Belgin Ekmen Yenilmez

Bir lezzet abidesi: Güveçte patlıcan kebabı

11 Kasım 2020
Özel bir akşam yemeği için tercihleriniz arasında yer alabilecek olan güveçte patlıcan kebabı, güveçten aldığı lezzeti sofralarınıza taşıyacak.

Gerekli malzemelerin bulunması halinde tarifi çok zorlamayacak yemeklerden olan güveçte patlıcan kebabı, akşam yemeği menünüze lezzet katacak. İşte evde kolayca yapabileceğiniz güveçte patlıcan kebabı tarifi ve malzeme listesi...

Malzemeler:

300 gram kuzu kuşbaşı (Yağsız)

1 kilogram patlıcan

600 gram domates

6-7 diş sarımsak

2-3 adet kırmızı ya da yeşil biber

1 çay kaşığı karabiber

Yazının Devamını Oku

Biri 'Kabak sevmem' mi dedi? O zaman bu yemeği hiç tatmamış

4 Kasım 2020
Siz de kabak deyince burun kıvıranlardan mısınız? O zaman bildiğiniz tüm kabak yemeklerini unutun.

Hatay yöresinde sıyırma kabağı adı verilen kabakla hazırlanan bu yemek, lezzet potansiyeli ile kabak yemeklerine karşı tüm önyargılarınızı yıkabilecek güce sahip. İşte lezzetli ve sağlıklı bir yemeğe hayır diyemeyecekler için sıyırma kabağı tarifi

Malzemeler:

2 adet sıyırma kabağı (Ortalama 2 kilogram)

1 kilogram domates veya küçük kavanoz domates konservesi

2 adet kuru soğan

2 adet yeşil veya kırımızı biber

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yazının Devamını Oku

Pratik ve doyurucu bir öğün: Mahluta aşı

28 Ekim 2020
Adana, Mersin ve Hatay çevrelerinde sevilerek tüketilen mahluta aşı, lezzetli olmasının yanı sıra oldukça da doyurucu bir öğün oluşturmaktadır.

Çok kısa sürede hazırlanabilen pratik bir yemek olan mahluta, aynı zamanda sağlıklı bir öğün olarak öne çıkıyor. İşte kolayca yapabileceğiniz mahluta aşı tarifi...

Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı pilavlık bulgur

2 orta boy soğan

1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı

1 tepeleme yemek kaşığı acı veya tatlı biber salçası

1 tatlı kaşığı kimyon

Yazının Devamını Oku

Mantı ailesinin lezzetli üyesi: Şişbörek çorbası (Ekşili mantı çorbası)

21 Ekim 2020
Mantı ve hamur işi yemek sevenler için önemli bir lezzet durağı olan şişbörek çorbası, kolay yapımı ile kısa sürede sofralardaki yerini alabiliyor. İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli şişbörek çorbası tarifi...

Malzemeler:

200 gram mantı (70 adet)

3 diş sarımsak

5 yemek kaşığı sıvı veya zeytinyağı

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı toz nane

1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası

Yazının Devamını Oku

Farklı ve yeni lezzet arayanlara: Kumbursiye

14 Ekim 2020
Antakya mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisi olan kumbursiye, gastronomi şehri Hatay’ın kayıt altındaki yüzlerce yemeğinden birisi olarak öne çıkıyor.

Yörede bolca tüketilen tuzlu yoğurdun ana malzeme olduğu kumbursiye, farklı ve yeni lezzetler denemeyi sevenler için değerlendirilebilir.

İşte kumbursiye için malzeme listesi ve tarif detayları

Malzemeler:

200 gram kuşbaşı

200 gram (3 tepeleme yemek kaşığı) tuzlu yoğurt

5 diş sarımsak

4-5 dal kuru baş biber ya da 1 çay kaşığı toz biber

2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ

Yazının Devamını Oku

Kabağın dile geldiği lezzet: Hatay usulü çıtır kabak tatlısı

7 Ekim 2020
Hatay yöresinin sevilen, lezzeti ve şeffaf görüntüsü ile ünü şehrin dışına taşan kabak tatlısı, çok az bir zahmetle evlerde de yapılabiliyor. Kentin restoranlarında yemek sonrası ikram edilen çıtır kabak tatlısı, normal kabak tatlısına nazaran hafifliği ile öne çıkıyor.

İşte kendi mutfağınızda kolayca yapabileceğiniz Hatay usulü kabak tatlısı tarifi...

MALZEMELER:

500 gram sönmemiş kireç

1900 gram temizlenmiş doğranmış kış kabağı

1900 gram şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu

5 su bardağı su

Yazının Devamını Oku

Ev yapımı muhteşem lezzet: Hatay usulü katıklı ekmek (Pide)

30 Eylül 2020
Hatay ve çevre illerde genellikle iç harcının evde hazırlanarak odun fırınlarında pişirilmesiyle meydana gelen katıklı ekmek, böyle bir imkanın bulunmaması halinde evdeki malzemelerle ev fırınlarında da pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte, evlerinizde pratik bir şekilde yapabileceğiniz doyurucu ve lezzetli Hatay usulü katıklı ekmek tarifi...

Malzemeler

Hamur için;

2 su bardağı su

İnstant maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İç malzemeleri;

Yazının Devamını Oku

Anlık tatlı krizlerine pratik bir çözüm: Müşebbek Tatlısı

23 Eylül 2020
Türkiye’nin 4 bir köşesinde ‘halka tatlısı’ adı ile sevilerek tüketilen ve Hatay’da adım başı bulabileceğiniz bir tatlı olan Müşebbek, şeker ihtiyacını karşılayıp enerji veren, ayaküstü atıştırmalık bir lezzettir. Arapça’da ‘örgülü’ anlamına gelen müşebbek, adının anlamını şeklinden alıyor. Genellikle alışveriş için çıktığımda ayaküstü tüketime uygun olduğu için tercih ettiğim müşebbek tatlısı, özellikle pandemi sürecinde dışarı çıkmadığım zamanlarda evde de sık sık yaptığım hafif lezzetlerden birisi oldu. İşte, sizlerin de evlerinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli ve pratik müşebbek ya da diğer adıyla halka tatlısı tarifi

Malzemeler

4 su bardağı un

2 çay kaşığı kuru maya

Sıcak su

Şerbet için malzemeler

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Limon

Yazının Devamını Oku