"Belgin Ekmen Yenilmez" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Belgin Ekmen Yenilmez" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Belgin Ekmen Yenilmez

Belgin Ekmen Yenilmez

Hatay mutfağından özel bir tat: Tuzlu yoğurt çorbası

5 Şubat 2020

Malzemeler:
5-6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
6 bardak su
1 fincan pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:

Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra açılıncaya kadar suda kaynatılır.

Yazının devamı...

Rezenenin hamur işleriyle müthiş uyumu: Hatay külçe böreği

28 Ocak 2020

Malzemeler:

1 kilogram un
1 adet küçük yaş veya kuru maya (küçük paketin yarısı)
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı rezene
Yarım çay bardağı çörek otu

Yazının devamı...

Oldukça kolay Hatay usulü zeytinyağlı humus tarifi

22 Ocak 2020

İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz Hatay usulü Humus tarifi;

Malzemeler:2,5 su bardağı haşlanmış nohut (İyi haşlanmış olması çok daha iyi sonuç aldırır.)

1,5 yemek kaşığı tahin

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Orta boy yarım limonun suyu

Üzeri için:

Zeytinyağı

Yazının devamı...

Hatay mutfağından bir başyapıt: Kaytaz böreği

15 Ocak 2020

İşte sofralarınıza konuk edeceğiniz bu muhteşem lezzetin tarifi:

Kaytaz böreği hamuru için malzemeler

Yapımı çok kolay ve çok lezzetli olan kaytaz böreğinin hamuru için;6 su bardağı un
1 paket instant maya (kuru maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Ilık su (kıvama gelene kadar ekleyebilirsiniz)

Kaytaz böreği hamurunun yapılışı

Kaytaz böreği hamuru için öncelikle bir kaba un, maya ve tuzu eklenir.

Yazının devamı...

Kokusuyla lezzetiyle verdiğiniz emeğe değecek: Zeytinyağlı tepsi oruğu

8 Ocak 2020

Zeytinyağlı tepsi oruğunu ana yemek sunabilir, misafir tabaklarınızda da yer verebilirsiniz. İşte, gerekli olan malzeme listemiz...

Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 30 dakika

İçi için malzemeler:

400 gram bir defa çekilmiş yağsız kırmızı et
4 büyük baş soğan
1 bardak sıvı yağ

Yazının devamı...

Yılbaşı sofralarınızı renklendirecek közlenmiş biberli cevizli meze

31 Aralık 2019

Közlenmiş biberli cevizli mezenizi ister acılı isterseniz de acısız yapabilirsiniz. İster kahvaltıda, ister çorbalarınızın yanına, isterseniz de misafirleriniz için hazırladığınız tabakların içerisinde ikram edebilirsiniz. Ayrıca kızartmaya da çok yakıştığını belirtmek isterim.

Malzemeler
(3-4 kişilik)
5-6 adet büyük kapya biber
1 kase ceviz içi
3 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı hakiki nar ekşisi (Nar ekşisi aroması ya da şurubu olmamasına dikkat edin)

Yazının devamı...

Aya köfteli çorbayla sıcacık bir merhaba!

25 Aralık 2019

İlk yazımda sizlere yıllardır evimde yaptığım ve özel günlerde ikram ettiğim yemeklerden birisi olan aya köfteli çorbanın tarifini vereceğim. Aya köfteli çorba, lezzetli ve bir o kadar da besleyici olması dolayısıyla çocuklar için de gönül rahatlığıyla pişirebileceğiniz yemeklerden. 

Malzemeler:
(5-6 kişilik)
300 gram yağsız sinirsiz dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yazının devamı...
Belgin Ekmen Yenilmez Kimdir?

1961 yılında Hatay'da doğdu, halen de Hatay'da yaşıyor. Yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi ve kendinden bir şeyler katmayı çok seviyor. Çocukları ve torunları için girdiği mutfakta olabildiğince üst kuşaklardan öğrendiği tariflere yer vermeye çalışıyor. UNESCO'nun gastronomi şehirleri arasında yer alan Hatay'a ait 600'den fazla yemek çeşidinin belirli bir bölümünü, kendi mutfağında günümüze taşıyor. Hürriyet Lezizz okurlarıyla, evinde yaptığı ve yörede sevilerek tüketilen yemeklerin tariflerini paylaşıyor.