‘Trafik kurallarına uymamak cinayete teşebbüstür..’

ANNEMİZ pedagog Canay Çamlıbel’i 5.9.2011 tarihinde, İzmir Karşıyaka’da işyerinin önünde, yalnızca karşıdan karşıya geçmek isterken, tek yön yolda orta şeritte çok hızla geri geri gelen bir kamyonetin çarpması sonucu, trafik cinayetinde kaybettik.

‘Trafik kurallarına uymamak, cinayete teşebbüstür!’ başlığı altında 15 aralık günü (bugün) 11.00’da Ankara’ya yürüyoruz. Bu sembolik yürüyüş sonrası 16 aralık (yarın) günü 14.00’da Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e yazdığımız mektubu iletmek istiyoruz:
Türkiye’de trafikte günde 25 insan hayatını kaybediyor! Dünyada 1 numara! Trafik cinayeti işleyenler asli kusurlu olsalar bile serbest bırakılıyor! Yargılama sonucunda genellikle sadece para cezası alıyor ve 12 eşit taksitte ödüyorlar!
Hukuk da, trafik cinayetlerini ‘kabahat’, ‘kusur’ olarak tanımlıyor. Oysa, trafikte kural ihlalleri, olası kast olarak değerlendirilmelidir!
Trafik cinayeti işleyenler serbest dolaştıkları gibi, araçlarını kullanmaya devam ediyorlar! Trafik cinayeti işleyenlerin ehliyetlerine el konulmalıdır! Trafik cezaları acilen ağırlaştırılmalı, ölüme sebebiyet verenler ağır ceza mahkemelerinde cinayete teşebbüsle yargılanmalıdır!
Trafik, yayalar ve alternatif ulaşım araçları kollanarak yeniden yapılandırılmalıdır!
Biz yürüyeceğiz!
Sizin için, çocuklarımız için, hepimiz için!
‘Hoşçakal’ bile diyemeden bizden alınan annemiz için!
İmzalar: Pedagog Canay Çamlıbel’in çocuklari; Armanç Çamlıbel (bilgisayar yük. müh.- Tedaş Bilgi İşlem Müdürü), Ruşa Çamlıbel (psikolog- yönetici), Heval Çamlıbel Ginyol (dramaturg- oyuncu)

Dikmen’de keşmekeş

BAHAR aylarından beri yapımı başlatılan halen bitirilemeyen Dikmen Caddesi üst kısmı kanalizasyon ve alt yapı yenileme işi tam bir keşmekeşe dönüşmüştür. Bölgedeki yoğun trafik, hava koşullarının olumsuzluğu nedeni ile kazılan yolların bataklık ve çöküntüleri her yağışta çamur deryasına dönüşmesi ve yapılan çalışmalar da ki keyfe keder uygulamalarla adeta bölge halkına işkence oluyor.
Daha önce başka ilçe ve semtlerde örneğin Keçiören’de Fatih Köprüsü ile Türkmenistan Köprüsü arasındaki bölüm ve diğer semt ve ilçelerdeki uygulanan işlemin çok daha fazlası, bir-iki haftada bitirilip yolları modifiye asfaltla kaplanıp şeritleri çekilip hizmete açılırken... Dikmen Caddesi’ne ve bölgede yaşayan halka reva görülen hizmet mi, eziyet mi belli olmayan bu uygulamayı bir an evvel bitirilmesini istiyoruz. Gereğinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ASKİ, Fen İşleri ve asfalt birimlerini göreve davet ediyorum. İsa HAYIRLI

KISA... KISA...

- TMMOB 2. Kadın Kurultayı, 17-18 Aralık tarihlerinde İMO Teoman Öztürk Konferans Salonu’nda düzenlenecek. 18 ilde düzenlenen yerel kurultaylarda alınan kararların taşınacağı merkezi kurultayda, “Kapitalizm ve Kadın”, Toplumsal Cinsiyet Rolleri”, “Kadına Yönelik Şiddet” ve “TMMOB`de Kadın Örgütlenmesi” başlıklarında düzenlenecek 4 oturumda önergeler tartışılacak.

GÜNÜN SÖZÜ

“Mahşerin dört atlısı kapıda duruyor. Cari açık, borç stoku, faiz ve hane halkı borcu alarm veriyor... Enflasyon canavarı tekrar hortladı. Mezarından zombi gibi kalktı...”
(CHP Milletvekili Umut ORAN)
Yazarın Tüm Yazıları