Cansu Özdemir

Çocukluğumuzun tatlısı: Şekerpare

6 Mayıs 2021
Çocukluğumda ilk yaptığım şerbetli tatlıydı şekerpare. Hala aynı tarifle yapıyorum hiçbir şey değişmedi.. Yıllar içerisinde şekerparemin tadına bakıp da tarifini istemeyene hiç rastlamadım! İddia ediyorum bu tatlıyı sevdiklerinize yapınca tüm alkışlar sizin olacak...

Malzemeler (36 adet için)

250 gr tereyağı ya da margarin

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

4 yemek kaşığı pudra şekeri

3 Yemek kaşığı irmik

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu ve vanilya

4.5-5 su bardağı un

Yazının Devamını Oku

Unsuz, şekersiz, yağsız 'brownie'

25 Mart 2021
Her şey yıllar önce pastanemde uzun süre kullanılmayı bekleyen haşlanmış nohut konservesi ile başladı. Nohut unundan kekler yapılırken haşlanmış nohuttan neden yapılmasın ? Durun bir saniye, önyargılarınızı yok edin ! İçinde nohut olduğunu asla anlamayacaksınız, söz veriyorum, şef sözü...

Malzemeler:

2 yumurta

5 yemek kaşığı üzüm pekmezi

60 gr bitter çikolata

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao

800 gram haşlanmış nohut

YAPILIŞI

Yazının Devamını Oku

Evde gerçek pastane poğaçası yapalım mı?

22 Şubat 2021
Evde günleriniz nasıl geçiyor? Sizlere hafta sonu kahvaltısı için mükemmel bir tarifle geldim. Hani şu pastanelerde satılan poğaçalardan bahsediyorum, evet.

Malzemeler:
(Ölçüler 200 mililitrelik su bardağı ölçüsüdür)

5 su bardağı (550 gram) un

250 gram tereyağı

2 adet yumurta

25 gram yaş maya

1,5 yemek kaşığı (30 gram) toz şeker

1 tatlı kaşığı (12 gram) tuz

Yazının Devamını Oku

Dünyanın en iyi mozaik pastası

9 Ekim 2020
Uzun zaman oldu sizlere yazmayalı... Yaşadığımız pandemi süreci, bu süreçte pastanemin işleyişi, kış menüsü hazırlığı derken ancak fırsat bulabildim. Telafi etmek içinse harika bir pasta ile geldim!

Yediden yetmişe herkesin sevdiği bir klasik... Mozaik pasta, hatta dünyanın en iyi mozaik pastası :))

Yıllarca en çok sipariş edilen pastalarımdan biri oldu, menümden çıkarmaya hiçbir zaman kıyamadım.

Şimdi bu tarifi sizlerle de paylaşmamın zamanı geldi.

MALZEMELER:

600 gram petibör bisküvi

150 gram tereyağı

5 tepeleme yemek kaşığı kakao

3 çay bardağı toz şeker

Yazının Devamını Oku

Bir klâsik: Milföy Pasta

2 Haziran 2020
Bilim kurgu filmlerini aratmayacak şekilde yaşadığımız bu pandemi sürecinde çoğu insan mutfaktaki yerini aldı. Bana göre pişirmek, üretmek insana çok iyi gelen bir terapi yöntemi. Bu zorlu süreçte mutfaklarını yeniden keşfedenler pek de güzel yaptı, ne dersiniz? Sizlere hafif mi hafif bir yaz tatlısı ile geldim... Hem de yapımı oldukça kolay...

Malzemeler:

6 adet Milföy hamuru

Pastacı kreması

15 adet çilek

Pastacı kreması için: 
600 mililitre süt (3 su bardağı)

Yazının Devamını Oku

Birbiriyle çok uyumlu iki aşığın hikayesini bilir misiniz?

23 Kasım 2019
Sizlere birbiri ile mükemmel uyum sağlayan iki aşıktan bahsedeyim: Elma ve tarçın... Bu devirde birbirini bu kadar tamamlayan, uyum sağlayan, iç ısıtan aşk/aşık bulmak zor, haksız mıyım? Gelelim asıl konumuza, yani elmalı kurabiyeye... Bu iki deli aşığı yumuşacık bir hamurla sarıp sarmalayıp hiç ayrılmamak üzere bir araya getirmişler. Hamur pişince kıyır kıyır ağızda eriyen bir dokuyla saklamış aşıkları. Her elmalı kurabiye pişen eve sıcaklık ve aşk dolsun diye...

Malzemeler:

Hamur için:

200 gram tereyağı

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

2 yemek kaşığı yoğurt

Yazının Devamını Oku

Bol çikolatalı bir tanışma

7 Ekim 2019
Ahh daha önce tanışmış mıydık sizlerle?

Bir pasta şefi olarak 2012 yılından bu yana Instagram’da yüzlerce tarif paylaştım, paylaştıkça çoğaldım, çoğaldıkça daha çok paylaştım. Şimdi burada da sizlerle tariflerimi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

İlk tanışmamız bol çikolatalı olsun istedim. Her ısırıkta çikolatanın ve tereyağlı kurabiyenin verdiği mutluluğu sizlerle paylaşmadan olmazdı. :))

Hani o kocaman, bol çikolatalı, pişerken yayılan kurabiyelerden bahsediyorum, evet! Ahh az kalsın mutfağınızdan yükselecek olan o enfes kokudan söz etmeyi unutuyordum. Bir tanesi kesinlikle yetmeyecek.

ÇİKOLATALI KURABİYE (CHOCOLATE CHIP COOKIES)

Malzemeler:

225 gram eritilmiş tereyağı
3 + 3/4 su bardağı un

Yazının Devamını Oku