Yetiş Ayşe

Sevgili Yetiş Ayşe dostları, gösterdiğiniz ilgi ve özveri için hepinize çok teşekkür ederiz. Lütfen burs taleplerinde ne kadar süreliğine ve kaç liralık yardımda bulunacağınızı belirtirseniz memnun olurum.Tüm talepleri aaral@hurriyet.com.tr adresine göndermenizi rica ederim.

Haberin Devamı


Çaresiz kaldım

Merhaba Ayşe abla, ben Atatürk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisiyim. 21 yaşındayım. Devlet yurdunda kalıyordum ama ücretini veremediğim için bu ay yurttan atıldım. Biz 6 kardeşiz 3 ü evli ne babam ne de abimler bana katkı da bulunmuyor, üstüne abim için çektiğim kredi borcum var o ödemediği için ben ödemek zorunda kaldım ama ödeyecek gücüm yok. Yurttan atıldığım için Erzurum’da kalacak yerimde yok artık. İstanbul’da iş arıyorum kimse iş vermiyor. Kendimi geçindiremiyorum, her yere borç yaptım. Çaresiz kaldım. Daha iki senem var okulumun bitmesine. Böyle giderse okulu bırakmak ya da dondurmak zorunda kalacağım. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen. Teşekkür ederim.

 

Haberin Devamı

Okul yardımı
Merhabalar Ayşe hanım benim sizden bir yardım talebim olacaktı.Benim iş arkadaşımın çocuğu okula başlayacak. Bu yıl ilköğretim birinci sınıf. Biz sabah sekiz akşam altı çalışıyoruz, bu yüzdendir ki çocukla başka ilgilenecek de kimsesi olmadığı için özel bir okula göndermek istiyoruz. Sabah sekiz akşam beş okulda olması için arkadaşım 500 TL’lik kısmını karşılayabiliyor, geriye kalan 300 TL’lik bir yardıma ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız memnun oluruz.

 

Yardımınıza ihtiyacım var

Merhaba Ayşe abla ben Mustafa Kemal Üniversitesinde 2. sınıf Tıp öğrencisiyim,  okul kitaplarım çok masraflı. Maddi durumumuz yeterli olmadığından dolayı okumakta çok zorluk çekiyorum. Babam işçi olduğundan dolayı maaşı çok düşük. Küçük kardeşimde liseye başlayacağından dolayı daha çok sıkıntı çekiyoruz. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Yardımınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.  

 

Servis param için destek
Merhaba Ayşe abla ben 14 yaşındayım. Cemal Reşit Bey Güzel sanatlar lisesini burslu bir şekilde kazandım. Çok güzel resim yaptığım için resim öğretmenim yeteneğimi değerlendirmek için beni sınavlara götürdü. Devlet okulu olarak sadece bir okul vardı güzel sanatlar lisesi. Buna da maalesef giremedim. Bir babamın maaşı ile iki kardeş okuyoruz. Bu lise özel olduğu için baya zorlanacağım ama yeteneğim heba olmasın diye ailem her şeyi göze aldı. Ben sadece servis param için destek istiyorum. Şimdiden servis paramı nasıl ödeyeceğimi düşünüyoruz. Otobüs ile gidersem okul yaklaşık 2 saat sürüyor küçük olduğum için ailem seneye otobüsle gönderecek ama bu yıl servise binmem lazım. Buradan burs alacağımı düşünerek bu okula kayıt oldum lütfen yardım bekliyorum.

Haberin Devamı

 

KPSS kursu için destek
Ayşe abla ailemle yasadığım için geçim konusunda sıkıntım yok. Ancak ailem KPSS kursuna gönderecek ya da kütüphaneye gideceğim artı bir masrafı karşılayamıyor. Benim dışımda okuyan  4 kardeşim var. Şubat ayına kadar devam zorunluluğu olan formasyon vardı ve aynı zamanda sınava hazırlanıyordum çok zor oldu ve çalışmam mümkün değildi. Bu nedenle bu yıl eğer burs bulursam sadece sınava yönelmek istiyorum.

 

Elimden tutanım yok
Merhaba Ayşe abla; ben öğretmenlik okuyorum. Ailemden uzaktayım farklı bir şehirdeyim. Ailemin maddi durumu iyi değil. Okumakta zorluk çekiyorum. Yurtta kalıyorum. Elimden tutanım yok. Tek çare buraya yazmak istedim. Üç kardeş okuyoruz ailem yetiştiremiyor. Okulda kimi zaman param olmadığı için aç kaldığım zamanlar oluyor. Ailem üzülmesin diye param var diyorum. Kıyafet bile alamıyorum. Kimi zaman kitaplar için de para yetiştiremiyorum. Elimi tutan olursa çok mutlu olurum. Allah sizden razı olsun böyle sesimizi duyurabilmemize yardımcı olduğunuz için. Bursa ihtiyacım var. 

 

Haberin Devamı

Burs yardımı
Merhaba Ayşe Abla biz 2 kardeşiz. Kardeşim lise öğrencisi. Bu sene başladı liseye. Ben de üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Çankırı Karatekin Üniversitesinde okuyorum. Babam bir iş hanında bekçilik yapıyor. Annem ev hanımı. Asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Derslerim de iyi çok şükür. Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalıyorum. Burs yardımı yaparsanız çok sevinirim.

 

Hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum

Merhaba Ayşe abla, ben Gaziosmanpaşa Üniversitesi Biyomühendislik bölümü öğrencisiyim. 20 yaşındayım.  Kendi memleketimde okuyorum, babam 3 yıldır mahkûm, annem ev hanımı. 3 kız kardeşiz, en küçüğümüz 4 yaşında ortanca kardeşim lise sona geçti. Devletin bursuna başvurdum bana burs çıkmadı, ben de mecburen kredisini aldım ama onunla da geçimimi sağlayamıyorum. Hem okul hem ev hepsine 400 maalesef yetmiyor. Lise sona geçen kardeşime de yardım etmeye çalışıyorum, kitaplarına ve okul harçlığına. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları