Umutlu yıllar

Akşama dışarıda mı olacaksınız?

Haberin Devamı

Evet çıkıp şöyle dışarıda bir yemek yiyip canlı müzik eşliğinde kurtlarınızı dökmek hiç fena bir fikir değil... Yoksa siz de “Aman zaten yılbaşını dışarıda kutlamayı sevmem, bir de kriz mriz derken evimde oturayım” diyenlerden misiniz? Öyleyse sabah erkenden kalkmış ve temizlik faslına başlamış olmalısınız. Birkaç çeşit yemeği zaten dünden hazırlayıp buzdolabına koydunuz bile. Bugün de yapacağınız bir iki çeşit yemek sofranızın eksiğini tamamlayacak ve güzel bir yılbaşı yemeği yiyeceksiniz.

Bir de çok kalabalık aileler vardır. Her yılbaşında başka birinin evine gidilir. Çoluk çocuk, torun, amca, hala kim varsa, sofra başında toplanılır ve gürültülü bir yemek yenir. Sonra herkes kendi yaş grubuyla evin bir köşesine çekilip zaman geçirir. Ta ki yeni yıl için geri sayım başlayana kadar. On, dokuz, sekiz...

Haberin Devamı

Bu gece nerede, kimlerle olursanız ve yeni yıla nasıl girerseniz girin, yeni yıl demek, sürprizler ve bilinmezlerle dolu 365 gün demektir. Nasıl bir yıl olacağı belli değil 2009’un. Belki en güzel yıllarınızdan biri olacak, belki zor bir yıl sizi bekliyor. Nasıl bir yıl olursa olsun, 2009, yüreğinizden umudun eksik olmadığı bir yıl olsun.

Mutlu yıllar!

Yeni yıl keki

Yapılışı: Derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şekeri, köpük köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın. Sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip 4-5 dakika daha çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını alıp, bir tarafta bekletin. Kalan hamurunun içine kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyin. Tekrar çırparak tüm kek harcını iyice karıştırıp iyice yağlanmış, 25-30 santimetre çapındaki kek kalıbına aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın. Kakaolu puding, kakao ve sütü orta boy bir tencereye aktarın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kakaolu sosu, mikserle çırpıp, pürüzsüz hale getirin. Kekin üzerine bu ılık kakaolu sosu düzgünce sürün. Üzerine çiçek şeklindeki gofretlerle süsleyip servise sunun.

Malzeme listesi

?4 adet yumurta

? 2 su bardağı şeker

? 1 su bardağı sıvıyağı

? 1 su bardağı süt

? 4-5 çay kaşığı kakao

? 2 su bardağı un

? 1 paket kabartma tozu

? 1 paket vanilya

Üzeri için;

? 1 paket kakaolu hazır puding

? 1 yemek kaşığı dolusu kakao

? 2 su bardağı süt

Haberin Devamı

? çiçek şeklinde gofretler

Sebzeli Çin Pilavı

Yapılışı: Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzerinde haşlanmaya bırakın. Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Dövülmüş sarmısakları soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek kavurun. Soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin. Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak ocaktan alın. Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın. Sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra servise sunun.

Malzeme listesi

? 2 su bardağı baldo pirinç

? 5 su bardağı ılık su

? 3 yemek kaşığı sirke

Sebze harcı için;

? 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

? 2 diş sarmısak

? 2 adet orta boy kuru soğan

? 2 tatlı kaşığı nişasta

? 2 adet orta boy havuç

? 1 adet orta boy kabak

? 3 yemek kaşığı soya sosu

Haberin Devamı



 



 


 

Yazarın Tüm Yazıları