Ünlüler ilk kez tiyatro sahnesinde

Monik İpekel, Kısmet Peker, Neslihan İplikçioğlu, Sedefhan Oğuz, Emine Erdem, Ufkay Demirci, Asiye Kefeli, Özlem Zehebi ve Zeynephan Oğuz tarafından geçen yıl kurulan Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇaBa), Bahçelievler’deki yetimhanenin yapımı için ünlü isimleri "Çocuklar İçin Çabalayın" sloganıyla tiyatro sahnesine çıkardı.

Bahçelievler 0-3 yaş çocuk yuvası bina yapımına destek vermek amacıyla ÇaBa Derneği’nin sahneye koyduğu "Çabaladık, Oynadık" adlı müzikalin gösterimi, önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Senaryosunu Can Yılmaz’ın yazdığı, Mahmut Gökgöz’ün yönettiği oyunda Merva Ulusoy, Cengiz Abazoğlu, Erman Toroğlu, Ceylan Pirinççioğlu, Ayşegül Toplusoy, Feryal Gülman, İbrahim Kefeli, Tuğba Erbil ve Nişan Çolak gibi iş, sanat ve sosyete dünyasından birçok ünlü isim rol aldı. Ayrıca oyun dahilinde Türkan Sabancı’nın okuduğu "Oğlum" adlı şiir de barkovizyondan gösterildi.

Yaklaşık 1700 kişinin izlediği oyunda rol alan Tuğba Erbil ve Demet Şener Kutluay, teklifi hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirterek "Böyle anlamlı bir organizasyonda yer almaktan çok mutluyuz. Herkes üstüne düşen görevi çok iyi bir şekilde yerine getirdi" dedi. Müzikalin bir bölümünde Cengiz Abazoğlu bir İstanbul beyefendisini, Nişan Çolak ise İstanbul hanımefendisini oynadı. Uğur Batur ve Nesrin İlter’in rol aldığı "Keloğlan" bölümünde ise Batur seyircileri gülme krizine soktu.

Sahnede ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Erman Toroğlu da "Pamuk Prenses ve 7 Cüceler"deki Kara Prens rolüyle seyirci karşısına çıktılar. Toroğlu’na prenses rolünde Zeynephan Oğuz eşlik etti. Gazeteci Hıncal Uluç’un kralın hizmetkarı rolünü üstlendiği "Çabaladık, Oynadık"ın finalinde tüm oyuncular ayakta alkışlandı. Gece hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Bu pazar kaçmaz

56 farklı kurum, Toplum Gönüllüleri’nin ülkemizin dört bir yanındaki sosyal sorumluluk projelerine destek olmak amacıyla TOG Bazaar’da bir araya geliyor. 30 Mayıs tarihinde Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenecek olan TOG Bazaar’da, birbirinden ünlü markalar ürünlerini Toplum Gönüllüleri yararına satacak ve elde edilen gelir Toplum Gönüllüleri’nin projelerine aktarılacak. Etkinliğe aynı zamanda öğretmen olan, M By Meltem Tahrancı’nın yaratıcısı Meltem Tahrancı da katılacak. Hindistan’dan ilham alınarak yaratılan M By Meltem Tahrancı’nın yeni koleksiyonu, TOG Bazaar’da takı meraklılarının beğenisine sunulacak.

Saraç’ın 25 yılı

Ünlü modacı Faruk Saraç, meslekteki 25’inci yılını geçtiğimiz akşam İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirdiği defileyle kutladı. İstanbul’un Fethi’nin 554’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirilen gecede Saraç, 365 parçalık bir koleksiyon sundu. Defilede toplam 99 manken podyuma çıktı. Yeni mankenlerin yanı sıra son 25 yıl içinde podyumda yürüyen ünlü isimler de defilede görev aldı. Semra Tınaz, Merve İldeniz, Pınar Altuğ ve sevgilisi Yağmur Atacan’ı aynı podyumda buluşturan defilenin sonunda, Saraç’a İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından bir de plaket verildi.

Konsept yenilendi

Planet, yenilenen konsepti ve Planet Lifestyle Club adıyla kapılarını yeniden açtı. Mekan, profesyonel bir spor aktivite alanı olmasının yanı sıra Boğaz’a hakim özel lokasyonu, Balcon Cafe-Restaurant’ın sağlıklı ve her türlü damak zevkine hitap eden mönüleriyle artık bir sağlık ve yaşam merkezi olarak hizmet veriyor. Planet’in sahibi Abdullah Ataman, yapısal olarak tamamen değiştirilen mekana yeni yaşam alanları eklendiğini söyledi. Bu arada bir de not düşeyim; Abdullah Bey işlerin başına oğlu Cem ile kızı Ceylan’ı geçirmiş.

Komşu’ya yaz geldi

Nişantaşı’ndaki Komşu Kebap Evi, yaz sezonunu karşıladı ve sonunda bahçesini açtı. Kemal Koç’un sahibi olduğu mekan, geçtiğimiz ay da New York Times’a konu olmuştu. Dergi, "Bir Amerikalı, İstanbul’da geçireceği 36 saatte neler yapabilir" konulu yazıda Komşu Kebap Evi’ne de yer vermiş ve mekanı İstanbul’un en iyi kebapçısı seçmişti.

Coolio geliyor

1996’da çıkan ve hálá zevkle dinlediğimiz Grammy ödüllü şarkı "Gangsta’s Paradise"ın yaratıcısı Coolio, 31 Mayıs akşamı Sapphire Bosphorus’ta sevenleriyle buluşacak. Coolio, "İlk kez İstanbul’a gelecek ve buradaki dinleyicilerimle buluşacak olmam beni heyecanlandırıyor" dedi.

Üç günlük gala

Geçtiğimiz hafta Antalya Belek’te hizmete giren ve bölgenin en pahalı yatırımlarından biri olan Ela Quality Resort, dünya turizminin patronları ile iş, sanat ve cemiyet dünyasının önemli isimlerinin katıldığı üç günlük gala programıyla açıldı. 1200 seçkin davetlinin hazır bulunduğu gece için üç uçak kiralandı. Ela Quality Resort’un görkemli partisine pek çok ünlü isim katıldı.
Yazarın Tüm Yazıları