Yerel ürünler fast food’da

Hemen her ülkede fast food restoranları var. Bu restoranlar, mönülerinde yaptıkları yeniliklerle müşteri sayılarını artırmaya, en azından belli bir seviyede tutmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Değişik ülkelerde, farklı damak zevklerine hitap etmek ve bunu yaparken de standartlarından bir şey kaybetmemek ve onlara sadık kalmak sanıldığı kadar kolay değil tabii. Yani hem kendi zincirinizin standart ürünlerini gittiğiniz ülkeye taşıyıp sevdireceksiniz, hem de gittiğiniz ülkelerin yerel lezzetlerini unutmayıp ürünlerinizin içine sokmaya çalışacaksınız.
Bu açıdan baktığımızda fast food zincirlerinin değişik ülkelerde o ülkelerin yerel lezzetlerini ve ürünlerini dikkate alarak mönü oluşturmalarının akıllıca olduğunu düşünüyorum.
Fast food zincirlerinin farklı ülkelerdeki mönülerine göz attığımızda listelerinde çok farklı ürünler olduğunu görüyoruz. Örneğin bir pizza markası, Japonya’da wagyu sığırından yapılan kobe bifteğini pizzasına eklerken, Fransa’da tercihini dönerli pizzadan, “kebaba”dan yana kullanıyor. Etle ve tavukla yaptığı burgerlerle tanınan ve sevilen bir fast food zinciriyse domuz ve sığır etinin yasak olduğu Hindu dinini benimsemiş Hindistan’a özel sebze burgerle halkın damağını fethetmeye çalışıyor.
Donut deyince akla gelen ilk markanın Çin’e özel yosunlu ve kurutulmuş domuz etli donutları da yerel lezzetlerin zincirleri nasıl yönlendirdiğinin en önemli örneklerinden.

Haberin Devamı

Lor peynirli aperatif kanepe

Lor peynirini derin bir kaba koyup üzerine labne peynirini aktarın. Yarım çay kaşığı tuzla iyice dövdüğünüz sarmısağı ve incecik kıydığınız dereotunu da ekleyin. Karabiber ve kırmızı pul biberi serpip tıpkı köfte yoğurur gibi yoğurun.
Diğer taraftan, bir kâseye su koyup bir başka tabağa da ince kıyılmış maydanoz yayın. Elinizi suya batırıp peynirli hamurdan vişne büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Peynir toplarını kıyılmış maydanozun üzerinde yuvarlayıp her taraflarını maydanoza bulayın.
Hazırladığınız peynir toplarını bir servis tabağına yerleştirip üzerlerine kürdan batırarak buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Özellikle içki yanında çok güzel olan bir aperatiftir. Soğuk olarak servise sunun.

Malzeme listesi

- 300 gr lor peyniri                              
- 1 kutu labne peyniri
(200 gr )
- 1 diş sarmısak                           
- 1 demet dereotu                 
- 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
- 1 demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları