Vücudu yenileyen okyanus terapisi

Bir yer düşünün ki, orada sizin için yerçekimi yok. Sanki okyanusun tam ortasındasınız ve tüm endişelerinizden arınıyorsunuz, yeniden doğuyorsunuz...

Haberin Devamı

Okyanus terapisi kişiye işte tüm bu duyguları yaşatırken, bir yandan da bağışıklık sistemini güçlendiriyor, solunum yollarını rahatlatıyor ve günün tüm stresinin atılmasını sağlıyor.

Okyanus terapisi, bedensel, ruhsal ve zihinsel dengenin sağlandığı doğal bir rahatlama yöntemi...
Terapi, özel bir İngiliz tuzu olan epsom tuzunun kullanıldığı havuzda yapılıyor. Tuzun kaldırma gücü, vücudu en rahatlamış haliyle suyun yüzeyinde tutuyor ve bu sayede kaslar rahatlarken zihin de uyku öncesindeki gevşeme haline geçiyor. Terapiyle ilgili tüm bilgileri yaşam ve wellness koçu Barış Özgür Kışlak’tan aldık.
Okyanus terapisi öncelikle hangi duyulara hitap ediyor?
- Okyanus terapisi sayesinde tüm duyularımız güçleniyor. Terapi, okuduğumuzu daha iyi anlamamıza ve anlatılanları daha iyi algılamamıza yardımcı oluyor. Yaratıcı düşünce kabiliyetini geliştiriyor ve kişinin çevresine karşı daha pozitif ve duyarlı olmasını sağlıyor.
Faydaları neler?
- Magnezyum ve kalsiyum eksikliğinin psikiyatrik bozukluklara, depresyona yol açtığı biliniyor. Tuz da doğada bulunabilecek en zengin magnezyum kaynağı. Stres, anksiyete, bağımlılık, fobiler ve depresyon gibi günümüzün yaygın sıkıntılarını bu terapiyle uzaklaştırmayı vaat ediyoruz. Bedenimiz yerçekiminden kurtulduğu anda kan dolaşımı hızlanıyor. Böylece tüm adale ve iskelet yapımız belirgin bir ölçüde rahatlayıp iyileşiyor.

OKYANUS TERAPİSİNİN FAYDALARI

Haberin Devamı

Stresten arındırıyor Sırt ve bel ağrılarını hafifletiyor Detoks etkisi yaratıyor
Konsantrasyonu artırıyor Kan dolaşımını düzenliyor Cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor

KİMLERE UYGULANIYOR

Hamilelik döneminde (doğumdan önce ve doğumdan sonra) hem anne hem de bebek üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.
Kas ve iskelet yapısında meydana gelen sakatlıklarda, fizik tedavi etkisi gösteriyor. Dolayısıyla spor yapanlar
için ideal...
Okyanus terapisi, odaklanma gücünü artırdığından dikkat dağınıklığı gibi durumlarda zihni güçlendirici etkisi bulunuyor. Öğrencilere ve yoğun çalışanlara tavsiye ediliyor.

Stres azaltan koku

Haberin Devamı

Shiseido, Japonya’nın ve Budizm’in huzurunu “Zen” kokusuyla bizlere sunuyor.
Enerji, heyecan, duygu dolu Zen ve Zen for Men parfümleri, hayat dolu bir baştan çıkarıcılıkla ruhunuzdaki Zen’i ateşliyor.
Zen için özel üretilen mavi gül ve paçuli notalarıyla Zen titreşimleri vücudu sarıyor, iç dünyanızdaki duyguları canlandırıyor.
Ayrıca Zen parfümlerinin içeriğindeki Çin gülü ve lotus çiçeği, zihinsel
rahatlama sağlıyor, stres hormonla-rının azalmasına yardımcı oluyor.
Shiseido Zen, tam manasıyla ruhunuza hitap ediyor. Zen ile tutkularınızı serbest bırakmanız çok kolay...

KATILIN, KAZANIN

“Shiseido Zen ve Zen for Men parfümlerindeki stres azaltıcı etkili kokular nelerdir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi, 50 ml Shiseido Zen Bay ya da Bayan parfüm kazanacak. Bu uygulama, web sitesinde bugün ve yarın aktif olacak. Hediyeler 10 adetle sınırlı.

Uyku ve ötesi

Haberin Devamı

Uyku kalitesi, yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor. Bu yüzden yatakta geçirdiğiniz zamanın yanı sıra yattığınız yatağın rahatlığı, odanın karanlığı ve ısı derecesi büyük önem taşıyor.

EN KÖTÜ 3 UYKU HATASI
1- TV’nin yatağa çok yakın olması: Televizyonun yaydığı aydınlık ve ses, uykuya dalmayı zorlaştırır.
2- Uyuklama: Uyku ihtiyacı gün içinde yapılan şekerlemelerle giderildiğinde, kişi gece uykuya dalmakta zorlanır.
3- Yatakta evcil hayvan: Köpekler horlar, kediler sürekli etrafı kolaçan eder; her ikisi de uykuyu böler.
YENİDEN UYKUYA DÖNMEK
Saat gecenin 03.00’ü, oda zifiri karanlık ama gözleriniz bir türlü kapanmıyor...
İşte yeniden derin bir uykuya dalmanın ipuçları...
Odada ışık yakmayın: Aydınlık, beyne uyku zama-nının geldiğini hatırlatan melatonin hormonunun salgısını azaltır. Oda aydınlıksa, beyin bu mesajı günün başlangıcı olarak algılar. Gece lambasını oda yerine banyoya koymak yerinde olacaktır.
30 dakika rahatlayın: Uykuya dalamıyorsanız, sıkıcı bir şeyler okuyun ya da birkaç rahatlatıcı egzersiz hareketi yapın. Yatağa uykunuz geldiğinde dönün.
Sürekli saati kontrol etmeyi bırakın: Saat üzerindeki rakamlar, içinde bulunduğunuz durumdan dolayı sizi üzebilir.
Strese girmeyin: Peki, ya uykunuz sabaha kadar hiç gelmezse? Bunun için strese girmeyin, ılık bir duş alın ve güne başlayın. Bir-iki gecelik uykusuzluk hayatınızda bir felaket olarak yer etmez.

Kaçırılmayacak fırsatlar

Haberin Devamı

Tekin Acar Cosmetics’de sunulan yılbaşı fırsatları heyecan yaratıyor. Sezonun en güzel parfümleri sürpriz hediyeleriyle sevindiriyor. Hugo Boss, Lacoste, Escada ya da Rochas parfümlerinden 1’i büyük olmak üzere 2 parfüm alışverişinize 25, 30 ya da 40 ml parfümlerden biri hediye ediliyor. Bu kaçırılmayacak fırsat, 2011 arifesinde sizleri bekliyor.

İkili cilt bakımı

Dr. Sebagh’ın pudra ve kremden oluşan bakım kiti “Breakout Kit”, cildin doğal dengesini koruyarak yağlanmadan kaynaklanan problemlerle savaşıyor. Akneye meyilli yağlı ciltler için hazırlanmış antibakteriyel özellikli kit, yağ üretimini kontrol ederek tıkanmış gözenekleri açıyor.

Yazarın Tüm Yazıları