Tam Aziz Nesin’lik

“GÜMRÜKTE fıkra gibi bir dolandırıcılık iddiası’nı okuduk etkihaber.com’da... Eski bir gümrükçü olan ve şimdi gazetecilik yapan Aykut Onur Kalaycı “Bu dolandırıcılığın ne mağduru, ne de şikayetçisi var! Kısaca, komedi filmi gibi...” diyor.

Haberin Devamı

‘Nitelikli dolandırıcılığın’ öyküsü şöyle:
“Gümrük Müsteşarlığı’nda şu an aktif görevde olan 4 üst düzey görevli kişi, Balgat Cevizlidere’de adeti 250 bin TL olan daire almak üzere, yine Gümrük Müsteşarlığı’nda memur olarak çalışan bir görevliyle anlaşırlar. Olaya konu olan 4 kahramanımız, müteahhidi tanıdığını söyleyen memura peşin para olarak her biri 100’er bin TL. olmak üzere 400 bin TL’yi verirler. Aracı olan memur, yetkililerden aldığı 400 bin TL’yi müteahhide götürür verir. Gümrük Müsteşarlığı’nın dört üst düzey yöneticisi, bitmek üzere olan evlere ne zaman geçeceklerini hayal ederlerken; beklenmeyen bir gelişme olur. Evleri yapan müteahhit vefat eder.
MÜTEAHHİT ÖLMEZ Mİ?
Telaşa kapılan yöneticiler, aracı memur ile yöneticiler birlikte soluğu ölen müteahhidin bürosunda alırlar. Müteahhidin çocukları ise, babalarının böylesi bir satışının olmadığını ve muhasebe kayıtlarında 400 bin TL. gibi bir para kaydına rastlamadıklarını belirtirler.
Gümrüğün değerli üst düzey yöneticileri bunun üzerine, paralarını aracı olan gümrük memurundan tahsil etmeye çalışırlar. Ancak gümrük memuru yerinde durur mu?.. Uyanık memur bakmış ki, durum kritik, hemen emeklilik dilekçesini vermiş!.. Memurun uyanıklığı, dört üst düzey yetkiliyi daha da bunaltmış. Çünkü, kendilerini binlerce lira zarara uğratan memuru aramalarına rağmen bir türlü bulamamışlar.
Şimdi diyeceksiniz ki, ‘Neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadılar?’
Çünkü savcılığa suç duyurusunda bulunurlarsa, devlet bu paraları ‘nereden buldun?’ diye soracak. Öyle değil mi?“
Yazı şöyle bitiyor:
“Sahi nereden buldular bu parayı; hadi bakalım siz karar verin!”
Gümrük kulislerinde bu yöneticileri tanıyanlar şimdi çok eğleniyorlarmış.

Haberin Devamı

Bankalara dava açın

BİR banka, tüketiciden kestiği hesap işlem ücretinin 10 katını icra yoluyla geri ödemek zorunda kalmıştır. Bütün tüketiciler, hesaplarından tahsil edilen yıllık hesap işletim ücretinin iptali için vakit geçirmeden Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne başvurmalıdır. Bankalar ise kanuni dayanağı olmayan hesap işletim ücreti uygulamasından biran evvel vazgeçmelidir.
? Av. Hakan TOKBAŞ-Tüketiciler Birliği Ankara
Şube Başkanı

Haberin Devamı

Ülkemizin şu haline bakın

YIKICILAR, bölücüler, ikinci cumhuriyetçiler ekranlara doldu.
TRT, borazan olmuş yanlı yayına tam gaz devam ediyor..
GDO her yerde yasak ama bizde serbest, hayatımıza giriyor...
Vergilere zam kapıda.
Kamuya, özel sektörden üst düzey atama yapılacak..(öte yanda, özelleşen Telekom’da Milli Görüş’cüleri kritik yerlere yürütme oturtuyor.)
Salgın var, aşı olalım mı olmayalım mı? Millet paniğe sevk ediliyor. Domuz gribi can alıyor.
Doğalgaza Şubat’a kadar %50 ila %70 zam gelecek. Azerbeycan’ı küstürünce zam kaçınılmaz oldu, gerekçe bu..
Yerel seçimlerden sonra durdurulan kömür yardımları tekrar başladı, kapış kapış.. Nasıl olsa yardım alanlar zamlardan etkilenmez, vur abalıya ama yardımlara kaynak lazım. Zamlar tek çare.
Çare üretemeyen çaresizler ülkesinde zaman böyle geçiyor. Her gelen gün öncekini aratıyor, bunlar henüz iyi günler, gelecek günler kimbilir daha ne sürprizlere gebe!..           ? M.A.

Haberin Devamı

Hasta ve çalışan güvenliği Gazi’de masaya yatırıldı

GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Hasta Güvenliği Derneğinin işbirliğiyle ‘’Hasta ve Çalışan Güvenliği Eğitimi’’ düzenlendi.
Gazi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan Hasta ve Çalışan Tebliği’nde öngörülen konularda hastane çalışanlarının eğitilerek sağlık hizmetlerinin daha güvenli bir ortamda sunulmasının hedeflendiği toplantıya, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yöneticileri, servis sorumlu hemşireleri ile hekimler katıldı.
Hasta güvenliği kavramı ve hedefleri, kimliklendirme, iletişim güvenliği, kritik test sonuçlarının iletimi, düşmeler ve hasta güvenliği, bakım protokolü, ilaç güvenliği, ilaç yan etki takip sistemi, güvenli cerrahi uygulamaların sağlanması, mavi kod, el hijyeni programı, pembe kod uygulaması ve çalışan güvenliği konularında sunumların yapıldığı eğitim sonunda Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan tarafından katılımcılara birer belge verildiği belirtildi.
Eğitim toplantısında bir sunum yapan Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa İlhan’ın, ‘’Tüm sağlık çalışanlarının, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı bilinçlendirilerek bu kapsamda yasal düzenleme yapılması gerektiğini’’ dile getirdiği kaydedildi.

Yazarın Tüm Yazıları