Tabelanın anlamı gerçekten yokmuş!

Tabela mı? Bakın şimdi; tabelayı diken Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT), dikilen yer ise Döşemealtı’ndaki L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu’nun tel örgüsünün yanı başı.

Haberin Devamı

Tabelada ‘Düdene atık boşaltanlara ceza uygulanır’ denilirken, ASAT cezaevini sadece uyarmış. Sanırım cezaevine bu kirli davranışı için ‘bir can’ hakkı verdi; ASAT!.. 

**
ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ile görüşerek, bu konuda çözüm için ne yapılacağını öğrenmek istedim. Bakın aldığım yanıt; “Biliyorum, yazınız üzerine oraya arkadaşları gönderdim. Kendilerini ikaz ettik. Uyardık. Oranın kanalizasyon hattının yapılması lazım. Yine de akıtılıyorsa o zaman ciddi bir şekilde yazalım. Oradaki atık su direk içme suyuna karışmıyor. Alt tabakalarda karışıyor. Hafta başı yeniden bir heyeti oraya göndereceğim.”
Bu açıklama bir genel müdürün; ‘O direk içme suyuna karışmıyor’ demesi bile tüyler ürpertiyor.
Sanırım ASAT genel müdürü ya çok iyi niyetli ya da...
Bu açıklamaya bakılırsa konu ASAT Genel Müdürü’nü aşıyor. Evet, o tabelanın anlamı gerçekten yokmuş! Teşekkürler Faruk bey!...
Şimdi tekrar soruyorum; cezaevinin atık deşarjını kim durduracak? Nerede şu Antalya’ya gönül verenler... Nerede Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri; nerede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri? Bu işin sorumlusu kim?

 

Haberin Devamı

Sözün bittiği kaldırım...

 

Tabelanın anlamı gerçekten yokmuş

 

Muratpaşa’dan sonra bu da Kepez İlçesi’nden... Bu fotoğraf okurum Olgaç Kaymaz’dan geldi... Sanırım bu saçma sapan işçilik hiç bitmeyecek. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye duyurulur; 2644 ile 2637’üncü sokakların birleştiği köşedeki kaldırım çalışmasını kimin yaptığını çok merak ediyorum. Üstelik Başkan Tütüncü’nün bu konudaki hassasiyeti de üst seviyedeyken!..

Yazarın Tüm Yazıları