’Sen bana haramsın’ diyor

Sevgili Güzin Abla, ben 18 yaşında, Almanya’da yaşayan bir üniversite öğrencisiyim ama derdim çok büyük.

Sevdiğim genç Türk ama aramızda mezhep farkı var ve ailem ona karşı. Onlara bu konuyu açamadım bile çünkü tepkilerini tahmin edebiliyorum. Bir daha yüzüme dahi bakmazlar!

Eğer ailem bana sırt çevirirse ben mutlu olamam. Tabii ki, hak veriyorum onlar da benim mutlu olmamı ister, neden istemediklerini de biliyorum çünkü aramızdaki bu fark elbette simdi olmasa bile yarın sorunlara yol açacak. Çünkü ben Aleviyim o ise Sünni. Aslında bu mezhep sorunu yüzünden ayrılan çok ve bu derde sahip olanlar da çok çevremde ama çoğunun ailesi sessiz kalıyor; ama benim ailem kalmaz biliyorum.

Ben de sevdiğim kişiyle açık açık konuştum, bu evliliğin olamayacağını, benim ailemi silemeyeceğimi anlattım. Şimdi ayrıldık ama ikimiz de çok mutsuzuz. Onu hiç unutamıyorum. Belki de bağrıma taş basmaktan başka çarem yok.

n Rumuz: İmkansız Aşk


Sevgili kızım, Alevi-Sünni ayrımcılığı gerçekten senin de dediğin gibi toplumun bir yarası. Ancak ben siz gençlere güveniyorum. Bu ayrımcılığa sizin son verebileceğinize, bu çağda bu tür katılıklara karşı çıkarak, engel olabileceğinize inanıyorum. Sabırlı olmalısın, belki ailen de bunun ne kadar anlamsız bir düşmanlık olduğunu zaman içinde anlar. Ailenin aslında daha yumuşak ve hoşgörülü olması, bu çağdışı tutuma devam etmemesi gerekir. Eminim o genç de seni kaybetmek istemiyordur. Yarın öbür gün senin ya da onun karşısına, kendi mezhebinizden ama sevemeyeceğiniz, anlayışsız birileri çıkarsa o zaman aileler de hatalarını anlayacaktır; ama iş işten geçer. Bence pes etmeyip, mücadeleye devam etmeyi bilmelisiniz. Aşkınız için direnmelisiniz.

Bana yalan söyledin deyip terk etti

Sevgili Güzin Abla; seni uzun zamandır büyük ilgiyle takip ediyorum ve bana çare bulabileceğini düşünüyorum. Ben 20 yaşındayım ve iki senedir biriyle beraberim. Geçen ay cinsel ilişkiye girdik; ama daha önce hiç ilişkiye girmemiş olmama rağmen, kan gelmedi.

Erkek arkadaşım "Bakire olmadığını açıkça söyleseydin sana kızmazdım ama yalan söylemene katlanamam" diyerek beni terk etti. Yakında yurtdışına çıkacak, yalan söylemediğimi ona anlatamıyorum. Çünkü bir belirti olmamasının sebebini ben de bilmiyorum. O yurtdışına çıkmadan, yalan söylemediğimi kanıtlamalıyım; çünkü gittikten sonra ona ulaşmam zor olacaktır...

Ayrıca da onu böyle saçma ve haksız bir sebeple kaybedersem canıma kıyarım. Ne olursun beni bu zor durumdan kurtar. O da seni okuyor; eminim bu yazını okuyacak ve beni anlayacaktır. n Rumuz: Bakire

Güzel kızım, yıllardır herkese bekaret zarının bazen yırtılmayabildiğini, esnek ya da derinde olabileceğini, bu uğurda pek çok kızın ölümle burun buruna geldiğini söyler dururum..

Daha evlendiği gece, ailesine ’kız değil’ diye geri gönderilen birçok genç kızın, boş yere suçlanıp, karalandığı da bir gerçek.

Nasıl ağzımız, burnumuz, ellerimiz birbirine benzemiyorsa, yapı olarak da bekaret zarının eşit konumda olması mümkün değil.

Yıllardır genç kızların kabusu olan zar, aslında incecik, geçirgen, bazen esnek, bazen vajina ağzına yakın, zaman zaman ise ancak doğumda yırtılabilecek kadar derinlerde olabiliyor. Sanırım seninki de öyle bir zar.

Bunu kanıtlamanın tek yolu, bir doktora muayene olmandır. Böylece sevdiğin gence durumu açıklayabilir, yalan söylemediğini kanıtlayabilirsin. Ancak kızım; senin sözüne güvenmeyen bu genci pek tutmadım ben açıkçası.

Tüylerim kabusum oldu

Sevgili ablacığım, 25 yaşında Almanya’da yaşayan evli bir hanım okurunuzum. Derdim ise yüzüm çenem ve dudağımdaki aşırı tüyler. Bu sorun yüzünden hayata küstüm diyebilirim. Ağda yaptım daha beter oldu. Tüy dökücü krem kullandım çok çirkin çıktı. Cımbızla başa çıkamıyorum. Lütfen bana güvenilir bir metot söyleyin. Şu lazer epilasyonu çok duyuyorum ama, çekiniyorum. Lazerin bir zararı var mıdır? Ya da bildiğimiz eski elektrikle yakarak yapılan epilasyonu mu tercih etsem? Ama alınan tüyler yeniden çıkıyormuş. Çıkmaması için ne yapmalı? Acaba Türkiye’ye geldiğimde mi bunları aldırsam? Çünkü buradaki enstitülerde her şey çok pahalı. Bildiğiniz iyi bir uzman var mı?

n Rumuz: Kabus Gibi

Sevgili kızım, köşemde sık sık epilasyon ve özellikle de son yıllarda ağrısız ve acısız olarak uygulanan Lazer epilasyon hakkında bilgi vermeye çalıştım. Türkiye’de artık lazer epilasyon çok başarıyla uygulanıyor. Batı ülkelerinden getirtilen, teknoloji açısından çok ileri özel cihazları kullanıyorlar. Uzmanlar lazer epilasyonun asla zararlı olmadığını, son derece güvenilir olduğunu açıklıyorlar. Daha fazla bilgi edinmek istiyorsan bu konuda güvendiğim, bilgilerinden yararlandığım Dermatolog Dr. Canan Savaş’ın yukarıda logomun altında, adresi belirtilen sitemdeki uzman görüşleri bölümünde, lazer epilasyon hakkındaki ayrıntılı açıklamalarını okuyabilirsin. Kendisinden de ayrıntılı bilgi alabilirsin. Bana da kalırsa ülkemizde uygulanan lazer epilasyon elbette Almanya’dakinden daha ucuzdur. Bu soruya verdiğim yanıt, aynı zamanda "Esmerim tüylüyüm" rumuzlu okurumu da bilgilendirecektir.
Yazarın Tüm Yazıları