Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Üç İngiliz’in sonbahar evleri

Podyumlarda ortaya çıkan bohem-folklor temalı birleşimler, bakalım evlere nasıl yansıyacak?

Üç ünlü İngiliz markasının yeni ev koleksiyonları, önümüzdeki dönem ile ilgili sorularımıza modadakine benzer yanıtlar veriyor: Sofistike şehir hayatlarını sadeleştiren, yumuşatan ve keyifli kılmayı amaçlayan yeni ev senaryoları, geçmişin stilleri ile bugünü buluşturan cesur mekanlara dikkat çekiyor.

Habitat üç yeni hikaye yazmış

İngilizlerin dünyaya yayılan ünlü markası Habitat’ın sonbahar-kış 2008 koleksiyonu, yepyeni ev hikayelerini değişen yaşam tarzlarının heyecanı ve enerjisiyle buluşturarak farklı ihtiyaçlara odaklanıyor. "Evin Havası", "Eklektik Şıklık" ve "Sahnede" başlıklı üç yeni hikayesinde 2000’lerin zenginleşen aile evi kavramından ilham alan Habitat, her birimizin kendimizi özgürce ifade edebileceği mekanlar yaratmayı amaçlıyor.

"Evin Havası" koleksiyonunda, 21. yüzyılın global anlayışı, sıcacık evlerde hayat buluyor. Domates kırmızısı Deena sehpalar, yaşam alanlarında stilleriyle fark yaratırken, köpek desenli Telegramme yastık ve battaniyeler, eve apayrı bir sıcaklık katıyor.

"Eklektik Şıklık" teması, geçmiş ve geleceği buluşturarak, sofistike şehir hayatına odaklanıyor. Aile yadigarı antika aynalar, üfleme camdan Verona avizeyle aydınlanırken, çini mavisi Rivoli sehpalar, zengin çiçek aranjmanlarıyla hayat buluyor.

"Sahnede" hikayesi ise, yaşam alanlarını bir tiyatro sahnesi gibi ele alarak, cesur ve kendine güvenen bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Eve karakter kazandıran, güçlü mobilyalar sahne spotlarında göz kamaştırıyor; kızaklı ayaklı Viktor kanepe, tasarım tutkunu ev sahibinin yalın zevkini yansıtırken, Uzakdoğu esintili Lapsang çay takımındaki çiçek infüzyonları, Stella çubuk ayaklı masanın üzerinde servis edilmeyi bekliyor.

Debenhams’dan farklı ev keyifleri

Debenhams da önümüzdeki sezonun ev tekstili ve dekorasyon eğilimlerine yönelik üç ayrı tema hazırlamış. Asi ve kuralları yıkan bir akımın öncülüğünü yapan ’Burlesque’ teması, evinizde kendinizi rahatça ifade edebileceğiniz tasarımlardan oluşuyor. Temada ana renk olarak kullanılan siyah, kırlentler, vazolar kendini gösteriyor. Koyu renklerin zümrüt yeşili, mor ve kırmızının parlak tonlarıyla harmanlandığı koleksiyonda yoğun olarak kullanılan dore ve metalik renkler ise objelere hareket kazandırıyor.

Klasik tasarımlara modern bir yorum getirilen ’Pioneer’ ile sürdürülebilirlik, ekoloji ve organik ürünlere olan gereksinim gibi konular vurgulanıyor. Yaratıcı ve düşsel ütopyayı keşfe çıkan bu temada, seramik vazolarda kullanılan kömür ve toprak rengi, porselenler, biblolar, şamdanlarda kullanılan çimen yeşili ve domates kırmızısının modern tonlarıyla doğallık ön planda tutuluyor.

Modern dokunuşlara sahip ’Transient’ teması ise yumuşak, romantik ve kadınsı bir ruha sahip. Koleksiyonda yine lame kırlentler, gümüş ve cam şamdanlar ile küre şeklinde gümüş tea-light mumluklar göze çarpıyor.

Debenhams koleksiyonundan ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan parçalar da var. Ünlü çiçek tasarımcısı Jane Packer, bu sezon göz alıcı aranjmanlar yaratmak için okaliptüs, kestane, nergis zambağı, enginar, nilüfer çiçeği ve orkide kullanmış. J by Jasper Conran koleksiyonu, zamansız tasarımın çevresinde odaklanmaya devam ediyor. Conran; ipek, yün, gümüş ve pamuk gibi klasik malzemelerle tasarladığı koleksiyonunda lacivert, leylak, dore renkleri ile krem ve gri gibi doğal tonları sentezliyor. Bu sezon gri, siyah ve beyazdan oluşan renk paletiyle asil ve özgün objelerin yer aldığı Betty Jackson tasarımları ise mekánlara şıklık getiriyor. Muhteşem siyah-beyaz uzun vazolar tek başlarına etkileyici bir öğe olarak salonların havasını değiştiriyor. Vintage stilindeki çatal bıçak takımları, sofralara romantik bir hava katarken; grafik tarzda çiçek desenleri, siyah ve şeffaf cam şamdanları süslüyor. Kırlentlerde batik desenleri ve cesur tasarımlar göze çarpıyor.

Marks&Spencer doğallık peşinde

Birbirinden farklı, şık ve gösterişli özel tasarım ürünlerin yer aldığı Marks&Spencer sonbahar-kış koleksiyonu üç ana konseptten oluşuyor. Zarif gölgeli desenleri, doğal tonları ve modern siluetleri ile evlerinizde İngiliz havası estirecek ’Pure’ koleksiyonu, bunlardan birisi.Zengin renkleri ve cüretkar desenleri ile farklı bir stili olan ’Yeni Miras’ koleksiyonunda ise gösterişli Rokoko tarzı çerçeveler, altın, gümüş, beyaz renk seçenekleri ile saatler, turkuaz ve mor çiçekli ipek kumaş yatak takımları ön plana çıkıyor.

Modern yaşamın klasik bakışını yansıtan ’Autograph’ koleksiyonu ise şehrin cıvıl cıvıl renklerini evlerinize taşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları