Yaşamın iki trajedisi vardır. Birincisi istediğimizi elde edememek, diğeri ise istemediğimizi elde etmek

Salı günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. İçgüdülerinizin, sezgilerinizin ve bilinçaltınızın ortaya çıkabileceği bir gün.

Haberin Devamı

Geçmişinize bağlı bazı konuları öğrenebilirsiniz. Alışkanlıklarınızı sorgulayacağınız ve çevrenizdeki insanların bağımlılıklarını da eleştirmeye açık bir gün. Çevrenizde gelişen her olaya bir açıklık getirmek isteyeceksiniz. Bazı sırları gizli kalmış olayları öğrenmenizde pek bir mümkün olabilir. Üzerinize vazife olmayan işleri iyi ayrıştırmalısınız. Kimsenin adına düşünmeyin. Hayatta kalmak adına kendinizi çok güçlü hissedeceksiniz. Tutkularınız oldukça yüksek olacak. Sevmek ve sevilmek duygusuna ihtiyaç duyacaksınız. İlişkilerinizi kontrol altına almak isterken partnerinize karşı baskı ve tehditten uzak durun. Kıskançlık ve şüphecilik sadece sizi yıpratır. Misillemeler yerine kendinizi nasıl daha fazla geliştirebilirsiniz bunu deneyimleyin. Enerjinizi bugün kendiniz için harcayın. Olumsuzluklardan uzak durun. Canınızı sıkacak insanlardan ve olaylardan elinizden geldikçe uzaklaşın. Kontrol edemediğiniz şeyler yüzünden kontrolsüz bazı davranışlar sergilemeye açık bir hafta. Olayları gerçek boyutu ile değerlendirmeli hislerinize güvenmeniz gerekmektedir. Tartışmayı bilmeli, kavga etmeden intikam gütmeden, karşınızdakini doğru şekilde ikna etme mücadelesini öğrenmelisiniz. Tüm mesele başımıza gelen sorunlara karşı genel bir davranış sergilemek. Baş edebileceğimiz bir sorun ise onun üstesinden gelmek için çaba sarf etmek. Yok, eğer baş edemeyecek isek sabretmesini bilmek. Hoşlanmadığına sabretmedikçe hoşlandığını elde edemezsin…

Haberin Devamı

Gelelim Günün Tavsiyeli Hikâyesine;

Bir zavallı kuş tuzağa düşmüş, hile ile yakalanmıştı. Kuş kendisini yakalayan avcıya,

‘Ey efendi, sen hayatında birçok defa koyun ve sığır yemişsin, pek çok kere de develer kurban etmişsindir. Sen onların etleriyle bile doymamışken benimle hiç doymazsın. Beni serbest bırakırsan sana üç öğüt veririm.

Bu üç öğütten birincisini senin elinde iken, ikincisini şu çatının üzerinde, üçüncüsünü de şu ağacın üzerine konduğumda söyleyeceğim.

Sen bu üç öğüdü işitmekten inan bana çok mutlu olacaksın.

‘’Avcı merakından kuşun teklifini kabul etti. Kuşu kafesten çıkardı ve henüz elindeyken, kuş ilk öğüdünü söyledi: ‘’Olmayacak sözü kim söylerse söylesin inanma .”

Haberin Devamı

Öğüt hoşuna gidince devamını işitmek için avcı kuşu bıraktı. O da uçup evin çatısına kondu ve ikinci öğüdünü söyledi. " Elinden kaçmış bir fırsat için üzülme.”

Kuş ikinci öğüdünü verdikten sonra uçup ağacın dalına kondu ve üçüncü öğüdünü söylemeden önce ‘’Karnımda 10 dirhem ağırlığında çok kıymetli bir inci vardı. O inci, seni de çoluk çocuğunu da zengin ederdi. Ne yazık ki kısmetin değilmiş” dedi.

Avcı, kuşun bu söylediklerini duyunca hamile kadının doğururken bağırması gibi feryat edip bağırmaya başladı.

 Kuş: ‘’Ben sana sakın elinden kaçan bir şeye üzülme demedim mi? Mademki elinden inci gitti, ne diye dövünüp duruyorsun? Sana verdiğim öğütleri anlamadın mı? Ben sana olmayacak bir şeyi kim söylerse söylesin inanma demiştim. Benim bütün ağırlığım üç dirhem gelmez. Karnımda nasıl 10 dirhemlik inci olabilir?” Bu sözler üzerine adam biraz kendine gelir gibi oldu. ”Peki, şimdi üçüncü öğüdünü söyle bakalım” dedi.

Haberin Devamı

Kuş, ”Sana verdiğim iki öğüdü sanki tuttun da, benden üçüncü öğüdü istiyorsun. Uykuya dalmış bir kişiye öğüt vermek, çorak yere tohum ekmekten farksızdır. Aptallık ve cahillik yırtığı yama tutmaz diyerek” uçup gitti...

Dememiz o ki;

Bu yazılanlar, bu kadar yaptığım araştırmalar, tecrübeler seni diğer insanlardan ayıran farklılıklardır. Sana yazdığım hikâyeler sadece hayal gücünü ve motivasyonunu yükseltmek adına ilham olması içindir. Kısaca; Sana çiçeği verebilirim; ama kokuyu nasıl verebilirim. Burnunu temizlemek ve daha duyarlı olmak senin görevin. Doğum harita analizinde işte böyledir. Senin bahçenin en güzel çiçeğidir. Bunu anlamak ve evrendeki kimliğini çözmek burnunu temizlemek, bahçendeki çiçeğin marifetlerini görmek senin bakış açına bağlıdır. Bakış açın değişti mi her şey değişir. Hayat bir rekabettir ve mücadeledir. Her zaman daha iyisi olmak zorundayız. Nefes aldığımız sürece başka şansımız yok. Kalbimdeki tüm çiçekler benden gelsin sana… Mutlu günler dilerim.

 

KOÇ

Haberin Devamı

Maddi konularınız ile ilgili geleceğe yönelik planlar yapmak size güven verecek.Yeteri kadar bağımsız ve özgür olmadığınız düşünmek sizi yıpratabilir.

BOĞA

Yakın çevrenizle agresyon yaratacak konulardan uzak durun.Duyacağınız bazı haberler sizi mutlu edecek.

İKİZLER

İletişimlerde aktif ve verimli bir süreç.Yakın çevrenizden önemli destekler almak sizi huzurlu kılabilir.

YENGEÇ

Aile fertleriyle olan ilişkileriniz güzel bir farkındalık kazanabilir.İletişimlerde yanlış anlaşılmalar sadece sizin alınganlığınıza bağlı olabilir.

ASLAN

Aşk adına gelişen olumlu ve ümit vaat eden konular geleceğe güvenle bakmanıza neden olabilir. Finansal sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

BAŞAK

Haberin Devamı

Sosyal çevreniz ve arkadaşlık ilişkilerinizden önemli destekler alarak bazı problemleri çözebilirisiniz.Bazı ziyaretler ve görüşmeler gelecek odaklı önemli kapılar açabilir.

TERAZİ

Aileniz ya da anneniz ile ilgili bazı sorumlulukları üzerinize almanız gerekebilir.İş ortamınızdaki bazı gelişmeler sizin kafanızda soru işaretleri yaratabilir.

AKREP

Ruhsal anlamda kendinizi iyi hissedeceğiniz özel bir gün. Aşk hayatınızda ki hoş ve romantik adımlar ruhunuza iyi gelecektir.

YAY

Kariyeriniz ile ilgili bazı konularda sınırlarınızı dikkatli çizmelisiniz. İletişimde ki başarınız sizi farklı bir noktaya taşıyacaktır.

OĞLAK

Arkadaş çevreniz ve sosyal yaşamınızda beklenmedik bazı davranış şekilleri sizi gerebilir. İnsanlardan yana maddi manevi beklentiler içerisinde olmayın.

KOVA

Hayal kırıklıklarınızı ve beklentilerinizi bir kenara bırakın. Geçmişe takılı yaşamayın. Bugün eğitiminiz ile ilgili gelişecek olaylara karşı farkındalığınızı yükseltin.

BALIK

Eski yaraların üzerini silme kararınızı uygulama vakti geldi. Gündelik yaşamınızda rutin işlerinizin aksaması sizi zor durumda bırakabilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları