Sağlığa adanmış bir ömür

İbrahim Köseoğlu, ömrünü sağlığa adanmış bir cerrah. Babasını henüz 35 yaşındayken ameliyat sonrası yanlış bir uygulama sonrası kaybeden Opr. Dr. Köseoğlu, daha o yıllarda doktor olmaya, hastalara şifa vermeye karar vermiş.

Haberin Devamı

Adeta hastalarıyla yatıp kalkan Köseoğlu için onları sağlıklarına kavuşturmaktan daha önemli bir şey yok! Günde 5 saatten fazla uyuyamayan İbrahim Bey neredeyse zamanın tamamını hastanede geçiriyor. 20 yaşında tanıştığı ve tam 26 yıldır evli olduğu avukat Türkan Köseoğlu bu yoğun tempoda İbrahim Köseoğlu’nun en büyük destekçisi. Yoğun ve stresli koşuşturmacadan fırsat buldukça doğa yürüyüşlerine çıkan Opr. Dr. Köseoğlu, yılda bir haftayı geçmeyen tatillerinde ise gürültüden uzak, doğal yapısını koruyan otantik köylerde zaman geçirmekten hoşlanıyor. Köseoğlu’nun bir diğer tutkusu ise müzik. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dinlemekten hoşlanan, bulunduğu ortamlarda güzel sesiyle şarkılara eşlik de eden İbrahim Bey, ameliyatlarını ise klasik batı müziği eşliğinde yapıyor. Kendisi ilgilenmese de tipik bir terazi burcu erkeği. İdealist, uyumlu, dengeli, adaletli, duygusal, karizmatik, sanatçı ruhlu, entelektüel, nazik ve sevgi dolu.

Haberin Devamı

Sağlığa adanmış bir ömür

 

HAYAT FELSEFESİ
İnsanı sevmek, değer vermek. Ve mesleğimi en iyi şekilde icra etmek.

 

OTOMOBİL
Önce güvenlik
sonra konfor

* İlk arabam 1977 model kırmızı bir Murat 131’di. Şimdi 2015 model siyah 5.20 BMW kullanıyorum. Bir otomobilden beklentim önce güvenlik, sonra performans ve konfor. Trafikte sakin ve sabırlıyım. Hız yapmayı sevmem.

 

BESLENME
Odun ateşinde kuru
fasulyeye dayanamam

* Cerrah olduğum için kahvaltı benim için önemli, atlamam. Peynir, zeytin, zeytinyağı, domates, salatalık ve çay mutlaka olsun isterim. Öğlenleri hastanede yerim. Temizliğine, lezzetine ve yağlarına güvendiğim bir mutfağı var. Akşamları genellikle Akdeniz mutfağı tercih ederim. Sebze ağırlıklı beslenirim ama yanında kırmızı et de yerim. En sevdiğim lezzet odun ateşinde pişen kuru fasulye+pilav ve güveç. Mutfakla ilgim hafta sonları kahvaltıyı hazırlamaya yardım etmekten ibaret. Ama salata ve mangal benden sorulur.

Haberin Devamı

Sağlığa adanmış bir ömür

 

MEKAN
Gürültüye asla gelemem

* İzmir’de Mercan, İstanbul’da Nusr-et ve Kalkedon gözde mekanlarım arasında. Genellikle rahat edebileceğim, çok gürültülü olmayan, hizmetin iyi ve kaliteli olduğu sakin yerleri tercih ederim.

 

SPOR
Yürüyor ve yüzüyorum

* Evde spor odamız var. Orada salon sporu yapıyorum. Ayrıca, yürüyüş yapıyor ve yüzüyorum. Fenerbahçe taraftarıyım. Fırsat bulduğumda dalış sporuyla ilgilenmek istiyorum.

 

TATİL
Kuzey Ege’yi seviyorum

* Yoğunluktan yılda bir kez tatile çıkabiliyorum. Yurt dışında tercihim görmediğim Avrupa ülkeleri. Yurt içinde ise Akdeniz ve Kuzey Ege. Kuzey Ege’nin görselliğini ve doğal güzelliğini seviyorum. Tatil benim için yoğun tempoda çalıştığımdan dinlenmek ve kafa boşaltmak anlamına geliyor.

 

Haberin Devamı

HOBİ
Doğa gezisi yapmak en büyük hobim

* Hobilerim doğa gezisi (yürüyüşü) yapmak. Klasikleri ve macera romanlarını okumayı seviyorum. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği tutkunuyum.

 Sağlığa adanmış bir ömür

KARİYER
Çocukluk hayalimi yapıyorum

* Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudum. İhtisasımı İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptım. İskenderun ve Söke’de görev yaptım. Bu sırada yüksek lisansı kazandım ve İstanbul’a gittim. Ardından 16 yıl Aydın Devlet Hastanesi’nde çalıştım. Emekli olduktan sonra Özel Medline Aydın Hastanesi’nde beyin ve sinir hastalıkları uzmanı olarak göreve başladım. Ocak 2016’ten bu yana da Özel Medinova Aydın Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyorum. Benim için cerrahlık hep daha önde. Her gün ameliyatım var. Çalışmaya yönelik bir insanım. Yöneticilik görevini ortaklarımızdan birinin yardım etmesi konusunda anlaşarak kabul ettim. Ancak vefat edince adeta okyanusta yüzmeyi öğrendim. Çocukken de doktor olmak isterdim. Çünkü babamı 35 yaşında ameliyat sonrası kaybettim. Bu yüzden hasta benim için çok önemli. İlk paramı ortaokulda pamuk toplayarak kazandım.

 

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
5 saat uyku yetiyor

* Gece 24.00’te yatarım. Sabah da 05.00’te kalkarım. Evden çıkışım 07.30. Aradaki sürede kahvaltımı eder, sporumu yaparım.

 

MODA
Kendime yakışanı giyerim

* Yerine göre resmi, yerine göre sporum. Renk tercihim kahverengi, lacivert ve siyah ağırlıklı. Belirli markalardan hazır giyinirim. Eşimin tercihi benim için önemli.

Sağlığa adanmış bir ömür

 

TEKNOLOJİ
Çok düşkün değilim

* Teknolojiyle aram çok iyi değil. Bilgisayar ve cep telefonu düşkünü değilim. Sosyal medyada sadece Facebok’ta varım. Günde 15-20 dakika, en fazla yarım saat ayırırım.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
10-15 kedi ve
köpeğimiz var

* Bir dönem köpeğimiz vardı. Şimdi sokak hayvanlarını besliyoruz. 10-15 kedi ve köpeğimiz var. İleride yine bir köpeğimiz olsun istiyoruz.

 

Haberin Devamı

KİMDİR?
Adı ve soyadı: İbrahim Köseoğlu
Doğum yeri ve yılı: Yenipazar-Aydın, 1966
Eğitimi: Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
İşi: Özel Medinova Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı
Burcu: Terazi
Medeni durumu: Avukat Türkan Köseoğlu ile evli. Yağmur (doktor) ve Ekin (hukuk okuyor) adında iki kızı var.

Yazarın Tüm Yazıları