Ses sorununu 200 bin dolara çözdü

Sortie, önceki akşam düzenlenen davetle yaz sezonunu açtı.

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı gecede, mekanın içindeki restoran ve cafe’ler tıklım tıklım doldu. İçeride eğlence sürerken, kapının önünde ise bambaşka bir hengame yaşanıyordu. Açılış nedeniyle Ortaköy-Bebek hattında trafik gece yarısına kadar felç oldu. Açılışa katılanlar arasında Mehmet Ali-Tuğba Erbil, İpek Tuzcuoğlu, Nuri Öztaşkın, Esra Üstünkaya, Zeynep Mansur, Sencer Can, Faruk Tınaz, Burcu Güneş ve Burak Akdoğu gibi birçok tanınmış sima vardı.

Gelelim belediyenin getirdiği ses kısıtlaması sorununun nasıl çözüldüğüne... Gece yarısından sonra müzik sesinin kısılması talimatına uyan Sortie’nin sahibi Erol Kaynar, 200 bin dolara İtalya’dan özel bir ses sistemi getirtmiş. Böylece gürültü kirliliğini engellemiş. Açılış gecesi bana tüm Sortie’yi gezdiren Erol Bey, böylesi turistik bir yerde müzik sesinin kısılmasına anlam veremediğini, ama kanunlara uyulması gerektiğine inandığını söyledi. Nitekim müziği sadece kapalı alanda tutmayı da başarmış. Anlayacağınız bu yaz Sortie geceleri uzun olacak.

Sortie’deki mutfaklar

Al Jamal SahraLübnan mutfağı

Cafe de Paris Fransız mutfağı

Fishmekan Balık ve deniz ürünleri

Home Store Brasserie

Çok Çok Restoran Uzakdoğu mutfağı

Marca Dünya mutfağı

Mori Sushi ve Japon mutfağı

Mirror Dünya mutfağı

Sahan Gaziantep yöresi mutfağı

Sanata destek

Adam&Eve, sanata destek vermeye devam ediyor. Antalya’daki otel şimdi de ünlü ressam İsmail Acar’ın Gül-i Rose adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Bugün açılan ve 25 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergide, Acar’ın 30 adet yağlıboya tablo ve toz pastel eseri yer alıyor.

Zekeriyaköy baharı karşılıyor

Zekeriyaköy Rotary Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenenlenen Bahar Şenliği, 27 Mayıs günü Zekeriyaköy Çarşısı’nda gerçekleşecek. Şenlikten sağlanacak geliri okul ve mahallelerde "koruyucu tedavi ve sağlık hizmetleri"nde kullanacak olan Zekeriyaköy Rotary Kulübü’nün Bahar Şenliği’ne Selda Alkor, Hamdi Alkan, Buket Saygı, Buket Dereoğlu, Emel Sayın, Derya Tuna, Rüya Ersavcı, Tuğba Altıntop, İpek Tanrıyar gibi ünlüler de destek verecek. Çevre köyler ve okullarda uzman bir ekip ile sağlık taraması ve beslenme eğitimleri vermeyi planlayan Zekeriyaköy Rotary Kulübü, sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Ağaç rolünde bir avukat

Yardımsever ünlülerin Bahçelievler’de yapılacak yetimhaneye destek amacıyla bir tiyatro oyununda rol alacaklarını daha önce yazmıştım. Cem Yılmaz’ın kardeşi Can Yılmaz’ın metnini yazdığı, Pamuk Prenses, Keloğlan gibi masal kahramanlarının farklı bir yorumla sahneye taşınacağı oyunun kadrosunda Çaba Derneği Başkanı Monik İpekel, Uğur Batur ve Meral Yazıcı gibi isimler var. Ünlülerin avukatı olarak tanınan Okan Fenercioğlu ise ağaç rolünü üstlendi. "Çabaladık Oynadık" adlı oyun 28 Mayıs akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenecek.

Arena’da nostalji rüzgarı

İstanbul Arena, dünyaca ünlü "Earth Wind and Fire" grubunun konseriyle açıldı. Grubun kurucusu ve ruhunu bugünlere yansıtan Al McKay, sahne performansı ile izleyenlerini büyüledi. Bu muhteşem galada ev sahipleri Elif Dağdeviren, Ahmet Kunt Sağanak, Cüneyt Ortan ve Ahmet San da hazır bulundu. Deniz Akkaya konseri neredeyse başından sonuna kadar el kamerası ile kaydederken, Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can ile şarkıcı sevgilisi İlhem de grubu hayranlıkla izledi.

Her yerdevar

Dolce&Gabbana’nın öncülüğünde tüm dünyayı saran gold (altın) furyasının Türkiye’deki öncüsü Banlieue Gold oldu. Mekanın dekorasyonunda tamamen altın efektli materyaller kullanıldı. Altın suyuna batırılmış bambulardan oluşan duvarlar, altın rengi masa ve sandalyeler, kadın ve erkek vücudu şeklinde tasarlanan lambalar, dikkat çeken detaylar arasında... Banlieue Gold’da gold martini içmek ve altın parçacıklarıyla lezzetlendirilmiş rizotto yemek çok moda. Mekanın patronları Rose Kar ve İzzet Çapa, mekanlarında yemekten sonra da 70 ve 80’lerin şarkılarıyla dans edildiğini söylüyor. Farklı bir atmosferde eğlenmek isteyenler için hoş bir alternatif gerçekten...
Yazarın Tüm Yazıları