Madeleine/ Madlen kek tarifi

Ahh minik Fransız kekleri. Zarif ve şık, bir o kadarda lezzetli. Bu kekler Fransa ‘ nın sembollerinden biri kesinlikle. Adını yaratıcısı olan aşçı Madeleine Paulmier’ den alıyor. Öyle bir kek ki romanlara konu oluyor. Bu zarif kekleri yapmamız için kendine has olan midye kabuğu kalıbına ihtiyacımız var.. Birazda sabıra, çünkü kek hamurunu yaptıktan sonra biraz dinlenmeye bırakacağız. Unutmadan, kekleriniz fırından çıkar çıkmaz nefis bir tereyağlı kek dokusuna sahip olacak, sonrasında ise kahveye batırmalık bir kurabiye... Hadi başlayalım.

Haberin Devamı

MALZEMELER

  • 115 gr tuzsuz tereyağı
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 100 gr toz şeker
  • 115 gr un (elenmiş)
  • 3 gr kabartma tozu
  • 5 gr şekerli vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet limon kabuğu rendesi (opsiyonel)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

YAPILIŞI

Tereyağını eritip ılımaya bırakın.

Yumurtalar ve şekeri mikser ile 5-6 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.

Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı birlikte eleyin.

Yumurtalı karışıma 2-3 aşamada un karışımını ekleyip, bir spatula ya da tahta kaşık ile yavaşça alttan üste doğru katlayarak karıştırın. Yumurtaların sönmemesi için bu aşamada dikkatli olmalısınız.

Ilıyan tereyağını 4-5 aşamada hamura ekleyip alttan üste doğru katlayarak karıştırın.

Hamurun üzerini bir streç film ile kapatıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin.

Madlen kalıbını tereyağı ile yağlayın.

Fırınınızı 175 derecede ısıtın.

Hamurunuz dinlendikten sonra süngerimsi bir yapıda olacak ve tam olarak istediğimiz bu, karıştırıp söndürmeyin.

Hamurunuzu 1 yemek kaşığı olacak şekilde kalıbın gözlerine paylaştırın.

Haberin Devamı

Kalıbınız yeterli değilse, kalıbınız boşalana kadar kalan hamurun üzerini örtüp buzdolabında bekletebilirsiniz.

Kekleri önceden ısıttığınız fırında pembeşene kadar 10-12 dakika pişirin.

Fırından çıkan kekler ılıdığında kalıptan çıkarabilirsiniz.

Meşhur Fransız kekleriniz hazır. Şimdiden ellerinize sağlık.

Yazarın Tüm Yazıları