İngiltere’de yaz rotası

Londra tarihinin sıcaklık rekorunu kırıyor. Yağmuruyla meşhur şehirde 39 dereceyi gören halk yazlık kasabalara akın ediyor. İşte bu yaz İngiltere’yi ziyaret edecek olanlar için ada ülkesindeki en popüler yaz noktaları.

Haberin Devamı

İngiltere’de yaz rotası

En hip destinasyon

Rotanın en meşhur durağı hiç kuşkusuz Brighton. Londra’dan 2 saat tren mesafesindeki sahil beldesi okyanusun diğer tarafında Fransa’ya komşu olduğu için hem Londra hem de Paris sokaklarından esinlenilmiş bir mimariye sahip. İngiltere’de görmeye alışık olmadığımız “sur içi” hissiyatında daracık sokakları mevcut. Sahilinde ise güneşlenebileceğiniz alanlar dışında üzerinde lunapark inşa edilmiş dev iskelesi, meşhur gözlem kulesi ve sanat galerileri var.

İngiltere’de yaz rotası

Turistik olarak görmeniz gereken yerlerinde başında ise Hint tarzı mimarisiyle dikkat çeken Royal Pavillion isimli saray ve saat kulesi bulunmakta. Brighton’dayken esas önerim ise yarım saat uzaklıktaki 7 Sisters isimli bembeyaz kayalardan oluşan ve falezleri ziyaret etmeniz...
Filmlerde göreceğiniz türdeki bu dev falezler adeta birer doğa harikası. Sonsuz okyanus manzarasıyla oldukça büyüleyici.

Kulüp ortamı

Haberin Devamı

Londra yakınındaki bir diğer seçenek ise İngiltere’nin en meşhur üyelikli kulüplerinden Soho House markasını taşıyan Soho Farm. Üye olmadan da konaklayabileceğiniz bu tesis modern dünyanın imkanlarıyla İngiliz tarzı bir çiftlik hayatını bir araya getirmiş. Ağır görünümlü dev ahşap bir alana inşaa edilmiş yüzme havuzunun yarısı gölgede diğer yarısı da güneşte kalacak iddialı bir mimaride tasarlanmış. Odalar ve restoran alanı ise çiftlik hayatının o tüm rahatlatıcı detaylarını sunacak türde.

İngiltere’de yaz rotası

Kulüp bünyesindeki mekanlardan yazı geçirebileceğiniz bir diğer yer alternatifi ise Soho River House. Adından da anlaşılacağı üzere nehir kıyısında konumlanan otel adeta dingin anlar arayanlara özel tasarlanmış. Nehirde yüzebilir ve çimenlere kurulu şezlonglarda güneşlenebilirsiniz.
Diğer kulüplerin aksine laptop açmanın yasak olduğu işletme doğa içinde huzur bulmak için ideal.

Kale ziyareti

Haberin Devamı

Son önerim ise yine ülkenin güneyinde kalan Devon kontluğunu ziyaret etmeniz.

İngiltere’de yaz rotası

Çaylarıyla meşhur şehir filmlere de konu olan şu ünlü kremalı Devonshire çayının da doğduğu yer. Çaydan yapılma reçellerin dahi sunulduğu şehirde uğramanız gereken gastronomi durağı ise Plymouth şehrindeki dünyanın en eski pastanesi unvanını taşıyan ve 1620’den beri açık olan Jacka.
İngiltere turunuzda bir şato ziyareti yapmak isterseniz ise önerim yeni keşfim olan Kent bölgesindeki Chidding Stone kalesi.
13. yy’da inşa edilmiş kalenin bahçesinde yazın her hafta sonu klasik otomobil tutkunlarının arabalarını teşhir ettiği fuarlar organize ediliyor. İçinde restoranları da olan tarihi mekan yol üzerinde ziyaret edilebilecek farklı bir alternatif.

Haberin Devamı

Karavan kültürü

İngiltere’de yazın yapabileceğiniz bir diğer keyifli aktivite karavan kiralamak... Özellikle klasik tip karavanlar nostalji seviyenler için ideal. Tavsiye edeceğim destinasyon ise Cornwall...

İngiltere’de yaz rotası

Karavan dostu bu bölgede diğer bölgelere göre daha düz ve sakin olan deniz ve güneşin tadını çıkarabilir, Beatles şarkıları eşliğinde karavanınızı sürerek aynı yerel bir İngiliz gibi bölgedeki çiftlikleri, sanayi devriminden kalma eski fabrika ve madenleri ziyaret edebilirsiniz.
Havalar her ne kadar sıcak olursa olsun burası İngiltere. Yaz günleri bile olsa siz yine de yanınızdan şemsiyenizi ve ince bir yağmurluğu eksik etmeyin derim. Bu önerim tecrübeyle sabit!

Yazarın Tüm Yazıları