Boşandık, mutluyuz!

Hollywood yıldızı, ünlüsü, ünsüzü... Son yılların yükselen trendi ‘boşanma kutlaması’. Peki bu kadar ‘mutlu’ bir ayrılık süreci yaşamak mümkün mü, bu ruh haline ulaşmak için neler yapmalı

Haberin Devamı

vleneceğim diye kırk takla atıyoruz, evlilik tekliflerini havada karada kapıyoruz. Sözü, nişanı, kınası, hamamı, bekârlığa vedası,  balayıydı derken duygudan uzaklaşıp abartıya kilitleniyoruz. Sonrası malum; önce belediyeye, sonra mahkemeye ardından da ‘vur patlasın çal oynasın’a koşuyoruz. Hollywood star’ı, ünlüsü, ünsüzü... Son yılların yükselen trendi ‘boşanma kutlaması’. Striptizci/model Amber Rose ile rap şarkıcısı Wiz Khalifa boşandıktan sonra soluğu striptiz kulübünde aldı. Hadi onlar arkadaşça ayrıldı peki; ya memleketten Ceren Hindistan? Ceren kızının babasıyla kanlı bıçaklı oldu, ‘Bekârlığa hoş geldim partisi’ ile coştu. Taçlar taktı, şampanyalar patlattı. Sadece magazinsel isimler mi kutlama yaptı? Hayır, yurdum insanı da sosyal medyayı salladı. 25 yaşındaki Selvi Ataş pullu payetli beyazlar içinde, mor tüllerle süslenmiş arabanın önünde “Boşandım, çok mutluyum” mesajı verdi! Arabanın sağında durdu, solunda durdu yetmedi üstüne çıktı. Boşanma arifesinde olanlar, erteleyenler, rafa kaldıranlar, şimdi artık herkesin dilinde aynı nakarat: “Bir boşanayım ben de kutlayacağım!” 

 

Haberin Devamı

Selvi’den ibretlik hikâye:“Haydi bebeğimizi satalım!”

 

Son dönem boşanma kutlamalarının başrolü Selvi’ye gelince... Selvi 25 yaşında, çiçeği burnunda bekâr. 5 yaşındaki kızıyla Muş’ta yaşıyor. Boşandığı eşi İstanbulluymuş, internette tanışmışlar. Adam İstanbul’dan atlamış Muş’a gelmiş. 2–3 ay içinde de nikâh yapmışlar. Böyle jet hızıyla olunca ailenin rızası yok sanmayın; evlenirken de boşanırken de herkes hep destek tam destekmiş. Sadece düğün yapamamışlar, o da maddi imkânsızlıktan. Evliliğin ömrünü soruyorum; 1 yıl 4 ay evli kalmışlar. Adam çalışmadığından evi geçindirmek Selvi’ye kalmış. Kafe işletmeciliği, manavlık yapmış. Bu arada hamile kalmış. Kasa indir, kaldır derken 8 defa dikişleri patlamış. “Adam ne yapıyor?” derseniz; o da Selvi’den habersiz evde ne var ne yok satma telaşındaymış. Zaten son nokta “Bebeği satıp borçları ödeyelim!” teklifi olmuş. Sonrası 5 yıl süren bir hukuk mücadelesi. Geçen günlerde Selvi mücadeleyi kazanmış. Düşünmüş taşınmış; “İnsanlar hep güzel şeyleri kutluyor. Benim de en mutlu günüm bu parazitten kurtulduğum gün!” demiş beyazları giymiş, arkadaşının arabayı süslemiş, bir de güzel pozlar vermiş. Aldığı tepkilere gelince... Alkış da çok, yuhlayan da. Mesela linç kampanyası başlatan erkekler varmış. Sonra geçen gün arabayı üzerine sürmüşler. Ama bir o kadar da ‘yanındayız’ mesajı almış. Özellikle de kadınlardan. “Bir daha evlenir misin?” diyorum, büyük harflerle “HAYIR” diyor. Selvi de her kadın gibi kadife eldivenin içindeki demir yumruk. Haykırmak istediği daha çok cümlesi, duygusu var. Selvi gibi tüm kadınlara, kanatları yerden göğe kadar uzanan, her anlamda özgür, güzel bir hayat diliyorum.

 

Haberin Devamı

10 altın öneri

 

1 - Bir numaralı kural; geçmiş ilişkinizin, evliliğinizin otopsisini yapmaktan vazgeçin! Önce bittiğini kabul edin, sonra yola devam edin. 

 

2- Kendinizi, ruhunuzu, bedeninizi nadasa bırakın!  

 

3 -“Yok, hayır ben illa otopsi yapacağım!” derseniz kendi otopsinizi yapın. Bir kere şu “Unut gitsin! Elini sallasan ellisi!” laflarına kulak asmayın. Sonra kendinizi masaya yatırın. “Kıskancım, agresifim, sabırsızım, kaygılıyım, duygusal değilim, kabayım, inceyim, koruyucuyum, sevgi doluyum...” Sahi hangisi sizsiniz? Bir karar verin. Yeni bir hayata, yeni bir ilişkiye başlamadan önce kendinizi ve eski ilişkinizdeki, evliliğinizdeki sizi sorgulayın! 

 

Haberin Devamı

4- Yeni ilişkiye hemen balıklama atlamayın. Araştırmalar diyor ki; “Boşandıktan sonra aşka düşmek için en az 18 ay bekleyin!” 

 

5 -Hadi yine başa döndük, değil mi? Nefret, suçlama, sorgulama... Hepsi onunla ilgili. Hemen iyi kötü ne varsa ‘sil’ tuşuna basın. Çünkü bu duygular eski eşle bağlantıyı koparmamak için bire bir.

 

6-  Bu süreçte büyük lokma yiyin, büyük söz söylemeyin. Çünkü ağzınızdan çıkan, çıkacak ne varsa hepsi siz, hepsi sizin gerçek karakteriniz. 

 

7- “İntikam alacağım” diye ortalığa düşmeyin. Çünkü bunlar hep ego! İntikam almanız anlık egonuzu şişirse de, uzun vadede iyileştirmez. 

 

8-Aynı mekânlara dikkat! Aman bu süreçte pişti olmayın ya da pişti olmaya çalışmayın. Biraz uzak kalın, uzak durun! 

 

Haberin Devamı

9 -Hayallerinizi raftan indirin! Bugüne kadar neler ertelediniz? Hepsini tek tek yazın, güzel bir liste yapın. O çok beğendiğiniz sandalet var ya, o şimdi indirimde. Kaçırmayın! Üstüne bir de çanta patlatın. Kesmezse kendinize bir spa ısmarlayın. Akşama da kızlarla/erkeklerle ziyafet yapın. Korkmayın bir kere de kendinize harcayın! Kızlar/erkekler demişken arkadaşlar ve aile bu sürecin şifası!

 

10-  Boşanma sonrası, ayrılık sonrası kaygı, özgüven kaybı, değersizlik olağan! “Bir daha nasıl güveneceğim? Bir daha nasıl emek harcayacağım? Kendimi nasıl toparlayacağım?Yalnız mı kalacağım? Evlilik böyle bir şey mi?” Durun, bir sakin! Destek alın! Çoluk çocuk varsa onlara da destek aldırın. Utanıp, sıkılmayın. 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları