Smokin ve babam

Bütün mis kokulu babalarımızın, baba adaylarının babalar günü kutlu olsun...

Haberin Devamı

Her zaman söylemesem de biliyorum aslında babamın onu ne kadar çok sevdiğimi bildiğini ve ben ne kadar karışık cümleler yazsam da hepsini deşifre edebileceğini. Çünkü o benim babam...
Şıklık, stil denince babamın bende ayrı bir yeri vardır. Benim modaya bakışım, ilgim ve zevkim küçük yaşlarda babamın giyim zevkini, tarzına ve stiline hayranlıkla başladı ve gelişti. Bir erkeğin bu kadar şık ve bakımlı olabileceğini babamda gördüm. Beyaz smokinini, yakasına taktığı canlı çiçeği ve o smokini taşıyışını hiç unutmam...

Smokin ve babam

SMOKiN ALIRKEN DiKKAT EDİLECEKLER

- Kiloluysanız ve kısa boyluysanız iki düğmeli ceket tercihiniz olmalı.
- Uzun boyluysanız şal veya sivri yaka smokinler tercih ediniz.
- Smokin ceketin uzunluğu baş parmak hizasında bitmeli.
- Bacak boyu kısa olanlar daha kısa ceket boylarını tercih etmeliler.
- Pantolonlar kesinlikle pilesiz olmalı.
- Pantolon paçaları dar kesim olmalı, boyu ise ayakkabının üstüne dökülmemesi için kısa olmalı.
- Papyon has ipek olmalı ve bağlamalı olmalı.
-Birkaç düğme açık bırakın

Haberin Devamı

Klasik smokininizi sürekli ciddi formda giymek zorunda değilsiniz. Aynı smokini, aynı gömlek ve aynı papyonla giymek yerine bu sefer smokini rahatlatmaya ne dersiniz? Smokini ciddi havasından kurtarmak için papyon ya da kravat takmayın. Ayrıca gömleğinizin düğmelerini sonuna kadar iliklemektense birkaç düğmeyi açık kullanın. Siz de smokininizde bir yenilik düşünüyorsanız, siyaha alternatif bir renk alın. Açık renklerin yaz davetleri için çok uygun ve şık olacağını da unutmayın.

Smokin ve babam

DENİZ BERDAN’LA 5 SORU 5 CEVAP

Kariyerine moda editörü olarak başlayan Deniz Berdan, DB Berdan markasını Central Saint Martins’de ve London College of Fashion’da moda eğitimi alan kızı Begüm Berdan’la birlikte yarattı. DB Berdan, Starbucks, Macro Center, Nescafe, Disney Company, Douglas Cosmetic, Ikea, Pepsi ve Maybelline NY gibi uluslararası markalarla işbirliği yapan ikili, aynı zamanda Pepsi için Katy Perry’ye kostüm tasarladı. Berdan, stil sahibi olmanın şifrelerini Hürriyet Ankara okurlarına anlattı.

Haberin Devamı

- Tasarımlarınızın hikayesi var mı? Hikayesi olmayan tasarım ne kadar başarılı olabilir?

- DB Berdan’ın her zaman koleksiyonlarının bir çıkış hikayesi oluyor. Bu bizim geçmişimiz gereği işimizin bir parçası. Hikayesi olan bir koleksiyon hazırlamak bize çok keyif veriyor. İşimizi güzelleştiriyor. Her koleksiyonun bir hikayesi olma zorunluluğu aslında yok ama bir kıyafeti satın almayı seçen insanın o parçayı giydikten itibaren bir mesaj verdiği gerçeği var.

- DB Berdan’ın nasıl bir tarzı var?

- Hiper sokak stili dediğimiz bir tarzı var. Hızlı, keskin ve dinamik aynı zamanda da ironik. Geçen gün DB Berdan’dan bahseden bir makalede çok güzel bir tanım yapılmıştı gerçekten bayıldık. Bize ‘urban couture’ yani sokak kutür demişlerdi. Çok doğru ve süper ötesi bir benzetme olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Smokin ve babam

- Stil sahibi olmanın şifreleri nelerdir?

- Çok basit bir şifresi var başkasını dinlemeden kendini dinlemek ve seçtiklerinden giydiklerinden keyif almak. İnsan seçimlerini başkasına bırakmadığı sürece kimseden etkilenmeden özgürce seçim yaptığında gerçek stilini buluyor. ‘Yok şunu yaparsan böyle olursun, bunu böyle giyersen şuna benzersin’ gibi düşünüp zihnini bulandırmadan kendinle baş başa kaldığında en doğru seçimi yapmış oluyorsun.

- Hayat mottonuz nedir?

- Üretken ol, çalışkan ol ve kesinlikle dirençli bir inatçı ol fakat asla başkalarının özgürlüklerini sınırlama.

Smokin ve babam

- Deniz Berdan ‘nın gardırobunda neler var? Kadınlarımıza nelere yatırım yapmalarını önerirsiniz?

Haberin Devamı

- Olabildiğince hızlı tüketim markalarından uzak durmak ve stiliniz ne olursa olsun kaliteli dikişi olduğunu düşündüğünüz markalardan alışveriş yapmak. Ucuzluk cazibesine kapılıp dolabınızı bir kere giyip atacağınız kıyafetlerle doldurmak yerine dolabı sadece çok sevdiklerinizle doldurmak önemli.

Yazarın Tüm Yazıları