Tüketiciye saygısızlık

SİZE ancak yeni sakinleşebilmiş, DİGİTÜRKWEBTV mağduru bir sporsever olarak yazıyorum.

09.06.2011 tarihinde G.Saray C.C. ile F.BahçeÜlker arasında oynanan final serisi basketbol maçını yasal yoldan seyredebilmek için, ücretini kredi kartı ile ödeyerek maç satın aldım. Çünkü yasal olmayan linklerden izleyip görüntü problemleri yaşamak istemedim. Maçı çok büyük bir heyecan ve zevkle takip ederken, normal sürenin bitimine sadece 22,4 saniye kala, heyecanın en üst seviyede olduğu bir anda ve skor 84-84 iken, yayıncı kuruluş tarafından yayın kesildi. Ekranda, “sizinle anlaşmamızın süresi bitti“ manasına benzer bir cümle çıktı. Çıldırmamak, küfürler etmemek elde değildi. O anlarda yayıncı kuruluş, kendilerine mail atılabilecek kanalları bile parasını aldığı (gasp ettiği) tüketiciye kapatmıştı.
Bu tutuma anlam verebilmek mümkün değildir. Maç bileti satın almış bir seyirciyi, maç uzatmaya gitti diye stadın dışına çıkartmaktan farksız bir uygulamadır. Ben tüm maçı satın alıyorum. Çeşitli nedenlerden tribün olayları, hakem kararları, elektrik kesintileri veya diğer teknik aksaklıklardan dolayı maç uzasa, “uzatma dakikaları” diyerek ayrı mı satacaklar?
Ben, ne zaman biteceğini kimsenin bilemeyeceği bir maçın en önemli, en heyecanlı kısımlarını, adrenalinin en yüksek seviyede olduğu bir anda izleyemeyeceksem, neden bu ürüne para vereyim?
Bu uygulamasından dolayı DİGİTÜRKWEBTV‘yi protesto ediyor, kuruluşun tüm mağdurlardan özür dilemesini ve bu hatalarını telafi edici girişimlerde bulunmasını bekliyorum.
Metin ALTUNDAL

Randeu ne işe yarar

GAZİ Üniversitesi Hastanesi’nden muayene sırası almak için ve elimde de 10 gün öncesinde aldığım randevu günümü belirten sıra fişi olduğu halde sabah 07. 00’da sıraya girdim ve mesai saati başlangıcı 08.00 kadar bekleyerek muayene numarası aldım. İnanın rezillik, kavga, gürültüyü şimdiye kadar hiç bir hastanede böyle bir şey görmedim. Ya da düzen böyle de bilmiyordum.
Hem 10 gün önceden randevu al, hem de sonrası yine sabah erken sıraya gir ve muayene fişi al; tabii alabilirsen... Bu nasıl sağlık sistemidir.
TV’lerde yok şöyle sağlıkta reform yaptık, yok böyle herkes rahatça muayene olacak aldatmacaları karşısında değişen hiç bir şey yok.
Olan vatandaşa oluyor.
Deniz GÜZEL

TÜVTURK: Evet kartla ödemeyi getireceğiz

“MUAYENEDE nakit keyfiyeti” (10.06.2011) başlığıyla yayımlanan yazıda zikredilen araç muayene hizmetleri hizmet ödemelerinde kredi kartı kabul edilmemesi konusunda sizi ve şahsınızda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamayı bilginize sunarız:
TÜVTURK olarak araç muayene istasyonlarında verilen hizmetler karşılığı ücret tahsilatlarında kredi kartının kabul edilmediği doğrudur. Bu uygulamanın “Bakanlık talimatı” olduğuna dair bir çalışanımızın verdiği bilgi ise gerçeği yansıtmamaktadır. Ödeme şekli ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın herhangi bir yönlendirmesi söz konusu değildir.
Bir çok gelişmiş ülkede, araç muayene ücret tahsilatlarında kredi kartı yerine nakit veya banka kartları (debit kart) kabul edilmektedir. Türkiye’de trafik ve araç güvenliğinin artırılması ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasını kendisine temel görev edinen TÜVTURK olarak sistem altyapımızın banka kartı ile (debit kart) ödeme alternatifi konusunda geliştirilmesi için çalışmaların başlatıldığını ve istasyonlarımızda banka kartları (debit kart) ile ödeme yapılmasının makul bir süre içinde mümkün olabileceğini şahsınız aracılığıyla kamuoyuna duyurmak isteriz.
TÜVTURK

‘Orada hayat var’


MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Dikmen Barınma Bürosu, AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf Atölyesinin 2010-2011 döneminde birlikte proje olarak sürdürdükleri ‘Orada Hayat Var’ belgesel fotoğraf sergisinin dün Sakarya Caddesi’nde açıldığını (belgeselfotografatolyesi.net)

GÜNÜN SÖZÜ

“Ulusların zenginliği ipek, pamuk, altın değil, insandır.”
(Richard Hovey)
Yazarın Tüm Yazıları