MALZEMELER:
• 1 litre tam yağlı süt
• 125 gram tereyağı ya da margarin
• 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket şekerli vanilin
İÇİ İÇİN:
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN;
ŞERBETİ İÇİN;
YAPILIŞI
Şerbet için şeker ve suyu bir arada kaynatın. İçerisine limon suyunu ekleyip, şerbet kıvam alana kadar 5 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın.
Hamur için;
Çelik tabanlı bir tencerenin içerisine, tereyağı, tuz, şeker ve suyu ekleyip kaynatın. İçerisine unu ekleyip topak olmaması için hızlıca karıştırın. Hamur haline geldikten sonra sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
Hamuru tezgaha alıp ılıyana kadar bekletin.
MALZEME
YAPILIŞI
Çiğ badem kullanacaksanız eğer bademleri kaynar su içerisine atıp 2-3 dakika haşlayın.
Bademleri soğuk suya atıp, kabuklarından ayırın ve bir peçete ile kurulayın.
Bademleri toz haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.
Sütten 1 su bardağı ayırıp, toz bademin üzerine döküp karıştırın.
Kalan sütü su ile karıştırıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Pirinç ununu akışkan bir kıvamda olana kadar su ile karıştırın.
MALZEMELER
Şerbeti için;
Üzeri için;
YAPILIŞI
Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri ekleyip, kaynatın. Kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve Ayçiçek yağını karıştırın.
İrmik, kabartma tozu, vanilini ekleyin. Kontrollü olarak un ekleyip yoğurun.
MALZEME
İçi için;
Üzeri için;
YAPILIŞI
Elmaları soyup, kabak oyacağı saplarını ve çekirdeklerini çıkartın.
Derin bir tencerenin içerisine elmaları koyup, üstlerine şekeri serpin.
İçerisine su, gıda boyası, tarçın ve karanfili ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın.
İlk 10 dakika sonra elmaları dikkatlice ters çevirin.
MALZEME
Üzeri için;
Şerbeti için;
YAPILIŞI
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Derin bir tencerenin içerisine toz şeker ve suyu koyup, kaynatın.
Ocaktan almadan önce içerisine limon suyunu ekleyip şerbeti soğumaya bırakın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Hamur için tüm malzemeyi yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
MALZEME
1 lt tam yağlı süt
5 tepeleme çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Vanilin (Sütlü tatlılarda içerisine yumurta eklemiyorsam vanilin koymayı tercih etmiyorum)
YAPILIŞI
Fırınınızı 210 derece de ısıtın.
MALZEME
İçi için;
Şerbet için;
YAPILIŞI
Şerbet için, derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri ekleyip kaynatın. Ocaktan almadan önce içerisine limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Fırınınızı 180 derece de ısıtın.
Hamur için tüm malzemeyi bir arada yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamurunuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Süzgecin üzerine hamurunuzu bastırıp yayın, içerisini ceviz ile doldurup kapatın.