Gastronomik yetenekler bu coğrafya için geçerli

9 Kasım akşamı Michelin Rehberi, Türkiye için yeni listesini açıklayacak. Bu yılın davetiyesinde farklı iki adres de var. İzmir ve Bodrum da bu yıl eklenecek.Listeyi herkes gibi ben de çok merak ediyorum ve en az mekanlar, şefler kadar heyecanlıyım.Çünkü bu bölgenin bir gastronomi coğrafyasına dönüşebilmesi için bugüne kadar sayısız yazı yazdım.Yıldız alacak herkesi şimdiden tebrik ediyorum.

Haberin Devamı


Bu iki ikonik ve turistik bölgenin rehbere dahil olması, Türkiye’nin zengin ve heyecan verici bir gastronomi destinasyonu olduğunu da kanıtlıyor.
Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec bu özel gece öncesi konuştu ve şöyle dedi; “Geçen yıl İstanbul’a yaptıkları ilk ziyaretlerden sonra müfettişlerimiz, yol haritalarına İzmir ve Bodrum’u dahil etmekten oldukça memnunlar. Bu iki lokasyon sadece kültürel ve turistik açıdan unutulmaz ve benzersiz deneyimler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda keşfedilmeyi hak eden bir mutfak kültürüne de sahip. İzmir ve çevresi, yöresel kültürü ön plana çıkaran ve çoğu genç şefin üst düzey gastronomik yeteneklerini sergileyebildiği heyecan verici restoranlara sahipken Bodrum, geleneksel ve ulaşımı kolay olacak şekilde şehir merkezinde yer alan restoranların yanında lüks tatil köylerindeki inovatif konseptler sunan restoranlarıyla da parlıyor. Bu iki yeni bölgeyi Michelin Rehberi ailesine dahil ederek, Türkiye’nin asla kaçırılmaması gereken bir gastronomi destinasyonu olduğu mesajını dünyaya yaymayı gönülden arzuluyoruz.”
Bir restoranın, bir işletmenin iyi olduğunu kanıtlamak için elbette Michelin yıldızına ihtiyacı yok.
En azından benim için öyle...
Ama bu listeyi takip eden milyonlar olduğunu da unutmamak gerekir.
İzmir ve Bodrum gastronomide yeni bir döneme giriyor.
Takipteyiz...

Haberin Devamı


Beş önemli kriteri
dikkate alıyorlar

SEKTÖRÜN eski profesyonellerini barındıran ve şimdilerde Michelin Grubu’nun tam zamanlı çalışanı olan gizli ve bağımsız Michelin müfettişleri tarafından uygulanan bu metodoloji, sadece sunulan tabağın kalitesine odaklanır ve 5 kritere göre değerlendirme yapıyor. Ürünlerin kalitesi; pişirme tekniklerine hakimiyet, lezzetlerin uyumu, şefin kişiliğinin yemek deneyimine yansıması, hem ziyaretler arasında hem de menü genelinde tutarlılık...
9 Kasım’da İzmir ve Bodrum’dan çok sayıda mekanın ve şefin yıldız alacağından eminim...


İzmir GastroFest önemli
bir misyon üstlendi

12 Kasım’da İzmir’de önemli bir gastronomi buluşması da olacak. İzmir GastroFest, altıncı yılında “Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği” konularını tartışıyor.
Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek festivalde yine çok özel konuları çok değerli konuklar anlatacak. İzmir GastroFest’in düzenleme kurulu başkanı ve İtal Tur Genel Müdürü Hande Arslanalp ve Hürriyet yazarı Müge Akgün’ün bu organizasyonda büyük emekleri var.
İlk buluşmada “Göç Mutfağı” teması işlenmişti.
Sonra “Pazarlar”, ”Yemek ve İletişim”, “Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak”, “Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız” konuşuldu.
Şimdi de değişimin öncülerinden şefler ve gıdanın geleceği...
Gastronomi önemli bir kültürdür.
Ve bu kültür yolculuğunda İzmir GastroFest önemli bir değerdir.
Çünkü geçmiş kadar gelecek de konuşuluyor.
Lezzet kadar sürdürülebilirlik de anlatılıyor.
Estetik kadar sunuma da, iletişime de dikkat çekiliyor.
Her şey bir bütün ve bunu bir hikayeyle anlattığınızda ortada çok başka şeyler çıkıyor.
İzmir GastroFest konuşmalarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları