

Tutulmanın Türkiye’ye etkilerine gelince... Tutulmanın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre hazırlanan haritasında; Boğa burcu yükselmekte ve Uranüs başlangıç noktasında bulunmakta. Gündemde ekonomi, finans, ticaret, borsa, tarım, toprak, sanat, sigorta, gıda ve müzisyenler olabilir.

Haberin Devamı

İşin içinde Uranüs’ün olması depremleri tetikleyebilir. Skandalların, teknolojik ve dijital konuların ön plana çıkacağı zamanlar. Havayollarıyla ilgili önemli konular gündeme gelebilir. Yine bu dönem eğitim, otomotiv, seyahat firmaları gibi sektörlerde grevler,
iş bırakmalar, yavaşlatmalar görülebilir.

Boğa burcu ülkemiz haritasında meclisi temsil eden alanda duruyor. Yükselen burcun yöneticisi Venüs, İkizler burcunda. İkizler değişken bir burç olduğundan; bu dönem hem finansal konular, hem ticari gelişmeler hem de fiyatlar ‘oynak’ olabilir, değişkenlik gösterebilir. Özellikle otomotiv, gıda, moda ve sanatla ilgili konulardaki fiyatlamalarda bu değişikliği daha güçlü hissedebiliriz.

Haberin Devamı

Tutulmanın gerçekleştiği an haritasında 12’nci evde çok fazla gezegen toplaşması var. Kontrol dışı olaylara, arka planda dönenlere, gizlilik içinde yürütülecek konulara işaret etmekte. 12’nci ev kayıplarla, elde olmayan koşullarla ve zorluklarla ilgilidir. Bu tutulma önemli erkek vefatlarına işaret edebilir. Bu erkek markalaşmış, isim yapmış, ticari anlamda önemli biri olabilir. Ya da terörle ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir.

Tutulma 11’inci ev dediğimiz alana düşecek. Bu da STK’lar, meclis, hazine gibi konulara işaret eder. 29 derecede gerçekleşeceğinden dolayı; mecliste takılıp, sıkışıp kalan konulara işaret edebilir. Belki geçmesi gereken bir yasa, bir maddeyle ilgili kriz çıkabilir. Bu özellikle seçim yasası ya da ekonomiyle ilgili bir mesele olabilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları