Taze yaz cildi

Vücudumuz yazın kurutucu sıcaklarına alışık, ama yine de arada bir bakımını ihmal etmemekte fayda var.

Cildimizin yanı sıra her zaman göz önünde olan ve güneş ışınlarına direkt maruz kalan el ve ayakların özel bakıma gereksinim duyduğunu da asla unutmayın. İşte, taze bir yaz cildinin ipuçları...

Cildimiz: Isı değişiklikleri, cildin gerilmesine ve kurumasına neden oluyor. Yorgun bir görünümün yanı sıra, birkaç küçük sivilcenin cildin kuru bölgelerinde bile görülmesi son derece normal. Haftada bir kez yapacağınız peeling’in cildinizde mucizeler yaratabileceğini belirtmekte fayda var. Ancak hassas göz çevresine özen göstermeyi unutmayın.

Peeling ürünlerindeki küçük partiküller, ölü cilt hücrelerini temizlerken cildin taze ve pembe görünümünü ortaya çıkarmaya da yardımcı oluyor. Ayrıca nemlendirici özelliklerinin ferahlatıcı ve rahatlatıcı yanlarını unutmamak gerek.

Cildin geri kalan kısmı da özellikle yaz sıcaklarında neme gereksinim duyuyor. Bu yüzden yoğun olmayan hafif içerikli bir kremle nemlendirmek yerinde olur. Daha derinlemesine bir bakım için yüzünüze haftada bir kez maske uygulayabilirsiniz. Bu sayede cilt, ürünlerin içindeki etkili maddeleri maksimum düzeyde alabilir. Daha fazla nemlilik içinse yüz ve termal su spreyleri ideal...

Bacakların ve popo bölgesinin kuruyan ve gerginleşen cildi için soğuk-sıcak duşları denemelisiniz. Her ne kadar bu yeni bir yöntem olmasa da selülitle savaş konusunda oldukça etkili olduğunu artık biliyoruz. Vücudunuzu önce sıcak suya alıştırın, duşun dairesel hareketleriyle son bir-iki dakika sıcaklığı iyice düşürün. Böylelikle cildin bağ dokusu güçlendirilmiş oluyor. Ferahlatıcı bir duş jeli ya da peeling ise cildin daha da gerginlik kazanmasını sağlar.

Kullandığınız ürünleri dairesel hareketlerle cilt yüzeyi biraz pembeleşinceye kadar yavaş yavaş yedirin, böylece kan dolaşımını da harekete geçirmiş olursunuz. İsterseniz bir fırça ya da sert bir sünger yardımıyla masaj yapabilir, hatta kuru cildinize de uygulayabilirsiniz. Uygulamanın ardından vücudunuzu kremlemek istiyorsanız, hafif losyonlar ya da serinletici jeller kullanabilirsiniz. Çok sıcak havada yağlı ve zengin içerikli kremleri tercih etmelisiniz.

Manikür: Manikür programınız öncelikle ojelerin temizlenmesiyle başlamalı. Çünkü hepimizin unuttuğu ama güzel tırnaklar için en önemli detaylardan ilki bu... Ellerinizi sıcak suyun içinde beş dakika kadar tutun ya da tırnak etlerinizi geri itebileceğiniz şekilde peeling yapın. Unutmamanız gereken en önemli nokta, tırnak etlerinizi kesinlikle kesmemeniz gerektiği.

Tırnak etlerinizin yumuşak kalmasını sağlamak için onlara yağ ile bakım yapın. Şimdi tırnaklarınızı kısa kesebilir, törpüleyebilirsiniz. İdeal olan hafif yuvarlatılmış, fazla uzun olmayan tırnak boyu... Pürüzsüz ve hafif parlak bir tırnak yüzeyi için tırnaklarınızın üzerini özel bir törpüyle törpüleyin. Törpü işleminin ardından tırnaklarınızı kalsiyum ya da vitamin içerikli bakım cilasıyla güçlendirebilirsiniz. Bu arada renkli oje kullanmadan önce tırnaklarınızın üzerine önce cila sürmenizi öneriyoruz.

Son adım olarak ellerinize el kremiyle masaj yapın. Böylelikle el ayalarında sonlanan enerji noktalarını da aktive etmiş olursunuz.

Pedikür: Temel olarak manikür adımlarını izlediğiniz pedikür uygulamasında, ojelerinizi çıkardıktan sonra, ayaklarınızı suya sokun, tırnaklarınızı kısaltın, törpüleyin ve en son işlem olarak krem kullanın.

Menikür ve pedikür arasındaki tek fark, ayakların açık sandaletlerle de hoş bir görüntü vermesi için daha özel bir bakıma gereksinim duyması... Ayaklarınızın bakımlı ve hoş görünmesi için pudra, ferahlatıcı spey ya da jel kullanmanızı öneriyoruz.

Serinletici yüz toniği

Malzeme: Bir tutam taze nane, 100 ml kaynamış su ve iki yemek kaşığı elma sirkesi...

Naneyi kaynayan suyun içine atın. Kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Elde ettiğiniz sıvıyı süzdükten sonra sirkeyle karıştırın. Bu toniğin cilt üzerinde hem rahatlatıcı hem de tazeleyici özelliği var.

ÜRÜN MARKET

Kıskanılan tırnaklar

Yoğun yaşam temposu içinde manikür ve pediküre fırsat bulamayan kadınlar, Broadway Nails ürünleri ile rahat bir nefes alacak. Cosmo Group tarafından Türkiye’ye getirilen, sadece eczanelerde satışa sunulan bu takma tırnaklar, farklı beğenilere hitap ediyor. Farklı uzunluklarda, french manikürlü, kendinden desenli ve taşlı çeşitleri bulunan ürün, tırnağın doğal yapısına zarar vermiyor, uzamasını da engellemiyor.

Şişe renklendi seri genişledi

İlk kez 1988’de piyasaya sürülen Johnson’s Baby kolonya serisi yenilendi. Renkli ön yüzeyli ambalajları sayesinde daha modern bir görünüme kavuşan seriye, ayrıca üç yeni koku eklendi. ‘Soft’, ‘Floral’ ve ‘Ocean’dan sonra, çiçek, yaz meyveleri ve vanilya kokularının karışımı olan ‘Happy’, bahar çiçekleri ve misk aromasının bileşimi ‘Angel’, yeşil limon, çiçek ve misk aromasıyla doğadan ferah bir esinti hissi veren ‘Calm’ da piyasada...
Yazarın Tüm Yazıları