Sensin sürpriz

ÖNCELİKLE Galatasaray’ın -artık- tecrübeli futbolcusu Ayhan Akman’a seslenmek isterim: Kıymetli kardeşim Ayhan; Hakem Bünyamin Gezer’in eşi, dostu, ahbabı bile yolda gördüğünde elini kaldırarak selam vermiyor.

"Bünyamin hassastır, el kol kaldırdığın zaman kartı basabilir" diye düşünüyorlar. Sen bu kadar tecrübelisin, faulü alıyorsun sonra işaret dilinde "Hani kart?.." gibi "hareketlere yöneliyorsun..." Yapma böyle mesela...

* * *

Sonra futbolumuzdaki "sürpriz" hadisesine değinmek gerekiyor biraz.

Maçtan önce Aydın, De Sanctis ve Barış (Mehmet Topal’ı kesmesi itibariyle) gibi isimlerin ilk 11’de yer alması bütün televizyon kanallarında "Sürpriiiiiz!" şeklinde değerlendirildi. "Sensin sürpriz!" diyesi geliyor insanın. Sözleşmeli futbolcunun oynamasının nesi sürprizdir anlamam. Bu takımın iyi-kötü bir hocası var, teknik heyeti var. Yetki ve sorumluluklarını biliyorlar. İdmanlara bakıyorlar, kim iyiyse, kim uygunsa onu oynatıyorlar.

Aydın süs bitkisi mi? Hayır, Galatasaray’ın öz evladı. De Sanctis "Eski takımında yedek bekleyeceğine gelsin bizde yedek beklesin; daha fazla para veririz" diyerek mi alındı? İyi ki, alınmış. İlk yarı gözünü kırpmadan çıkardığı top müthişti.

Mehmet Topal, Euro 2008 sonrası gayet normal bir düşüşte, toparlanır... Kesik yemesi normaldir. Zaten ballı yedekmiş. 10 dakika sonra girdi maça.

* * *

Sürpriz şöyle olabilir... Mesela Skibbe "Reklamlarda Recep İbibik diye bir yetenek gördüm. Onu takımımda görmek istiyorum" der... Hoş o da sürpriz olarak değerlendirilmez; gömleği giydirir ferah bir hastaneye yatırırız... Adnan Sezgin "Sıkıldım sizden, ben oynayacağım" derse sürpriz olur. Veya Lincoln’ün çıkıp "Ben niye yedekteyim uleeeyn!" demesi sürpriz olur.

* * *

Nihayetinde maça gelirsek...

Galatasaray kuvvetli bir rakiple deplasmanda oynadı. Moralsizdi ve hala sezon öncesi hazırlık maçı oynar havadaydı. Daha kötü Galatasaray seyrettim fakat daha renksiz bir G.Saray’ı Saftig döneminden beri seyretmedim.

Skibbe’ye Saftig etiketinin erken yapıştırıldığını ve haksızlık edildiğini düşünüyorum. İyi niyetli biri. Sıkıcı bir G.Saray ortaya çıkınca doğal olarak o fena günler düşüyor aklıma.

Bir de "Ah bu kadro Gerets’te olacaktı..." diyorum. Umarım Skibbe bir sürpriz yapar, fikrimi değiştirir.
Yazarın Tüm Yazıları