Sevdiğim hamile olduğumu bilmiyor

Güzin abla, çevremde bana yardım edebilecek bir tek sen varsın. Ben 22 yaşında bir genç kızım. Çok sevdiğim ve uzun süredir beraber olduğum bir genç var. O da beni seviyor. Ama maalesef mezhep ayrılığı yüzünden ailesi beni istemiyor. Tabii çok tutucu olan benimkiler de, onunla beraberliğimi duysalar, beni öldürürler. Üstelik işin en kötü yanı, ben şu sırada 3,5 aylık hamileyim. Bu durumu aileme tabii ki söyleyemiyorum. Sevdiğim de benim hamile olduğumu bilmiyor. Bilmesini istemiyorum çünkü benimle zorla evlenmesini istemiyorum. Beni sevdiği için evlenecekse evlensin, zorunlu olduğu için değil. Ama bu arada karnım da büyüyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

RUMUZ: ZOR DURUMDAYIM


Canım kızım ortada bir hamilelik varsa bu sorumluluğu sen tek başına taşıyamazsın elbette. Seni hamile bıraktığına göre, bu genç bunun sonuçlarına da katlanmak zorunda. Sen böyle hayal dünyasında yaşarken, karnın büyüyecek ve ortaya bir bebek çıkacak. O zaman ne yapacaksın? Hele dediğin gibi tutucu bir ailen varsa, çok zor durumda kalmaz mısın? Yalnız kendini değil, doğacak bebeğini de düşünmek zorundasın kızım. Bugün hala bu mezhep farklılığını önemseyen insanlara şaşmamak elde değil. 21’inci yüzyıla girerken ortaçağ zihniyeti taşımamalı insanlar. Sonuçta dinimiz bir, inancımız bir, peygamberimiz bir. Ama kızım şu sırada senin, gurur meselesi yapmayı bırakıp bir an önce bu gence sorumluluğunu taşımasını söylemekten başka yapacak bir şeyin yok. Doğacak bebeğini düşünmelisin. O minik yavrucağın günahı ne?


Aşırı terlemeden yakınan okuruma

1- Köşenizde, aşırı terlemeden şikayetçi olan bir genç kızın annesinden gelen bir mektup gördüm. Ben Amerika’da yaşıyorum, geçen yıl televizyonda aynı problemden şikayetçi bir genç kıza uygulanan ameliyatı izledim. Hastanın terlemesi, ameliyat sonrasında tamamen durdu. İnternetten araştırdığımda,bu rahatsızlığa Hyperhidrosis deniyor ve tedavisi ameliyatla mümkün. Buna Endoscopic Thoracic Sympathectomy (ETS) deniyormuş, endoskopiyle yapılıyor. http://www.sweaty-palms.com/ sitesinde detaylı bilgi var. Türkiye’de bu ameliyatı uygulayan doktorlar var mı bilmiyorum ama, bu hastalığın en etkili tedavisi bu.

2 - Aşırı derecede el ve ayak terlemesinden yakınan bir genç kızın mektubu üzerine size yazma gereği duydum. Benim de 3 ay öncesine kadar aynı şikayetlerim vardı. Ama Türkiye’de çok yeni bir sistemle bu olaydan yalnızca 3 gün içinde kurtuldum. 1 saat süren bir operasyonla (Sempatik sinirleri titanyumdan yapılan ve vücuda hiç bir yan etkisi olmayan özel klipslerle bloke ediyorlar ) bu dertten kurtuldum ve bu genç kıza da yardım etmek istiyorum. Bu sorunu çeken bilir. Özellikle genç bir insanın elinin terlemesi yüzünden neler hissettiğini anlayabiliyorum. Ayrıntıları öğrenmek isterseniz benimle temasa geçebilirsiniz:

anilyildiran@mngbank.com.tr



Her iki okuruma da duyarlılıkları ve verdikleri bilgiler için, o sorunlu genç kız adına, teşekkür ederim.


Sevgiyi parayla satın alan kişi benim

Sevgili Güzin abla, ben 23 yasında Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyim. Yardımına ihtiyacım var, tek bildiğim o. Kısaca anlatayım yıllardır bunu kimseyle paylaşamadım hep utandım, senin yazılarını okudukça yalnız sana açılabileceğimi anladım. Benim zengin ve hatırı sayılır bir ailem var. Küçüklüğümden beri benim hiç bir şeyimi eksik etmediler ne istediysem hep yerine geldi ama bir tek şey eksikti: SEVGİ. Ben bu sevgiyi hep dışarıda aradım, başka insanlarda aradım ama hep acı çektim, darbe yedim artık gücüm kalmadı abla dayanamıyorum. İnsanlar hep benim paramı sevdi abla. Sevgiyi parayla satın alanı gördün mü? Ben gördüm. İşte o benim. Bununla da kalmadı tabii. Bende aşırı yalan söyleme ve bir şeyler çalma huyu var. Bu bir hastalık biliyorum. Çok da pişman oluyorum. Hiç ihtiyacım yokken çalıyorum, abla. Beni yargılama, bana yardım et abla yoksa çıldıracağım. Günlerdir evden dışarı çıkmıyorum, kendimden nefret ediyorum. Aynaya bakarak yüzüme tükürüyorum.

RUMUZ: ARAYIŞ



Sevgili oğlum, mektubun aslında çok düşündürücü ve pek çok seninkine benzeyen aile için gerçek bir uyarı mesajı içeriyor. Evet, ne yazık ki bazı aileler çocuklarına para verip, her istediğini alarak, onu mutlu ettiklerini, bunun çocukları için yeterli olacağını düşünürler. Oysa işte, senin gibi problemli, sorunlu, huzursuz ve alabildiğine mutsuz çocuklar yetiştiriyorlar yalnızca. Güzel oğlum, bak tıbbıyeye gidiyormuşsun, demek ki, çalışkan, akıllı ve eğitimli bir gençsin. Bugün Tıp fakültesini kazanabilmek kolay olmasa gerek. O halde, bu çalma huyunun tıpta Kleptomani adıyla tanımlandığını biliyorsundur. Zaten kleptomanlar hep senin gibi ihtiyacı olmayan, zengin ve toplumda saygın durumdaki kişilerde görülen bir nevroz türüdür. Sevgi ihtiyacının sonucu olarak kabul edilebilir. Bir uzman yardımı alman çok yerinde olur. Bana kalırsa, bütün bu hissettiklerini annene ve babana açıkça anlatmalı, onların yanlış tutumunun seni ne kadar mutsuz ettiğini onlara göstermelisin. Eminim, seni gerçekten yalnızca sen olduğun için sevebilecek bir genç kızın şefkatli sevgisi seni huzura kavuşturacak ve mutluluğu bulmana yardım edecektir.
Yazarın Tüm Yazıları