TÜVTÜRK’ten hala haber bekliyoruz

ARAÇ muayene işlemlerinin nakit para ile yapılmasını, kredi kartı kabul edilmemesini dile getirdiğiniz ‘Muayenede Nakit Keyfiyeti’ (10.6.2011) başlıklı yazıya TÜVTÜRK verdiği cevapta; “istasyonlarımızda banka kartları ile ödeme yapılmasının makul bir süre içinde mümkün olabileceğinin” beyan edilmesinin üzerinden altı (6) ay süre geçmesine rağmen hâlâ ‘muayenede nakit keyfiyeti’ devam ediyor. (Ankara Gölbaşı istasyonu, 13.01.2012).

Otomatiğe bağlanmış gibi bu kuruluşta çalışan personel yine aynı ‘Bakanlık Talimatı’ mazeretinin arkasına gizleniyor. İstasyonun yetkilisi ile görüşüyorum, ‘yapabileceği bir şeyin olmadığını’ söylüyor, bu konu ile ilgili üst yetkilisini aramasını ve beni görüştürmesini istiyorum bu da yapılmıyor.
Üstelik bütün bunlar yaşanırken, olaya şahit olan, kuyrukta sıra bekleyen ve ‘kuzu-kuzu’ ödemelerini nakit tomarlarla yapan vatandaşlardan bir tek sesini çıkaran yok...
Pos cihazı vermek için bankaların yarıştığı, artık en küçük işletmelerin (seyyar esnaf ve pazarcıların dahi) bu cihazı bulundurduğu bir devirde, nasıl oluyor da sanki çok önemli bir yatırım yapılması gerekiyormuş gibi, şikayetimizin gazete sayfalarına taşındığı tarihte, lütfen başlatıldığı beyan edilen- çalışma üzerinden altı ay geçtiği halde bitirilemiyor anlamak mümkün değil.
Araç muayenesi gibi bir son derece önemli ve ciddi bir işi, altenatifi bulunmayan bir şirkete verdiğinizde, bu kuruluştan herhalde tüketicinin lehine uygulamalar beklemek -hele bunu kendi isteğiyle yapmasını beklemek- safdillik olur kanısındayım. Her seferinde adı kullanılan Ulaştırma Bakanlığı bunu seyretmeye; bizler de daha fazla ceza yememek ve işimizin bir an evvel bitirilmesi adına bu kuruluştaki çağdışı uygulamayı sineye çekmeye yıllarca devam edeceğiz anlaşılan.
Tekin TURAN

Diyanet’in listesinde milletvekiline hakaret

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, ‘Diyanet Haberler’ sitesinde hakkında
“Bu müftüye çok şaşmamak lazım, ne de olsa o...” başlığı ile hakaret ve karalamaya yönelik bir yazı yayınlandğını belirterek, Diyanet Başkanı
Mehmet Görmez’e soruyor:
“Diyanet, tetikci ve karalamacı kullanmakta mıdır? Bu başlığı atanlar Diyanet görevlisi midir? Başlığı atanlar hakkında herhangi bir işlem yapmış mıdır?
Özkes, “Hakaret içerikli bu yazıyla ilgili her türlü yasal haklarımı kullanacağım” diye de ekliyor.

KISA KISA...

- ANKARA’da yaşayan Gelibolulular ile Gelibolu’da bir zamanlar görev yapmış Ankaralıları 22 ocak pazar günkü 13.00’deki yemeğimize davet ediyoruz.
Gelibolu Derneği Başkanı Süleyman TAŞ
geliboludernegi17@gmail.com/0505-717 12 68.
- GAZİ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’nin ilk engelli ve geriatri diş tedavi merkezi açıyor. Beyinsel engellileri anesteziyle tedaviden işaret dili bilen personel istihdamına kadar engelli ve yaşlıların ihtiyaç duyduğu her türlü hizmetin karşılanması amaçlanan merkezden, sosyal güvencesi olan herkes yararlanabilecek.

GÜNÜN SÖZÜ

“Fransa’nın öncülüğünde Türk düşmanlığı körükleniyor. Dost olarak bir Rusya kaldı galiba... Tarihte 17 kez karşı karşıya kalmamıza rağmen. Türk düşmanlığı esecek galiba. Irak’ı görüyorsunuz; orada sanki halk yok, petrol sadece. ABD ve İngiltere böyle düşünüyor. Irak’ın bir küfretmediği kaldı. Türkiye-İran ilişkileri de belli...”
(Eski DYP’li ve AKP milletvekili Mehmet Dülger)
Yazarın Tüm Yazıları