Yediden yetmişe herkesin sevdiği bir klasik... Mozaik pasta, hatta dünyanın en iyi mozaik pastası :))
Yıllarca en çok sipariş edilen pastalarımdan biri oldu, menümden çıkarmaya hiçbir zaman kıyamadım.
Şimdi bu tarifi sizlerle de paylaşmamın zamanı geldi.
MALZEMELER:
600 gram petibör bisküvi
150 gram tereyağı
5 tepeleme yemek kaşığı kakao
3 çay bardağı toz şeker
Malzemeler:
6 adet Milföy hamuru
Pastacı kreması
15 adet çilek
Pastacı kreması için:
600 mililitre süt (3 su bardağı)
Malzemeler:
Hamur için:
200 gram tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
Bir pasta şefi olarak 2012 yılından bu yana Instagram’da yüzlerce tarif paylaştım, paylaştıkça çoğaldım, çoğaldıkça daha çok paylaştım. Şimdi burada da sizlerle tariflerimi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.
İlk tanışmamız bol çikolatalı olsun istedim. Her ısırıkta çikolatanın ve tereyağlı kurabiyenin verdiği mutluluğu sizlerle paylaşmadan olmazdı. :))
Hani o kocaman, bol çikolatalı, pişerken yayılan kurabiyelerden bahsediyorum, evet! Ahh az kalsın mutfağınızdan yükselecek olan o enfes kokudan söz etmeyi unutuyordum. Bir tanesi kesinlikle yetmeyecek.
ÇİKOLATALI KURABİYE (CHOCOLATE CHIP COOKIES)
Malzemeler:
225 gram eritilmiş tereyağı
3 + 3/4 su bardağı un