Çökelek kamyonunun 40 yıllık uğuru

ÇİFTÇİ bir ailenin çocuğu olan Hüseyin Ünal, 17 yaşında iken Antalya’nın Serik ilçesinden İzmir’e otobüs parası olmadığı için çökelek taşıyan bir kamyonla geldi.

Haberin Devamı

Köyünde olduğu gibi İzmir’de de çalışkanlığını devam ettirdi. Ünal, ilginç tesadüfler ve genç girişimcilere örnek olacak nitelikte tırnaklarıyla kazıyarak geldiği iş yaşamında 40’ıncı yılını kutluyor. Otomotiv sektöründe saygın bir konuma gelen Hüseyin Ünal’ın başarı öyküsü başlı başına bir konu, ancak sizlerle bugün dolu dolu yaşadığı özel hayatını paylaşacağız. Ünal, iş hayatında her kademeyi görmüş olmasından gocunmuyor. Mütevazı yaşam tarzıyla herkesin saygısını kazanmış. İyi bir eş ve baba olduğu kadar iyi bir patron olarak da tanınan Hüseyin Ünal, doğal, neşeli ve bir o kadar da konuşkan tavırlarıyla çevresine neşe saçıyor. Sağlıklı beslenerek kendine dikkat ediyor. Tam bir tenis tutkunu. Aynı zamanda koyu Galatasaraylı. Eşi Filiz Hanım her zaman yanında. Pozitif yaşam felsefesini çevresine de aşılayarak, “Dolu dolu yaşamak lazım hayatı, ailemiz ve sevdiklerimizle” diyor.

Haberin Devamı

Çökelek kamyonunun 40 yıllık uğuru

 

HAYAT FELSEFESİ
Hayatı eşim, çocuklarım ve sevdiklerimle dolu dolu yaşamak.

 

OTOMOBİL
Yakıt ve fiyat da önemli

* İlk arabam 1985 model lacivert bir Tofaş Kartal’dı. Şimdi Volkswagen Passat ve Jetta var. Otomobilimi kendim kullanmaktan zevk alırım. Satın alacağım araç en başta güven vermeli. Tabii yakıt ve fiyat da önemli. Trafikte dikkatli ama biraz süratli bir sürücüyüm.

 

BESLENME
Mangalda balığımla ünlüyüm

* Mümkün olduğunca kahvaltı yapmaya özen gösteririm. Doğal köy tipi kahvaltıları severim. Zeytin ve bal mutlaka olsun isterim. Öğlen yemeklerini işyerimde yerim, genelde sebze ve beyaz et tercih ederim. Meyveden de vazgeçemem. Akşamları genelde hafif yiyecekler tüketmeye özen gösteririm. Balık, salata, rakı ya da kırmızı şarap iyi gider. Kuru fasulye, bamya ve enginarı çok severim. Kırmızı etten hoşlanmam. Çok güzel mangalda balık yaparım. Zaten arkadaşlarım da iyi bir balık pişiricisi olduğumu söylerler.

Haberin Devamı

Çökelek kamyonunun 40 yıllık uğuru

 

MEKAN
Temizlik, ilgi, kalite
ve zengin mutfak ararım

* Daha çok sakin ve mümkünse deniz kenarı işletmeleri tercih ederim. Güzelbahçe’de Denizkızı, Urla’da Adres Balık, İnciraltı’nda Bizim Gazino, Kordon’da Yengeç Restoran’ı severim. Bir mekanda temizlik, ilgi, kalite ve zengin mutfak ararım.

 

SPOR
Teniste kupalarım var

* Veteran tenisçiyim. ETV Tenis Kulübü’ne üyeyim. Katıldığım turnuvalardan kupalarım var. İyi bir Galatasaray taraftarıyım. Futbol oynamak ve sörf yapmak isterim.

 

TATİL
İşten uzak kafamı
boşalttığım zaman

* Bayramları da sayarsak yılda 4-5 kez tatile çıkarım. Genelde 3-7 gün arası olur. Yurt içinde vazgeçilmezim Çeşme. Genellikle görmediğim yerlere giderim. Yurt dışında ise Avusturya, İsviçre, Yunanistan, Brezilya ve Uzakdoğu’yu severim. Benim için ideal tatil, işten uzak kalarak kafamı boşaltabileceğim, yeni kültürleri ve egzotik doğal güzellikleri keşfedebileceğim, yeni dostlar kazanacağım zaman dilimi demek.

Haberin Devamı

Çökelek kamyonunun 40 yıllık uğuru

 

HOBİ
Meyve ağacı yetiştiriyorum

* Bahçe işleriyle uğraşmak en keyif aldığım işlerin başında gelir. Özellikle farklı türde meyve ağaçları yetiştirmeyi severim. Tenis oynamak ve maç izlemek de vazgeçilmezlerim arasındadır. Genelde güncel olayları irdeleyen sosyal içerikli kitaplar okurum. Halk müziği başta olmak üzere pop, caz, yerli ve yabancı hafif müzikten hoşlanırım. Kısaca, duygularımı harekete geçiren ve iyi hissettiren her tür müziği severim.

 

KARİYER
Aslında hep pilot olmak istedim

* Anadolu Üniversitesi Mali Bilimler Fakültesi mezunuyum. İzmir Büyükşehir, Konak ve Bornova belediyelerinde meclis üyeliği, İzmir Ticaret Odası’nda meclis üyeliği, Ege Otomotiv Derneği’nde genel senel Sekreter ve başkan yardımcılığı, Ege Bölgesi Antalyalılar Derneği’nde de başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Çocukken pilot olmak isterdim. İlk paramı 17 yaşında, Ağustos 1977’de, çalıştığım firmadan kazandım. Aylığım 120 TL idi.

 

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
5-6 saat uyku bana yeter

* Gece 24.00-01.00 arası yatarım. Sabah da 06.00-07.00 gibi kalkarım. Evden 08.00’de çıkarım. Aradaki sürede kişisel bakımımı yapar, kahvaltı eşliğinde gündemdeki haberleri izlerim.

 

MODA
Kızım moda tasarımcısı

* Modayı biraz takip ederim. Ne de olsa kızım moda tasarımcısı. Spor giyinmeyi seviyorum. Beyaz, siyah ve mavi en hoşlandığım renkler. Kıyafetlerimi genelde eşim seçer.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Zamanında çok besledim

* Bugüne kadar çok sayıda hayvan besledim. En sadık dostlarım köpeklerimdi. Şu anda hiçbiri yok. Ve artık o sorumluluğu almak istemiyorum. Çünkü gezmeye karar verdim.

Çökelek kamyonunun 40 yıllık uğuru

 

ASTROLOJİ
Tam bir oğlak erkeğiyim

Haberin Devamı

* Burcum oğlak. Zaman zaman takip ederim. Güvenilir oldukları, planlı hareket ettikleri ve disiplinden hiçbir zaman kopmadıkları söylenir. Sanırım ben de öyleyim.


KİMDİR?
Adı ve soyadı: Hüseyin Ünal
Doğum yeri ve yılı: Antalya, 1960
Eğitimi: Anadolu Üniversitesi Mali Bilimler Fakültesi
İşi: Bünyesinde Otokar Yetkili Servisi ve İzmir AG Fren Sistemleri şirketleri olan Hüseyin Ünal Otomotiv’in sahibi.
Burcu: Oğlak
Medeni durumu: Filiz Ünal’la evli, Açelya ve Atahan isimlerinde iki çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları