Brit Awards sahiplerini buldu

İngiltere’nin en prestijli müzik ödüllerinden biri olan ‘Brit Awards’ geçtiğimiz akşam Londra O2 Arena’da sahiplerini buldu. İlk defa bu sene internetten de canlı olarak izlenebilen törenin adayları ve kazananları kadar, canlı sahne performansları da günlerce konuşulacak cinstendi.

Haberin Devamı

Brit Awards sahiplerini buldu

Gecede Bastille ve Rudimental, Arctic Monkeys, Katy Perry, Nile Rodgers ve Pharell Williams, Bruno Mars, Disclosure ile Lorde ve AlunaGeorge, Ellie Goulding ve Beyoncé’nin performansları sahneyi yakıp kavuran canlı şovlardı.

Brit Awards sahiplerini buldu

Özellikle Beyoncé’nin ödül törenindeki canlı performansı son güne kadar söylenti havasındayken, sahneye çıktığında hem gözleri kamaştırdı, hem de ‘XO’ şarkısını ilk defa canlı olarak seslendirmiş oldu.

Haberin Devamı

Brit Awards sahiplerini buldu

Beyonce’den sonra gecenin beni en çok etkileyen performansı Ellie Goulding oldu. Kendisini bu yaz Rock’n Coke’da canlı izlesem de, Brit Awards performansından sonra yine yeni yeniden daha büyük bir konserde izlemek istedim. Özellikle ikinci albümü Halcyon sonrasında, global bir başarı yakalayan Ellie aynı zamanda geçenin En İyi Kadın Sanatçısı ödülünün de sahibi oldu.

Gecenin ödüllerini özetleyecek olursak;

En iyi İngiliz Albümü: Arctic Monkeys, AM

En iyi Yapımcı: Flood and Alan Moulder

En İyi Çıkış Yapan Sanatçı: Bastille

En İyi İngiliz Kadın Sanatçı: Ellie Goulding

En İyi İngiliz Grup: Arctic Monkeys

En İyi İngiliz Erkek Sanatçı: David Bowie

En İyi İngiliz Single: Rudimental – Waiting All Night

En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı: Lorde

En İyi Uluslararası Grup: Daft Punk

En İyi Uluslararası Erkek Sanatçı: Bruno Mars

Bu arada Grammy’de olduğu gibi Brit Awards’da da Lady Gaga ve Justin Timberlake’e herhangi bir ödül çıkmaması şaşırtıcı bir durum oldu.

BU YAZ KİMLER İSTANBUL’DA?

Son 1,5 aydır yükselen döviz kurları, yazın düzenlenecek konser organizasyonlarını ciddi anlamda riske soksa da, yine de yüzümüzü güldürecek haberler gelmiyor değil.

Haberin Devamı

Brit Awards sahiplerini buldu

Beirut bu yaz 17 Ağustos tarihinde Küçük Çiftlik Parkı’nda sahne alacak. Konserin biletleri 3 Mart’ta satışa çıkıyor.

Henüz benim için dedikodu mahiyetinde olsa da, bu hafta sosyal medyada çok konuşulduğu için yazmak istedim. Bu yaz rivayetlere göre İstanbul’da bir Metallica konseri ihtimali var. Henüz resmi sitelerinde bu konserin haberi duyurulmasa da, Mayıs ayında Avrupa’da turnesi olan grubun Türkiye’yi de son birkaç konserdir pas geçmemesinden ötürü programlarına dahil edeceklerini düşünüyorum. Resmi açıklamalar için biraz daha vakit var,bekleyip görelim derim.

TORI AMOS’DAN SEVİNDİRİCİ HABER!

Brit Awards sahiplerini buldu

Tori Amos yeni albümü ‘Unrepentant Geraldines’ ile bu baharın açan çiçeklerinden biri olacak. 13 Mayıs’ta piyasaya çıkacak olan sanatçının 14. albümü, beraberinde bir de turne ile taçlanıyor. Henüz turne programında Türkiye’yi görmesem de, Tori Amos’un geldiği bir İstanbul yaz kulağa harika geliyor.

Haberin Devamı

SILA – YENİ AY

Brit Awards sahiplerini buldu

Bu hafta Sıla’nın 5. stüdyo albümü ‘Yeni Ay’ piyasaya çıktı. Itunes’da ‘yeni albümlerde neler var?’ diye bakınırken Sıla’nın albümünün çıktığını görünce hemen satın alıp indirmeye başladım. Biraz üşengeç insan deyimi gibi olacak ama, evden çıkmadan gecenin bir yarısı yeni bir albümü satın alıp dinlemek gerçekten paha biçilmez. Dahası ilk defa Itunes’dan aldığım Türkçe bir albümün nihayet dijital kartoneti de mevcut. Benim gibi detay sevenler için güzel bir gelişme.

Geçtiğimiz yaz merakımdan Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde Sıla konserine gitmiştim. Tüm İstanbul Lana Del Rey konserindeyken, ben Cemil Topuzlu Sahnesi’nde arkadan Lana Del Rey’in seslerini duyarak Sıla’yı dinlemiştim. Açıkhavadaki konserde, nerdeyse merdivenler bile tamamen dolmuş, tüm izleyenler her şarkısını hep bir ağızdan söylüyordu. O akşam bir kere daha anladım ki, Sıla çıkışından bu yana yarattığı kendi markasıyla gerçekten çok başarılı bir iş yapıyor. Şovunda ve imajında abartısı sektördeki birçok kişiye göre az olan Sıla’yı, sevenleriyle kurduğu bu ilişkiden ötürü daha da merak ettiğimi itiraf etmem gerekiyor.

Haberin Devamı

Yeni albüme gelecek olursak, bir önceki albümü Vaveyla’dan sonra (bence çıkarttığı en iyi albüm), ‘Yeni Ay’ ilk dinleyişte bende daha alaturka temalı bir çalışma hissi uyandırdı. Albümde 10 yeni şarkı ve bir tane de remix versiyon bulunuyor. Detay severler için bir güzellik daha yapan Sıla, albümdeki şarkıların demo versiyonlarından oluşan bir CD’yi daha albüme ekleyerek 2 Cd’li bir formatla yeni albümü piyasaya sunuyor. Ne zaman yeni bir albüm alsam, önce tüm albümü tek tek dinler, favorilerimi belirlerim daha sonra bu favorilerim üzerinde yoğunlaşır sonra tekrar albümü baştan sonra dinlerim.

Albümün kapak fotoğrafında Sıla için tıpkı yeni doğan aya benzer bir şekilde, kendinden yeni bir profil daha çıkartan ilginç bir kapak çalışması tasarlanmış. Eskiye dair her şeyin silinip, yeni bir döngünün başlaması, gerek albümün kapak fotoğrafıyla, gerekse Sıla’nın önsöz yazısıyla albümün formatına dair ipucu veriyor.

Haberin Devamı

Albümdeki tüm şarkıların sözleri Sıla’ya ait, bestelerde yine diğer albümlerinde de olduğu gibi Efe Bahadır’ı görüyoruz. Ayrıca ‘Doldur’ da Can Baydar’ın, ‘Saki’ de ise Fatih Ahıskalı’nın bestesi yer alıyor. İlk klip albümün ‘lokomotif’ denecek şarkılarından olan ‘Vaziyetler’ e çekildi.

Her Sıla albümünde olduğu gibi bu albüm de yine en az 2-3 büyük hit daha barındırıyor. Sözün özü, Sıla’nın 5. stüdyo albümü sürprizi olmayan, hayranlarını ziyadesiyle mutlu edecek detayda ve içerikte bir albüm olmuş

YILDIZLAR:

Yabancı (Her dinleyişimde eski bir Sezen Aksu şarkısı başlayacak sanıyorum, inanılmaz bir çağrışımı olan intro, çok başarılı bir A1)

Yeter

Vaziyetler

Sevgili Kaybım

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Hediye

Saki (bu şarkıyı geçtiğimiz yaz Cemil Topuzlu Açıkhava konserinde ilk defa seslendirdiğinde büyük bir hit olacağını herkes gibi ben de anlamıştım. Sıla’nın ismini daha da büyütecek bir şarkı. Bu arada şarkının demo versiyonu orijinal versiyonun ezer geçer, mutlaka dinleyin)

Yazarın Tüm Yazıları