Tuba ile aynı kaderi paylaşıyor

Tuba Ünsal, Altın Portakal Film Festivali nedeniyle gittiği Antalya’da aniden rahatsızlanmış, yüksek ateş ve eklem ağrısı gibi şikayetlerle kaldırıldığı hastanede kendisine Ailevi Akdeniz Ateşi teşhisi konulmuştu.

Türkiye’de çok nadir rastlanan ve pek bilinmeyen bu hastalıktan muzdarip bir ünlü daha varmış meğerse: Selin Boronkay...

Bir yıl önce kendisine de aynı teşhisin konulduğunu, bu hastalığın tedavisinin olmadığını belirten Boronkay, yaptığı tek şeyin ise şikayetleri azaltmak için ilaç kullanmak olduğunu anlattı: "Bu kromozom bozukluğundan doğan bir hastalık. Atak geçirdiğiniz zaman nefes almanız zorlaşıyor, göğüs kafesiniz sıkışıyor, karın ağrıları şiddetleniyor. Ve ataklar üç gün sürüyor. İlaç alındığında atakların şiddeti azalıp acı biraz olsun diniyor."

Bu ne sevgi

Çiğdem Kayalı’nın Mustafa Denizli’den olan kızı Lal, artık büyüdü, genç kız oldu ve gece eğlencelerinde annesine eşlik etmeye başladı. İkili geçtiğimiz hafta da yine popüler bir kulüpteydi... Geç saatlere kadar eğlenen ikili, sevgilerini mekandan çıkmadan önce birbirlerini dudaklarından öperek gösterdi.

Sanata yeteneğim yok

Kanal 1’deki "Filiz Akın’la Sohbetler" programının 2 Kasım günü saat 11:30’da yayınlanacak bölümüne, Leyla Alaton Günyeli konuk olarak katıldı. Programın çekimleri sırasında "Ben hayata sıfırdan başlayan bir anne ve babanın çocuğuyum" diyen Günyeli, iş hayatına Amerika’da eğitim gördüğü yıllarda atıldığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Amerika’da iş idaresi eğitimi alırken ve New York’ta master yaparken, Türkiye’den deri kemer getiriyordum. Bir yıl içinde 2 milyon dolarlık mal sattım. Bu bana ticaret hayatında başarılı olabileceğim sinyallerini verdi ve doğal olarak da özgüvenimi çok geliştirdi."

Eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye döndükten sonra babasının da ortağı olduğu Alarko’da Üzeyir Garih’in asistanı olarak işe başlayan Leyla Alaton Günyeli, "İş hayatına atıldığımda epey bir donanımım vardı, ama Üzeyir Bey’den de çok şey öğrendim ve sonunda PR alanında uzmanlaştım" dedi. Başarılı işkadını, sanata büyük ilgi duymasına rağmen hiçbir sanat dalında yeteneğinin olmamasını de en büyük eksikliği olarak gösterdi: "Benden sanatçı olmaz. Çünkü sanata hiç yeteneğim yok.

Canlı müzik geceleri sürüyor

Ortaköy’deki Güverte adlı mekan, müzik dünyasının başarılı isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu gece Hakan Altun’un sahne alacağı Güverte, yarın ise mekanın vazgeçilmez ismi haline gelen Ferhat Göçer şarkılarıyla inleyecek. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını söyleyen patron Gökhan Osgan, "Müdavimlerimizin istekleri doğrultusunda mekanımızda Göçer ve Altun’u ağırlayacağız" dedi.

Fadıllıoğlu’nun Londra çıkarması

Ulus 29 Club ekibi, 19 Kasım’da Londra’nın en ünlü gece kulübü Boujis’de bir partiye ev sahipliği yapacak. Mekan sahibi Metin Fadıllıoğlu’nun kızı Selin Hanım’ın İstanbul ve Londra’daki yakın dostlarının da katılacağı partide, müzik işi Ulus 29’un DJ’i Tankut’a emanet edilecek.

Cazın kraliçesi CRR’de

Caz şarkıcısı, besteci, oyuncu ve ressam Carmen Lundy, son albümü "Come Home"dan eserlerin de yer aldığı repertuvarıyla 4 Kasım günü Cemal Reşit Rey sahnesinde olacak. Blues ve kilise müziği köklerinin caz öğeleriyle birleşeceği bu gecede Lundy’ye, piyanoda Mark Soskin, perküsyonda Mayra Casales, davulda Steve Williams ve basta da Darryl Hall eşlik edecek.

Dolmabahçe Sarayı’nda kutlama

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yılı kutlamaları çerçevesinde Dolmabahçe Sarayı’nda verilen resepsiyon, üst düzey bürokratları, devlet adamlarını, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini buluşturdu. Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe’deki resepsiyonda, davetlileri İstanbul Valisi Muammer Güler ile eşi Nevval Güler karşıladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet’in 85. yılını gurur ve coşkuyla kutladıklarını, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’in tüm kahramanlarını şükranla yad ettiklerini söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler de Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını ve aziz şehitleri şükranla yad ettiklerini belirttikten sonra, Cumhuriyet’in 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyon kapsamındaki görsel şölenden ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

Son olarak Vali Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, birlikte butona basarak Boğaziçi Köprüsü’ndeki 16 farklı noktadan yapılan ışıklı gösteriyi başlattı.

Genç işadamlarından Cumhuriyet Balosu

TÜGİAD (Türkiye Genç İşadamları Derneği) önceki akşam Binbir Direk Sarnıcı’nda Cumhuriyet Balosu düzenledi. Dernek Başkanı Lütfü Küçük’ün ev sahipliği yaptığı davete yaklaşık 600 kişi katıldı. Küçük’ün derneğe emeği geçen üyelere birer teşekkür plaketi verdiği gecede bol bol vals yapıldı. Balo, davetlilerin hep bir ağızdan söylediği 10. Yıl Marşı ile son buldu.

Nişantaşı’nda anne kahvaltısı dönemi

Nişantaşı’ndaki City’s alışveriş merkezinin içinde yer alan It’s a Joke, bu hafta sonundan itibaren "anne kahvaltısı" adı altında kahvaltı servisi yapmaya başlıyor. Peynir çeşitleri, tatlılar, reçeller, el yapımı ekmekler, bu kahvaltıda masanıza servis edilecek lezzetler arasında...
Yazarın Tüm Yazıları