Utanmadan bana “ istersen seni de kuma alayım” diyor

Sevgili Güzin Abla; merhaba. Bir süredir devam eden ciddi bir ilişki yaşıyorum.

Bu yaz başı yıllardır tanıdığım bir kız arkadaşımın evine, erkek arkadaşımı da alıp 2-3 günlüğüne tatile gittik. Bu arada arkadaşım 5-6 ay önce evlenmişti. Kız arkadaşım benim erkek arkadaşımı 1,5 yıldır tanıyormuş meğerse aralarında fazlaca samimiyet varmış. Tatildeyken arkadaşımın davranışları dikkatimi çekmişti. Devamlı erkek arkadaşımla konuşuyor, yemek sırasında sürekli ona yöneliyordu, “bundan da yer misin” diye...
Bu beni huzursuz etti. Sonunda onu sıkıştırdım. Tanıyor musun erkek arkadaşımı diye? O da itiraf etti, erkek arkadaşımı görünce hemen tanımış. Ve beni çok yıkan bir bilgi verdi. Meğer bu erkek arkadaşımla daha önce o da çıkmış.

Şimdi ise aynı genç adamın hem benimle hem de kız kardeşimle ilişkisi olduğunu öğrenmiş. Bunu geç de olsa öğrenmem iyi oldu tabii? Ve duyar duymaz ayrıldım. Kız kardeşimi de uyardım ama o bana “Kadın olsaydın da erkek arkadaşını elinde tutmayı başarsaydın” diye abuk sabuk bir cevap verdi.
O zaman eski erkek arkadaşıma, kız kardeşimi bırakmasını söyledim. Ama o pişkin pişkin, kız kardeşimle evleneceğini açıkladı. Üstelik utanmadan da “ İstersen seni de kuma alırım” dedi.

Şimdi ablacığım, bu benim çok zoruma gidiyor. Bizim ailevi durumumuz iyidir. Adamın ise sürekli bir işi bile yok. Düşün ki, bu ahlaksızla kız kardeşim evlenecekler sizce bu nasıl bir insanlık anlayışı...

Onlara nasıl engel olmalıyım? Kız kardeşim bana inanmıyor, kıskançlıktan yaptığımı sanıyor. Oysa ben artık o adamdan nefret ediyorum. Bütün amacım kız kardeşimi kurtarmak.
RUMUZ: NEFİSE

Canım kızım, belli ki bu daldan dala konan, kendine geçinecek iyi bir kapı arayan bu genç adam, hangisi olursa diye kız kardeşinle de seninle de ilişki kurmaktan kaçınmamış. Şu anda ise kız kardeşin sözden anlayacak halde değil. O halde bunu ailenle paylaşmalısın. Durumu açık açık anlatmalısın. Bu adamın önce kız arkadaşınla, sonra da hem seninle hem de kız kardeşinle beraber olduğunu, sana söylediği bu “kuma yaparım” sözünü, her şeyi anlatmalısın ailene? Belki onlar engel olabilirler. Ama biliyorum ki, kız kardeşin sana uzun süre sırtını dönecektir.

Senin kıskançlık yüzünden böyle davrandığını sanacaktır. Olsun? Sen yine de ablalık görevini yap? Ancak her şeye rağmen evlenirlerse, artık onlarla asla yakın olma. Evlerine bile gitme, görüşme. Gün gelecek, kardeşin gerçeği , çok acı bir şekilde bile olsa anlayacaktır. Ne yapalım, bazı insanlar öğüt dinlemezler ancak her şeyi yaşayarak görürler. O zaman da yapacak bir şeyin yok.

Sevdiğim evli ve çocuklu bir kadın, ben ise henüz öğrenciyim

Sevgili ablacığım, sizi çok seviyor ve takdir ediyorum. Lütfen yardımlarınızı benden de esirgemeyin. Ben 21 yaşında genç bir erkeğim. Üniversitede son sınıftayım. Yakında mesleğimi ele alacağım ama benim çok ciddi bir sorunum var; hemen hemen 3 yıldır benden 7 yaş büyük bir hanıma çılgınlar gibi aşığım.
Üstelik bu hanım evli ve iki çocuk annesi. Yine de benim kalbimde ondan başkasına yer yok. Onun da evliliğinde çok mutsuz olduğunu biliyorum. Bana çok yakın davranıyor ama geleceğimiz olmadığını o da biliyor.

Zaten aramızda pek çok engel var. Onunla seyrek de olsa gizlice buluşuyor, birlikte oluyoru.. Bu kaçamak buluşmalarla yetinmem çok zor. Ama başka çaremiz olmadığını o da söylüyor. Zaman zaman da telefonlaşıyoruz. Ancak ben bu durumu annem dahil hiç kimseye açamıyorum. Herkesten tepki göreceğimi biliyorum. Kimse bu yasak aşkımı kabul etmeyecektir. Bu yüzden size yazıyor ve hoşgörünüze sığınarak beni bunalıma sürükleyen bu durumdan nasıl kurtulabileceğimi söylemenizi bekliyorum.
RUMUZ: YASAK AŞKIM

Sevgili oğlum, aslında sen de içinde bulunduğun durumun zorluğunun farkındasın. Bu sevginin sana mutluluk vermeyip, bunalıma sürüklediğini de görüyorsun. Ancak bu sevgiden çok senin için tutku, hatta saplantı haline gelmiş bir duygu. Belki bu hanımı çok ulaşılmaz gördüğün için böyle bir tutkuya dönüşmüş sevgin. Aslında onu tanıdığın, 19 yaşının tüm saflığı ve heyecanı içinde bu hanım senin için olağanüstü bir çekicilik taşıyormuş.

Genç bir erkek için olgun bir kadının yakınlığı, onunla olan, eminim ilk cinsel deneyimin, seni bulutlara taşımış. Ama işte şimdi bu olmayacak sevgi yüzünden tüm dünyaya kapılarını kapatmışsın. Yazık olmuyor mu bu güzelim gençlik günlerine oğlum. Evli barklı, iki çocuk annesi bu kadınla, boşansa da, evlensen mutlu olabilecek misin? Bu evliliğe karşı çıkacak o kadar çok insan olacak ki çevrende... Hem sanırım o hanım da hiç böyle bir hayal peşinde değil. Eşinden boşanmayı, çocuklarını bırakmayı düşünmüyordur bile.

Bu gençlik sevdasını çok güzel bir anı olarak kabul etmelisin. Bir an önce ondan uzaklaşmalısın. Bunu elbette başaracaksın? Senin gibi duygulu ve saf bir insan için böyle bir yasak ilişkiyi daha fazla kaldırmak mümkün mü?

Her şeyden önce kendine yakıştırıyor musun bunu, bir düşün istersen?
Yazarın Tüm Yazıları