Yaşadıklarım çok ağır geliyor artık dayanamıyorum

Kaçarak evlendiğim kocamdan şiddet görüyorum. Gidecek yerim yok. Çok çaresizim.

Haberin Devamı

Ablacığım, nereden başlayacağım bilmiyorum, o kadar çaresizim ki... Bir kuyudayım, o kuyunun dibinde yok olup boğuluyorum. Konuşsam konuşamıyorum, sözcükler boğazımda düğümleniyor...
Geçen sene bir flörtüm oldu, çok sevdim onu. O kadar çok ki canımı istese hiç düşünmeden ona verirdim. Üniversitede evde kalırken erkek arkadaşım, bana geldi. O gece içki içtim ve sarhoş oldum. Bu arada olan olmuş, yapacağını yapmış.
Ailem erkek arkadaşımı öğrenince, beni okuldan aldı. Telefon edip, ona anlattım. Hiçbir şey söylemedi bana ama bu saatten sonra ben onun olmuştum, başkasıyla evlenemezdim.
Olaylar öyle bir gelişti ki, ben evlenmek için ona kaçtım ve evlendik. Ylk başta her şey güzel giderken evliliğimizi birden karanlığa gömüldü. Eve geç gelmeler, alkol alıp bana hakaret etmeler ve hatta dayak başladı.
O kadar canım acıdı ki, ölmek istedim. Bunca sevdiğim, uğruna ailemi bıraktığım insan bana neler yaşatıyordu?.. Hiç mi içi sızlamıyordu bana vururken? Bir değil, beş değil, bu olaylar sürekli oluyordu.
Hem bana, hem de evimize saldırmaya devam etti. Evde kırılmadık ne cam kaldı ne de eşya. Artık kaldıramıyorum, dayanamıyorum, yaşadıklarım çok ağır geliyor, taşıyamıyorum. Herkese mutluluk oyunu oynamaktan çok yoruldum. Çekip gitsem, nereye gideceğim? Annemin, babamın evine asla gidemem. O halde bu acıları çekip duracağım. Sonunda belki de canıma kıyacağım. Bana akıl verin lütfen çok çaresizim...
? Rumuz: Çaresizim

Haberin Devamı

Canım kızım, ilk baştan ona güvenmekle yanlış yapmışsın. Demek ki bu genç adam ne sevgine, ne fedakarlıklarına, ne ailene karşı gelmene, ne üniversiteyi bırakmana değecek biriymiş. Onu yanlış tanımışsın. Hayatını altüst etmişsin onun uğruna ama işte her şey ortada.
?u anda da yapacağın en doğru şey, ‘asla dönmem’ desen de, ailenin yanına sığınmaktır. Onlara sarıl, binlerce kez af dile, çektiğin acıları anlat. Yediğin dayakları söyle. Hiçbir anne baba, böyle bir durumda kapılarını evlatlarının yüzüne kapatamaz.
Bu adamdan bir an önce kurtulmaya bak, yoksa bu gidişle, sen değil ama o senin canını alacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

KocamI bir başka erkekle yakaladIm

Sevgili Güzin Abla, ne kadar dertliyim, bilemezsin. Ben 10 yıllık evli bir kadınım. Kocamın beni aldattığını kısa bir süre önce bir arkadaşımdan öğrendim ve yıkıldım. Bunun üzerine kocamı bir dedektif gibi takip etmeye başladım.
Bundan birkaç gün önce de kocamı arabada biriyle yakaladım. Ama bu kişi bir kadın değildi. Kocamın işyerinden bir erkek arkadaşıydı. Ve onları uygunsuz durumda yakalamıştım. Kocamın eşcinsel olduğunu işte o zaman öğrendim. Birbiri ardına iki yıkım yaşıyorum şimdi. Hem ihanete uğradım, hem de bunca yıllık eşimin eşcinsel olduğunu öğrendim.
Boşanma davası açmaya karar verdim. Ama hâlâ onu çok seviyorum. Ne yapmalıyım lütfen bana yardım et...
? Rumuz: Yki yıkım
Genelde böyle bir durumda, bana yazan evli kadınlarda gördüğüm ilk tepki, “neyse ki ihanet ettiği kadın değildi” tarzında bir düşünce olur. Kadınlar kocalarının kendilerini başka bir kadınla aldatmasındansa, bir başka erkekle birlikte olmasına, kocalarının bir eşcinsel ilişki içinde olmasına razı olurlar sanki. Çok garip ama gerçek.
Sense, eşinin bu ihanetine gerçekten çok üzülmüşsün. Boşanmayı düşünüyorsun, çok da haklısın. Bu durumda elbette ki onunla evli kalman çok yakışıksız olurdu.
Birlikte olduğu erkek, işyerinden biriyse, çevrenizdeki insanların bu durumda neler düşüneceğini az çok tahmin edersin.
Onu şu anda hâlâ seviyor olsan da, zaman içinde mantığını kullanıp, aklı başında bir karar alacaksın. Onunla sonuçta arkadaş da kalabilirsiniz, pek ala...

Yazarın Tüm Yazıları