Sakın uyumayın

Pamukoğlu: Türkiye'nin 'Nefes' filmine ihtiyacı vardı

Haberin Devamı

HAK ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nu önceki akşam Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin ‘Küçük Çırağan Oteli’nde dinledik.

‘Başı dik devlet, onurlu millet!’ sloganını kullanan partisinin amblemi ‘Anadolu kartalı’. Bu rozetlerden dağıttı. “Siz ülkenizin şerefini koruyun, o sizin geleceğinizi korur” dedi. Sorulara özetle şu yanıtları verdi:


(Önce nasıl bir örgütlenme?)
62 il ve 275 ilçede imece usülü ile ‘halk tipi’...


Üyelerin çoğu CHP, MHP ve DSP ağırlıklı; son zamanlarda AKP’liler de gelmeye başladı. 67 bin üyemizin yaş ortalaması 18-35 arasında.” (Ne yapıyorsunuz?) “II. seri mitinglere Bolu, Düzce, Adapazarı, Merzifon’dan başladım, 27 Aralık’a kadar 27 ili tamamlayacağım. İklim hiç önemli değil, köy ve belde düzeyinde yüz yüze geliyorum halkla. Amacım aydınlatmak, bilgi vermek ve insanları düşünmeye sevk etmek.” (Bir parti ne demektir?) “Partiler, Nuh’un gemisine benzer. Bütün türler geliyor. Türkiye’de siyaset çıkar amaçlı. Gelenlerin aralarında hastalıklı tipler var. Onları da biz atıyoruz. Her parti evrimden geçer. Gerçek inançlı, idealist insanlar kalır geriye. Bu, dünyada da böyle. Türkiye’de 60 parti var diyorlar. Aslında yok öyle bir şey. Sadece Meclis’teki partiler var.

Haberin Devamı

(‘Nefes’ filmindeki komutan -Mete Horozoğlu- Osman Pamukoğlu mu?) “Senarist Hakan Evrensel, teğmenken ordudan ayrılmış. Meraklı bir genç. ‘Güneydoğu’dan Öyküler’ adlı bir kitabı var; önsözlerini İlhan Selçuk ve Emin Çölaşan yazmış. Tümgeneralken bana geldi. Kendisine videolar gösterdim, Dağ ve Komando Tugayı’nın operasyonlarını izlemiş... Türkiye’nin böyle bir filme ihtiyacı vardı. Bütün mesajları vermiş; tarihler de doğru (1992-93). Filmdeki çatışma sahnelerinin biz binlercesini yaşadık; bir gecede onun gibi üç-dört çatışma oluyordu. Halk, ülkenin sadece top tüfekle değil, yürekleriyle de savunulduğunu bir anlasa?..” (TSK’da neler oluyor?) “Orduda hiçbir sorun olmaz. Ordu sabırlıdır. Ordular her zaman güçlüdür. Türk kültüründe, askere giderken davul-zurna çalınır ve ele kına yakılır. Ordunun gücü buradadır. Sorun, duruş ve tavırdadır. Biri de disiplinli yapısıdır. Ordu, silahla savaş kazanmaz, disiplinle kazanır.” (Subaylarda sorun var mıdır?) “Washington, Brüksel, Napoli bağlantılı diyeyim... ABD ve AB kontrolünde... 1980 öncesinde her iki tarafa (sağ-sol) da silahı bunlar verdi. MHP’yi de ABD kandırdı. Ama sizler sakın uyumayın.”

 

Haberin Devamı

Aşıların alımı hangi parayla gerçekleşti

 

İSTANBUL Milletvekili Ahmet Tan, Başbakan Erdoğan’a ‘domuz aşısı’ konusunda ‘hassas’ sorular yöneltiyor:

Anayasa’ya göre devletin korumakla yükümlü olduğu halk sağlığına halkın zihin sağlığı, panik ve kuşku haline düşürülmemesi de dahildir.

Sağlık Bakanı’nın aşı yaptırarak bizzat aşı kampanyasını başlattığı gün, sizin aniden çıkıp da‘aşı olmayacağınızı’ açıklamanız, halkın zihninde bulanıklık yaratmıştır. Aşağıdaki sorularımı yanıtlamanız, aşı konusunda kamuoyunun tereddütlerini giderecektir.

Anayasa’ya göre (Md. 112) Bakanlar Kurulu bütün eylem ve işlemlerinden ortaklaşa sorumludur.


- Hazine’den aşı alımı için yapılan 500 milyarlık harcama sizin bilginiz dışında mı yapılmıştır? Söz konusu aşı alımı hangi kaynaktan ve hangi usul ve süreçlerden geçilerek gerçekleştirildi? Anayasa’ya göre (Md. 112/1) Bakanlar arasındaki işbirliğini ve genel siyaseti yürütme görevi Başbakan’da olduğuna göre, domuz gribi salgını için alınacak önlemler genel siyasetin bir parçası değil midir?

Haberin Devamı

- Ülke çapında bir salgın niteliği taşıyan grip ve aşı kampanyası konusu Bakanlar Kurulu’nda görüşülmüş müdür? Görüşülmedi ise sorumlusu bu konuyu gündeme getirmeyen Sağlık Bakanı mıdır? Aşı yaptırmama kararınız, özel bir nedene dayanmıyorsa, bunu lütfen kamuoyu ile paylaşır mısınız? Konuyu Bakanlar Kurulu gündemine getirmeyen ve sizi dahi ikna edemediği anlaşılan Sağlık Bakanınızı azletmeyi düşünüyor musunuz?”

 

Çocuk şarkı yarışmaları

 

TV’lerde sayısı giderek çoğalan son dönem çocuk şarkı yarışmalarının yayın saati ve formatı açısından uygun olmadığını düşünüyorum. Ergenlik dönemine yeni yeni giren ve yeterli olgunluğa henüz erişmemiş yavrularımızın canlı yayında ve akşam vakti ileri bir saatte pek aşina olmadıkları bir ortam ve objektif önüne çıkmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu, çocukların yeteneklerini göstermenin bir aracı haline gelmemelidir. Ülkemizde nesillerimizin müzik eğitimi ve çeşitli dallardaki yetenekleri için açılmış okullar vardır ve yeteneklerini buralarda gösterenler eğitilip yetiştirilmekte, yetenekli oldukları alanda olgunlaşmaları sağlanmaktadır. Yavrularımızın yetenekleri onlar belirli bir yaşa gelip eğitimle bu meziyetlerini olgunlaştırdıkları zaman medya aracılığıyla ifadelendirilmeye başlanmalıdır.

 

GDO’su değişen toplum

 

SEVGİYİ, umudu, paylaşmayı, cömertliği, alçakgönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliği, dostluğu, anlayışı, merhamet, birlik ve beraberliği unutup; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, üstünlük taslamayı, bencilliği, hırsızlığı, adamsendeciliği öğrenen bir toplum haline geldik...


GDO’
su değişen bir toplumu tabii ki GDO’su değişen gıda ile besleyecekler.      
Zafer YÖNDEM

 

Domuz gribi aşısı açılımı

 

BAŞBAKANIMIZIN, ‘domuz gribi aşısı’ için; “Sağlık Bakanımızla aynı görüşte değilim. Ben aşı olmayacağım” dediğini, TV haber bültenlerinde hep beraber izledik. Bu da “Aşını da al git”in kibarcası olsa gerek!..

Haberin Devamı

Seyfullah ÇİÇEK-ÜSKÜDAR

 

BİLİYOR MUSUNUZ

 

CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’in, Başbakan’a “Kamuda genel müdür, müsteşar, müsteşar yardımcısı başta olmak üzere üst düzey yönetici ataması için yeterince ehil bürokrat yok mudur ki özel sektörden yönetici transfer edilmek istenmektedir? Bu düzenleme, hükümetin devlet yönetimindeki sadakat esasına dayalı kadrolaşma anlayışına uygun bürokrat kalmadığı için mi getirilmektedir?” diye sorduğunu...  


TRAKYALI Yöneticiler Ve İş Adamları Derneği´nin yeni dernek merkezinin yarın 14.00´te Kartaltepe, General Şükrü Kanatlı Cad. 18/3’teki Gülep Apartmanında açılacağını (0212-542 97 01)...

 

Mesaj panosu

 

Haberin Devamı

PROF. Mümtaz Soysal’ların dışlandığı sol siyasetin olduğu ülkede Mümtazer’ler baş olur!

Engin BALIM 

Yazarın Tüm Yazıları