Yardım Sevenler Derneği’nin 84. Yıl kutlaması

Geçtiğimiz Pazartesi nefis bir organizasyon vardı. Yardım Sevenler Derneği’nin burslu öğrencileri yararına düzenlenen Raşit Bağzıbağlı 2012 yaz Haute Couture defilesi. Ben de katılmak üzere biletimi almıştım ama Pazartesi gunü ağır bir griple yatınca gidemedim ne yazık ki.

Raşit Bağzıbağlı’yı çok beğeniyorum. Nurgül Yeşilçay’a Altın Portakal Ödül Töreni için hazırladığı kırmızı tuvaletten sonra iyice dikkatimi çekmişti! Son yıllarda da adını çok duyar olduk. Hatta Rafine’nin komşusu Bağzıbağlı’nın önünden geçerken mutlaka durup bakıyorum, ne yenilikler var diye. Bu yenilikçi ve şık koleksiyonların yanı sıra, geçen Pazartesi dernek yararına düzenlenen defilede de yine harika parçalar varmış... Ben de bu arada defilenin videosunu izleme fırsatını buldum ve gerçekten koleksiyonu çok beğendim. 25 parçadan oluşan bu özel koleksiyonda tül, şifon, fransız danteli ve swarovski kristal taşlar kullanılmıs. Pastel tonların tercih edildiği renklerde gri, beyaz, pembe, bej ve bol bol siyah varmış. Defile, Resim Heykel Müzesi Opera Salonu’nda gerçekleşince, Ankara cemiyet hayatının yanı sıra siyaset dünyasının önemli isimleri de tabii ki oradaymış. TBMM Başkan vekili Meral Akşener gecenin sonunda Raşit Bağzıbağlı’na katkılarından dolayı ödülünü takdim etmiş.

Ankara’da caz rüzgarı!

Bu arada Yardım Sevenler Derneği’nin genel sekreteri Dilek Beyazıt’tan bugüne kadar neler yaptıklarını dinleyince çok şaşırdım. İlköğretim okulları, liseler, öğrenci yurtları yapmışlar. Hatta yedinci yurt inşaatı devam ediyormuş. Bunların yanında huzurevleri, sağlık ocakları kan merkezleri yaparak ülkemizin sağlık ve sosyal anlamda pek çok yarasını sarıyorlar. Hatta yeni bir projeleri var ki ben de destek oluyorum: “Sevgi yastıkları: Bize yaslanabilirsiniz” Bursu öğrenciler yararına başlatılan bu projede yastık tasarlayacağız. 40x40 cm’lik yastıkların içine pamuk, emek, umut ve sevgilerimizi de ekleyerek derneğin genel merkezine ulaştıracağız. Sonra bu yastıklar sergilenecek, bağış karşılığı değerlendirilecek ve geliri bursu öğrencilere bırakılacak. Ne güzel bir proje. Yardım Sevenler Derneği’nin başta başkanı Birsen Eldem, genel sekreteri Dilek Beyazıt olmak üzere tüm üyelerine sonsuz teşekkürler. Topluma hizmet için adeta seferber olmuşlar.
Ankara Caz Festivali’nin sonuna geldik... Kimler kimler yoktu ki bu sene! 15. yaşının şerefine Ankara Caz Festivali’ni şenlendirenler arasında, Okay Temiz, Burhan Öçal, Ferit Odman, Volkan Öktem, Gene Jackson vardı. Bunlar benim aklımda kalanlar... Herkesin zevkine hitap edecek konserler olduğu gibi, ‘caz gurmeleri’nin damak zevkine göre de konserler varmış. Ama ben maalesef, işlerin yoğunluğundan sadece Perşembe gecesi Kerem Görsev Trio & Allan Harris konserine gidebildim. JW Mariott otelindeki konser tek kelime ile harikaydı.
Caz müziğini canlı dinletebilmek, dünyanın en önemli müzisyenlerini Ankara’da ağırlamak ve Ankara’nın sessiz sakin hayatına renk katmak profesyonellik istiyor. Ankara Caz Derneği ve Leo Organizasyon kültürel etkinliklerin yine en güzellerinden birine imza attılar. Kocaman bir tebriği de fazlasıyla hak ettiler. Ozellikle de bu festivale ne kadar emek verdiğini bildiğim Özlem Oktar Varoğlu’na bravo.

Benim Oscarlarım!

Bu gece Türkiye saatiyle 01.00’de Oscar ödülleri töreni başlayacak. Her sene büyük merakla izlediğim tören öncesinde ben de oturdum kendi Oscarlarımı belirledim.
Ben olsam kime oy verirdim diye düşündüm ve listemi yaptım:
En iyi film: War Horse, iki düşman ülkenin her şeyi unutup hayvan sevgisiyle dost hale gelmesi, insan ve hayvan arasındaki müthiş bağ beni çok etkiledi. Ama Akademi sanki sinemanın sessiz ve siyah beyaz hikayesini anlatan film olan ‘The Artist’i seçecek.
En iyi kadın oyuncu: Bence İron Lady Meryl Streep bu seneki ödülü tartışmasız en çok hak eden. Olağanüstü bir oyunculuk sergilemiş. İzlerken Margaret Thatcheri izlemiş gibi oldum.
En iyi erkek oyuncu: ‘The Descantas’ filminde eşi br deniz kazasında ağır yaralanan ve iki kızıyla yeniden bağ kurmaya çalışan babayı müthiş bir oyuncu-lukla sergileyen George Clooney benim Oscar’ımı aldı bile.
Bakalım Oscarlar’ın sahibi bu sene kimler olacak? Merakla bekliyorum... Bu gece uyku yok!
Yazarın Tüm Yazıları