Şef sınavları neye göre yapılıyor

BİZLER Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı Bünyesinde Gelir Uzmanı veya servisi şefi kadrolarında görev yapmakta olan, kurum bünyesinde yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak açılan görevde yükselme sınavlarının yazılı kısımlarını en az 70 ve üzeri puan alarak kazanan, ancak sözlü oturumlarda en az 70 ve üzeri puan alamadığı için başarısız olarak adledilip liste dışı bırakılan çalışanlar olarak, bu konuda oluşan rahatsızlıkların ve incinen adalet duygusunun onarılmasında aşağıdaki soruların karşılık bulmasının önem arz ettiği kanaatini taşımaktayız.

- Yazılı sınavlarda en az 70 ve üzerinde puan aldığı halde, sözlü oturumlarda yapılan değerlendirmelerde sınavlara katılanların yeterlilikleri ve kişisel başarıları teşkilatta geçirdikleri başarıları dikkate alınarak mı yapılmaktadır, yoksa aday belirlemelerinde daha başka referanslar mı ön plana çıkmaktadır?
- Mülakat sınavlarında belirlenen yeni kriterlere göre, katılımcı adayların yeterliliklerini belirleyecek kurulun konusunda uzman kişilerden oluşup oluşmadığı, oluşmuyorsa bu konuda değerlendirme yapan komiyonun yaptığı değerlendirmede hangi kriterlerin nasıl ve neye göre belirleniyor?
- Sınavlara katılanlardan bir kısmının birden fazla defa, yapılan yazılı sınavlarda en az yetmiş ve üzeri puan aldığı halde, sözlü oturumlarda başarısız sayılmasında ikna edici gerekçelerin olup olmadığı veya daha önceki sınavlarda gösterdikleri başarıların göz ardı edilerek neden başarısız sayılıyorlar?
- Bu sınav ve öncesi sınavların sonucunda yapılan değerlendirmeler neticesinde kazanan adayların ağırlığının belirli siyasal referanslar taşıdığı kanaati oluşturmaktadır. Bu sonucun oluşmasında yapılan değerlendirmelerde herkesin eşit, ancak belli siyasi referansları taşıyanların daha eşit olduğu yönünde bir değerlendirme yapılıp yapılmadığının, daha da önemlisi adayların belirlenmesinde; sendika üyelikerinin olumlu veya olumsuz referans olarak değerlendirilip değerlendirilmediğinin ve bu sınavların belirli bir siyasi kadrolaşmaya yönelik mi?
- Açılığa kavuşturulması gerektiği, oluşan cevapların hem biz çalışanları tatmin edecek açıklıkta olması hemde kamuoyunda oluşan kadrolaşma iddialarına karşılık kurumun saygınlığının korunması yönünden önem taşıdığı açıktır.
Ortak Platform

UKOME kararları niye uygulanmaz


ANKARA Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Ankara’da ulaşım ücretlerini belirlemede yetkili kuruluş. Bütün kamu taşımacılıgı olsun, özel taşımacılık olsun ,bilet ve ulaşım fiyatlarını belirler. Ama belirlediği dolmuşlar fiyatlarında öğrenci tarifesini uygulamıyor. Dünyada tek Ankara’da uygulanmıyor.
Tek öğrenci biletleri 1.350 Krş belirlemişsin. Ama uygulatamıyorsun.
Hukuk kişilere veya kurumlara farklı uygulanmaz. Ayakta 10 yolcu alınmasına kuralara aykırı iken göz yumuluyor.
özel halk otobüsleri nasıl, öğrenci biletine göre ücret alıyorsa, dolmuşlar da öğrenci biletine göre ücret almak zorunda.
Uyma UKOME!...
Osman GÜMÜŞ

Teşekkür


ÖNCELİKLE size teşekkür etmek istiyorum. Haftalardır aileme, arkadaşlarıma ve dershanedeki öğretmenlerime anlata anlata bitiremediğim trafik sorununu gazetemde okumak beni sevindirdi.
Ben de bir Yenimahalle-Kızılay mağduruyum. Üniversiteye hazırlanan mezun bir öğrenciyim, derslerim hafta içi 09.00 da başlıyor. Maalesef en geç 07.45-07.50’de -tabi son dakikada yetişmek için- otobüste olmam gerekiyor.
Erken gitmem gerektiğinde ise siz düşünün halimi. Umuyorum ki bu yazınıza kulak veren(!) olur. Tekrar teşekkür ediyorum.
Utkan SOYKAN

Mutluluk


- ANI yaşamak,
- İrademiz dışındaki şeylere üzülmemek,
- Sahip olmadiklarımızı elde etmek değil sahip olduklarımızın farkına varıp değerlerini bilmekte yatar.
NOT: Bir konu hariç bana yararlı olduğu için paylaşmak istedim.
Yararının olmadığı tek konu ise bazılarının kafa yapısı, söylemleri ve ülkemizin geleceğidir.
Yılmaz DAĞDEVİREN

GÜNÜN SÖZÜ


“Umutsuz oldukları zaman, insanların yaratıcı olmadıklarını gördüm.”
(Albert Einstein)
Yazarın Tüm Yazıları