Kumaş pantolon  jean'e karşı

Asi klasiklerden ‘Jeanler’ her daim dolabımızın değişmeyecek gözbebeği, ama son zamanlarda koton pantolonların önlenemeyen yükselişini de göz ardı etmemeliyiz.

Haberin Devamı

Ne oldu da kumaş pantolonlar erkekleri ele geçirdi?

Hangi kumaş?
Khaki: Adını renkten alır. 19.yüzyılda İngiliz Ordusunun bir üyesi olarak Hindistan’a gönderilen teğmen, terleten keçe üniformasını, çay yaprağı özüne daldırılmış bir çift pamuklu pijama karşılığında, yerli halkla değiş tokuş yapmış. İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu, askerlerinin, İngiliz askerlerinin görüntüsüne kıyasla çok dağınık bir görüntüye sahip olduğunu fark ederek daha rahat, dayanıklı, solmayan üniformalar için, kaliteli pamuklu kanvas arayışına girmiş ve bu arayış khaki pantolonla sonuçlanmış.

Neden koton?

1. Derli toplu, efendi beyefendi görüntü trendleri yani, ‘smart look’, ‘old school’ ‘dandy’ ve ’brits’ trendleri

2. Her okazyona uyacak, tek bir pratik kıyafet arayışı, koton pantolonları demirbaş yaptı. Koton, khaki, kanvas, kadife ve desenli kumaş pantolonlar renk çeşitleriyle, farklı farklı kombinlenebiliyor. Örneğin, gri renk kanvas pantolonu, lacivert blazer ile ofiste kombinlerken, iş çıkışı üzerinize giyeceğiniz denim gömleğinizle bir anda ‘Cuma gecesi’ kombinine dönüşür. Yani gündüz toplantı, gece randevuya uygundur. Tam bir smart-casual ürünüdür.

Haberin Devamı

3.Yumuşak tuşeli ve kışın sıcak,yazın serin tutar. Yünlü kaşmir, kadife ve kanvas kumaşlar denimden daha yumuşak olduğundan ve kışları daha sıcak tuttuğundan iyi bir dış giyim kombin alternatifidir. Boğazlı kazaklar ve montlarla da hiç süphesiz uyum sağlar.

4.Yüzlerce tonda olabilir; kumaşa ve pantolona parça boyama yapılabildiğinden istediğiniz tonda kumaş pantolon bulma şansınız vardır. ‘Hakinin bir ton koyusu mu dediniz?’ Ya da ‘ördek yeşili mi?’ ‘Hemen!’

Nereden alınır?

Koton pantolonlar, resmi giyinme tarzının bir alternatifi olarak takım elbisenin de yerini aldı. Birçok marka Mudo, Dockers, Damat, Mavi, Pierre Cardin, Ralph Lauren, Gap, Hugo Boss, H&M, Tommy Hilfiger, Lacoste, Levis, Koton, Fred Perry koleksiyonlarında bu pantolonlara her zaman yer veriyor.

 

 *Pamuklu yada kadife, pantolon giyerken lütfen bedeninize tam oturmasına ve mümkünse slim-fit olmasına dikkat edin. Size ekstra volüm vermesin. 

Haberin Devamı

*Takım elbise pantolonlarınız, takımının ceketiyle birlikte kalsın. Onları birbirinden ayırmaya kalkmayın. Adı üstünde o bir ‘takım’.

Yazarın Tüm Yazıları