Malzeme
Bulamaç için;
Üzeri için;
YAPILIŞI
Un ve tuzu harmanlayın.
ŞAM KURABİYESİ MALZEMELERİ
6 adet büyük kurabiye için;
Üzeri için:
YAPILIŞI
Fırınızı alt üst ayarlı 175 derece de ısıtınız.
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu harmanlayıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri bembeyaz olana kadar 2-3 dakika çırpın.
Zeytinyağı, yoğurt ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karışana kadar çırpın.
MALZEMELER
24 cm kelepçeli kalıp için;
200 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı toz tarçın
Suflenin tarihi 1650 ‘li yıllara dayanırken, sıcak çikolatalı kek ilk olarak 1966 yılında bir bakery yarışmasında ortası akışkan “tunnel-fudge-cake” olarak karşımıza çıkar. Rüya gibi olan bu iki tatlının ortak özelliği pişirildiği an servis edilmesidir. Bilinenin aksine ise kıvamları birbirinden farklıdır.
Sufle ‘nin kıvamı köpüksüdür, bolca hava kabarcığı içerir, sıcak çikolatalı kekinse akışkandır. Sufle kendi kabında servis edilir, sıcak çikolatalı kek ise çoğunlukla ters çevrilip servis edilir.
Suflenin yapımı daha çok teknik gerektirir ve hazırladığın an pişirmen gerekir.. Ama sıcak çikolatalı kekimiz öyle mi ? Hazırla ister buzdolabında 3-4 gün beklet, istersen dondurucuya atıp istediğin zaman çıkar ve pişir. Zaten sıcak çikolatalı kekin 2000 ‘ li yıllarda restoranlarda bu kadar popüler olmasının en büyük sebebi kolay hazırlanması ve bekleyebilmesidir. Bir de aşırı havalı olması...
Gelelim sıcak çikolatalı kekimizin tarifine;
Sıcak Çikolatalı Kek Malzemeleri
Sıcak Çikolatalı Kek Yapılışı
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Kekinizi koyacağınız kapları tereyağı ile yağlayıp, içerisine un ya da kakao serpin ve ters çevirip fazla unu atın.
Sizlerinde aile büyüklerinden kalan geleneksel tarifleriniz varsa sosyal medya üzerinden benimle paylaşırsanız mutfağımda denemeyi çok isterim..
MALZEME
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı üzüm pekmezi
½ su bardağı su
½ su bardağı iri dövülmüş ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Su ve pekmezi karıştırın.
Malzemeler (36 adet için)
250 gr tereyağı ya da margarin
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
3 Yemek kaşığı irmik
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
4.5-5 su bardağı un
Malzemeler:
2 yumurta
5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
60 gr bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
800 gram haşlanmış nohut
YAPILIŞI
Malzemeler:
(Ölçüler 200 mililitrelik su bardağı ölçüsüdür)
5 su bardağı (550 gram) un
250 gram tereyağı
2 adet yumurta
25 gram yaş maya
1,5 yemek kaşığı (30 gram) toz şeker
1 tatlı kaşığı (12 gram) tuz