Tarihi fark kaçtı

DOĞRUSUNU söylemek gerekirse, böyle bir sonuç beklemiyordum. Beklemiyordum çünkü bu derbi başka bir derbiydi.

Futbolcuların tüm bedenlerinde, ruhlarında stres hüküm sürüyordu.

O tedirginlik yüzlerine yansımıştı.

Sadece futbolculara değil, teknik heyete, tribünlere hakim olmuştu stres.

Uğur deneyenler, dua edenler vardı.

Doğrusu ilk 5 dakika şaşkınlık yaşandı Kadıköy’de. Bu şaşkınlığı atan F.Bahçe daha sonra tam anlamıyla sahanın hakimi oldu. Yıllardan bu yana F.Bahçe-G.Saray maçlarını izlerim. Fenerbahçe karşısında, G.Saray’ı hiç bu kadar çaresiz görmemiştim.

Sarı lacivertli takımın bu üstünlüğünde takım dizilişinin inanılmaz payı vardı. Sol kanatta Ümit Özat-Tuncay, sağ kanatta da Deniz-Appiah ikilisi G.Saray’ın kanat akınlarını tıkadı.

Fenerbahçe, G.Saray’ı ortadan oynamaya zorluyor, ama kaptığı sürpriz toplarla kanatlardan rakibini yıkıyor, kelimenin tam anlamıyla çaresiz bırakıyordu.

Skor 4-0. Ama inanın bana bu skoru Fenerbahçeliler az buluyor.

Ne goldü o

ANELKA’YI izlediniz mi, attığı golü, direkten dönen topu, golden sonra takım arkadaşlarıyla paylaştığı sevinci. Fenerbahçe sadece maçı, sadece şampiyonluğu değil, Anelka’yı kazandı.

Alkışlar

DAUM’U çok eleştirdim. Eleştirilerimde haklı olduğuma inanıyorum. Ama bu maç için kendisini kutluyorum. Mükemmel bir diziliş, mükemmel bir takım tertibi ve mükemmel bir futbol vardı sahada. Fenerbahçeli işte bu takımı istiyor Herr Daum. F.Bahçe’nin kapasitesi bu çünkü.

İşte taraftar

MÜKEMMEL
bir maçtı.. Taraftar mükemmel, futbol da.. Dünyanın pek çok yerini dolaştım. Dubai’de, Moskova’da, Bakü’de, sarı lacivert formayla tur atanları gördüm. Maça gelirken, "Bu taraftar ödüllendirilmeli" diye düşünüyordum. Fenerbahçe dün onlara en güzel hediyeyi verdi.

2 kupa geliyor

SADECE 3 maç kaldı. Trabzon, Kayseri Erciyes ve Denizlispor maçları. Fenerbahçe bu 3 maçtan 9 puan çıkaracak ve üçüncü kez şampiyonluğu kucaklayacak. Bana göre dün geceden sonra lig bitmiştir. Bir ilke koşuyor F.Bahçe.. Hem üst üste 3. şampiyonluk hem de Türkiye Kupası.. 100. yıla görkemli başlangıç...

Haluk Ulusoy’u anlamak

ÜLKEDE yüzyılın derbisi oynanıyor, meclis, kamuoyu, medya gündemini buna göre oluşturmuş. Türkiye, F.Bahçe-G.Saray maçıyla çalkalanıyor. Ama Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulu

soy
’un gündemi farklı. O, haziran ayındaki kongreyi konuşuyor, koltuğunu sallayanlara tehdit savuruyor. Sayın Ulusoy’un bu açıklamaları futbolumuzu kimlere emanet ettiğimizi gösteriyor.

MAÇIN 3 ADAMI

1- Appiah 2- Alex 3- Tuncay
Yazarın Tüm Yazıları