Gül tatlısı tarifi

Sunumu en şık olan şerbetli tatlılardan biri. Ben hamuru hazırladığımda bir kısmını kırmızı gıda boyası ile renklendirdim, siz de kendi zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

MALZEME

  • 125 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

YAPILIŞI

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamur için;

Un hariç tüm malzemeyi bir arada iyice karışana kadar yoğurmaya başlayın.

Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya devam devam edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamurunuz olacak. Gıda boyası eklemek istiyorsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Hafifçe unladığınız tezgaha hamuru alın ve bir merdane ile yarım cm kalınlığında hamuru açın.

Bir çay bardağı ya da kurabiye kalıbı ile hamurunuzu kesin.

Çıkan yuvarlakları yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 4 ‘lü olarak rulo halinde sarın.

Ruloyu ortadan ikiye kesin. Böylelikle 2 adet gül şeklinde hamurumuz olacak.

Haberin Devamı

Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Dilerseniz güllerin orta kısmına Antep fıstığı koyabilirsiniz.

Hazırladığınız gülleri aralarında boşluk olacak şekilde tepsiye dizip, önceden ısıttığınız fırında pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkan güllerin ilk sıcaklığı gittiğinde üzerine şerbeti döküp, şerbeti çekene kadar dinlendirin.

Şimdiden ellerinize sağlık..

 

Yazarın Tüm Yazıları