Bay güler yüz

MALUM, İzmir denildiğinde akla aynı zamanda sağlıklı ve hafif yemeklerden oluşan bir mutfak gelir.

Haberin Devamı

Ne de olsa İzmir, zengin ot, balık, zeytinyağlılar da demek. Binlerce yıllık geçmişinde onlarca medeniyet bu topraklarda yerleşmiş ve etkileri doğal olarak mutfağına da yansıyıp zenginleştirmiş. İzmir mutfağı zengin ama lezzetine varabilmek biraz da yediğiniz adrese bağlı. İzmir’in en gözde mekanlarının başında da hiç kuşkusuz Kordonboyu’ndaki Deniz Restaurant geliyor. Yılmaz Ramazan Çelikkaya’nın kurduğu ve günümüzde oğulları Metin, Ercan, Sabri ile işlettiği mekan, ‘denizden gelen lezzet’ sloganıyla 30 yılı aşkın süredir aynı hizmet kalitesinde yoluna devam ediyor. Çeşitli yayın organları ve profesyonel gurmeler tarafından Türkiye’nin en iyi balık, en iyi balık mezesi ve en iyi kalamarı sunan restoran olarak seçilip birçok kez birincilik ve çeşitli ödüller kazanan Deniz Restoran’ın ünü bırakın İzmir’i, Türkiye sınırlarını bile çoktan aşmış durumda.

Haberin Devamı

Bay güler yüz

Bu haftaki ‘Sıradışı’ konuğum Deniz Restaurant’ın ikinci kuşak temsilcilerinden Ercan Çelikkaya... Genelleme yapmamakla birlikte, mevki sahibi insanların genelde güler yüzlü oldukları söylenemez. İşleri gereği ciddi görünmek zorunda hissederler kendilerini. Ancak Ercan Bey tam tersi bir profil çiziyor bizlere. Zira o, hayata bakış açısını ‘güler yüzlü bir yaşam’ olarak prensip edinmiş. Gözlerindeki ışık yüreğindeki sevgiyle el ele vermiş. Her daim yüzünde kocaman bir gülümsemeyle karşımızda. Kendisiyle barışık ve çevresine yardıma hazır duruşu var. Hayatın güzelliklerini tüm olumsuzlukların arasından sıyırırcasına... Bir de kendisine duyduğu özgüven var ki, hayranlık uyandırıyor. Aslen Bolu Mengen’li olan Ercan Çelikkaya aynı zamanda mesleğine aşkla bağlı. Kaliteden, tazelikten, lezzetten asla ödün vermiyor. ‘Balık’ denildiğinde akan sular duruyor onun için. Mesleğin içinden biri olarak tabii ki mutfakla da arası çok iyi. Balık ve her türlü deniz mahsulleri lezzetlerinde eline su dökmesi zor biri. İşini, İzmir’i, yardımlaşmayı ve dayanışmayı çok seviyor. Türk daması tutkunu. Ve... Türkiye’nin ilk kan bağışı kampanyasını düzenleyen ögrencisi. Keyfile okumanız dileğiyle, iyi hafta sonları...

Haberin Devamı

Bay güler yüz

 

HAYAT FELSEFESİ
Güler yüzlü bir yaşam.

 

OTOMOBİL
Sakin bir sürücüyüm

* İlk arabam 1997 model Doğan’dı. Şimdi 2015 model Hundai ix35 var. ‘Önce güvenlik’ diyerek, kendimi yabancı ellere değil, kendime teslim ediyorum. Bir otomobilde rahatlık, güvenlik ve konfor benim için ön planda geliyor. Bu nedenle öncelikli beklentim otomatik vites ve klima. Trafikte sakin bir sürücü olduğumu da söyleyebilirim.

 

BESLENME
Öğlen sebze, akşam balık

* Kahvaltıyı atlamam. Zeytin, peynir, tereyağ, bal, ceviz, yeşil acı biber, domates, kızarmış ekmek ve tabii ki yanında çay mutlaka olsun isterim. Damağa olduğu kadar gözlere de hitap etmeli, çeşitlilik olmalı. Öğlenleri tercihim genelde sebze olur. Akşamları ise balık tüketirim. En beğendiğim lezzet doğal olarak balık. Keşkeğe bir türlü sevemedim. Yaptığım işle doğru orantılı olarak mutfakla aram çok iyi. Deniz mahsüllerim meşhurdur bu arada...

Haberin Devamı



MEKAN
Hijyen, kalite, iyi servis

* Sektörüm gereği yelpazem açık. Et, tavuk, balık, sebze fark etmez. İyi olan her yeri görmek isterim. İstanbul’da Kıyı ve Yüksel, Ankara’da ise Hacı Arif Bey ve Trilye vazgeçilmezlerim arasında. Yurtdışına çıktığımda Arjantin mutfağı yapan restoranları tercih ederim. Mesleğin içinden biri olarak bir mekanda öncelikli üçlüm hijyen, kalite ve iyi servis.

 

SPOR
Hentbol oynadım boks da yaptım

* Fırsat buldukça yürüyüş yapıyor, ağırlık çalışıyor ve yüzüyorum. Lise yıllarında hentbol (takım olarak 4’üncülüğümüzü hala unutamam) ve boksla ilgilendim. Sıkı Karşıyaka taraftarıyım. Aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Kongre Üyesi’yim.

Haberin Devamı

Bay güler yüz


TATİL
Ailemle birlikte
1 hafta baş başa

* Yılda en çok 1 hafta tatil yapabiliyorum. Yurtdışında Avrupa ülkeleri, yurtiçinde ise Bolu, Denizli, Antalya ve Bursa’yı seviyorum. Tatil benim için ailemle beraber olmak demek.

 

HOBİ
Türk damasıyla ilgileniyorum

* En büyük hobim Türk daması. Büyük kızım Edanur’un 15 yaş kategorisinde İzmir, Türkiye ve Avrupa dereceleri var. Küçük kızım Deniz’in de 10 yaş altında benzer dereceleri mevcut. Ben de Türk Daması Federasyonu Gençler Milli Takımı 2015 - 2016 Kaptanı’yım. Damanın dışında yürümekten keyif alıyorum. Yine kızımın voleybol maçlarını izlemek hoşuma gidiyor. Polisiye ve macera tarzı kitaplar okuyorum. Çocukken demir para koleksiyonum vardı. Zaman yaratabilirsem tiyatroya giderim.

 

Haberin Devamı

KARİYER
26 yıldır sektörün içindeyim

* Ertuğrulgazi İlkokulu’nun ardından Özel Fatih Koleji’ni bitirdim. Çalışma hayatıma 1990’da aile şirketi Deniz Restaurant’ta başladım. Daha sonra Ayvalık Cunda Adası Artur Motel Yılmaz’ın Yeri ve Sultan Sofrası Et Lokantası’nda çalıştım. Bir dönem yine aileye ait Derya Restaurant (Üçkuyular Vapur İskelesi) ve Karşıyaka Deniz Restaurant’ta (KSK Spor Kulübü) görev yaptım. Şimdi yine Kordon’daki Deniz Restaurant’tayım. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası (meclis, komite, vakıf), Gündoğdu Rotary (kurucu), KORDER, KASİAD ve ETİK üyesiyim. İngilizce, İtalyanca ve Rusça biliyorum. Çocukken subay olmak isterdim. İlk paramı, daha doğrusu harçlığımı bir ayakkabıcının yanında çırak olarak çalışıp kazandım.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ
Herkesin yaptığının tersi

* Gece 01.00 gibi yatar, 08.30’da da kalkarım. Herkesin yaptığının tersine öğlenlerimi toplantı ve spora, akşamlarımı ise işe ayırırm.

Bay güler yüz

MODA
Genelde takım elbiseliyim

* Modayı takip ettiğim söylenemez. Kendime yakıştığını düşündüğüm şeyleri giyerim. Genelde takım elbise tercih ederim. Klasik koyu renkler hoşuma gider. Kıyafetlerimi çoğunlukla hazır alırım. Eğer diktireceksem Hakkı Tosyalı’dan vazgeçmem.

 

TEKNOLOJİ
Orta karar takip ediyorum

* ‘Teknolojiyle aram orta karar’ diyebilirim. Sosyal medyada Faceboook’ta varım. ‘Eskiden çok zaman ayırıyordum, şimdi pek bakmıyorum’ desem yalan olmaz. Girdiğimde ise genelde güncel olayları takip ederim.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Ercan Çelikkaya
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1971
Eğitimi: Özel Fatih Koleji
İşi: Deniz Restaurant Ortağı
Burcu: Aslan
Medeni durumu: Sevda Çelikkaya ile evli. Edanur ve Deniz isminde iki kız çocuk babası

Yazarın Tüm Yazıları