Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Türkiye’nin en çok satan dergisinin ekibinden dekorasyon formülleri

“Bir yuva, koza olarak gördüğümüz evimiz, mutluluk düşlerimizin tam merkezinde duruyor. Onunla uğraşmayı seviyoruz.

Tamir etmeyi, yenilemeyi, değiştirmeyi, süslemeyi...” Buradan yola çıkarak yayınlamaya başladığımız Evim dergisi Türkiye’nin en çok satan dergisi oldu ve bu ay 5. yaşını kutluyor. Dergi ekibi olarak kişisel dekorasyon formüllerimizi sizinle paylaşmak istedik.

Çevrenize şöyle bir bakın... Yakıştırıyor, uyarlıyor ve yaşadığımız yerin farklı köşelerine kendimizi yansıtan izler bırakıyoruz.
Küçük bir dokunuş belki yeterli olacak dünyanıza taze bir nefes katmaya. Belki mor olacak yeşil, beyaz olacak siyah, belki aralarda bir yerlerden bir desen size ‘merhaba’ diyecek, ‘al beni’ diyecek oradan zarif çerçeve. Ya büyük değişiklikler?
Salonunuzdaki pastel koltukta birkaç bahar dalı görmek isteyecekseniz, haydi koşun kumaşçıya. Ya boyası dökülmüş sehpanız? Belki ustasını özledi, kim bilir? Belki de yaşam alanlarınız başka bir nefes istiyor, en tazesinden!
Evim ekibi olarak 5. yıldönümü sayımızı fırsat bildik ve bizim işimize yarayan dekorasyon önerilerini paylaştık.

Günseli Karsan Büyüksağiş,
Yazı İşleri Müdürü
Formülüm: Kendin yap!


“Yaşadığınızın yerin aslında her zaman için görmediğiniz başka yönleri de vardır. Onu yakalayabilmek için zaman zaman yeniden keşif turlarını çıkın, bulun ve ona yeni kimlikler ekleyin. Ama bunu sadece ve sadece siz yapın! Ölçün, biçin, boyayın, asın, döşeyin, gerekiyorsa sil baştan değiştirin. Çünkü yaşadığınız yere kendi ellerinizle kattığınız her dokunuş, onu daha özel ve size ait kılacaktır. ”

Pelin Özkul, Konular Editörü
Formülüm: Stil karşılaşmaları

“Bir tutam ekose, bir tutam eskitme boya ve bir çimdik doğal dokumaları ya da bir kaşık kırmızı ve bir miktar yuvarlak formluları karıştırın... Şaka bir yana stiliniz ister kır evi tarzı, ister modern şehir evi olsun içine sıcaklık ve en önemlisi kişiliğinizi ve sevginizi katmayı sakın ihmal etmeyin. Aslında dekorasyon stillerimiz sadece şekilsel yaklaşımlardır yaşam alanlarınızı yeterince yaratıcılığınızı katmadığınız sürece hiçbir zaman sizin olmazlar.”

Melda Narmanlı Çimen, Yayın Direktörü
Formülüm: Kişisellik


“Ortaokula giderken, yan dairemizde oturan anneannemin antresinde asılı bu aynaya bakmadan evden çıkmazdım... Belki eski olduğu için, belki de ışığı iyi olduğu için, en güzel bu aynada göründüğümü zannederdim. Anneannem bu aynayı 1960’larda Ankara’da bir antikacıdan satın almış; liseye geçerken yeni bir odam olduğunda bana hediye etti; kendi odama astım, rahatladım! O zamandan beri de benimle taşınır durur; yatak odası, salon, antre, banyo... Nereye koysam orada beni bana gösterir. Benim dekorasyon sözlüğümün ilk kelimesi “kişisellik”, çünkü içinde özel ve eşsiz detaylar barındırmayan bir odanın ne yapılırsa yapılsın ısınmayacağını, rahat ettirmeyeceğini düşünüyorum. Bu ayna da kendi kişisel dekorasyon hazinemin bir parçası...”

Sevda Barandır, Yayın Yönetmeni
Formülüm: İyi fikirler kazanır!

Formülüm: “Fikir yağmuruna tutulmak! Nasıl bir duygu bilmiyorum, çünkü çoğunlukla formülleri paylaşan taraf oluyorum. Ama bildiğim bir şey var ki, içinde yaratıcılık barındıran iyi fikirlerin her zaman işe yaradığıdır. Bu yüzden evimdeki fikir sepetimden seçtiğim; eskilerin yeniden hayat bulduğu, azıcık nostalji kokan ve elbette renginden ödün vermeyen önerilerimin size de yol göstereceğine inanıyorum. O yüzden diyorum ki; biraz yaratıcılık, bir tutam renk, kafi derecede sabır ve elde olanlarla kendi küçük etkisi büyük çözümlere imza atmaktan vazgeçmeyin.
Yazarın Tüm Yazıları