Sağlıklı yaşam için kilonuzu koruyun

Sağlıklı kilomuzu korumanınn en kolay yolu düşük yağ içerikli beslenmek ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Unutmayın ki, değişken kilo fazla kilodan daha tehlikeli! Sık kilo alıp verenlerde sağlık sorunları kilosunu koruyanlara göre daha fazla görülüyor. İşte İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Karaçam’dan kilo koruma tüyoları...

Haberin Devamı

- BESİN DEĞERİ YÜKSEK, KALORİSİ VE GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK SEÇİMLER YAPIN:

Aldığınız her kaloriyi toplayın. Gereksiz kalori almayın. Yüksek kalorili yiyeceklerden (şekerli içecekler, cipsler, unlu, şekerli, yağlı atıştırmalar) kaçının. Tükettiğiniz yiyeceklerin vitamin, mineral yönünden zengin ve lifli olmasına özen gösterin. ?eker, yağ gibi kalorisi yüksek, besin değeri düşük ürünleri kullanmayın. Unutmayın; yaşlandıkça vücudumuzun besin ihtiyaçları değişir, daha az yağlı ve daha düşük  kalorili besinlere ihtiyaç duyar.

- YiYECEKLERDEKİ YAĞ MİKTARINI AZALTIN:

 Toplam yağ miktarı düşük beslenme, dolaşım sistemini korur, damar sertliği oluşumunu önler, kalp krizi ve felç riskini azaltır. Bu tarz beslenme aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Düşük yağ içerikli, sebze ve meyve ağırlıklı beslenme düzeninin kanseri önlemede yardımcı olduğu artık bilinen gerçek. Kırmızı eti haftada ikiden çok tüketmek, kolon kanseri riski açısından sakıncalı. Etin yağsız kısımlarını tercih edin. Süt ürünlerinde de yağ miktarı düşük olanlara öncelik verin.

Haberin Devamı

- BESLENMENİZİ ÇEŞİTLENDİRİN:

Genelde meyve ve sebzeyi düzenli olarak tüketmeyiz. Besinlerle günlük ortalama 25-30 gr. lif almak gerekli. Tek yönlü beslenme, yaşam süresini kısaltır. Eğer günlük olarak tükettikleriniz ekmek yani tahıl grubu, meyve, sebze, süt ürünleri ve eti içeriyorsa, size fazla kalori almadan sağlıklı ve dengeli beslenme sağlar.

- HER GÜN SEBZE YİYİN:

Yağ oranı ve kalorisi düşük, besin değeri yüksek beslenme için sebze yenmeli. Sebzeler lif içerdikleri için verdikleri doygunluk hissi de fazla. 20-80 kalorilik bir porsiyon sebzeyle doyulabilir. Aynı zamanda da bol vitamin, karoten, flavonoid alınır. Günde 4-5 kez küçük porsiyonlar halinde meyve ve sebze tüketin. Sarı, turuncu ve kırmızı sebzeler temel vitaminleri, karoten ve doğal antioksidanları daha çok içerir. Çiğ yenilen sebzeler bütün vitamin ve mineral içeriğini korur. Lif açısından da daha zengindir.

MEYVEYİ UNUTMAYIN

-  Meyve tüketimi artışı, uzun yaşama katkıda bulunur. Meyveler; vitamin, lif, karoten ve diğer besin maddeleriyle yüklüdür. Antioksidan etkileriyle yaşlanmayı önlemede de önemli rol oynarlar.
-  Karotenoidler sadece kırmızı, turuncu, sarı renkli sebze ve meyvelerde değil, yeşil sebzelerde de bulunur. Likopen, domateste bulunan en önemli karotenoiddir ve prostat kanserinden korur. Karotenoidden zengin sebze ve meyvelerden oluşan beslenme, genç kalmaya yardımcıdır. Çünkü vücuttaki serbest radikal artışını önleyici işlevleri vardır.
-  Flavonoid açısından zengin diğer besinler soğan, yeşil çay, brokoli, elma, üzüm, kerevizdir. Meyvelerin bir servisi 30-60 kalori arasındadır. Bunlar düşük kalorili, düşük glisemik indeksli ara öğünlerdir.

Haberin Devamı

EGZERSİZ HER YAŞTA ŞART

Dakikadaki kalp atış hızını yüzde 20-40 düzeyinde artıran ortalama 40-60 dakikalık tempolu yürüyüşler ya da bisiklet binmek gibi aktiviteler, hepimiz için gerekli. Çünkü hem kalp-dolaşım sistemini güçlü kılıyor hem de yediklerimizi yakmamızı, kilomuzu korumamızı sağlıyorlar.

Bu parfüm stresi yok ediyor

Shiseido’nun en sevilen parfümlerinden biri olan ‘Zen’, geleneksel dinginliğinden kurtuluyor. ‘Zen’ ve ‘Zen for Men’, şimdi tenlerden güçlü bir yaşam gücü yayıyor. Zen kadın, pırıltılı bir enerji ve yaşama sevinci verirken, Zen for Men, bugünün erkeğinin bitmeyen tutkusunu açığa çıkarıyor.

Duyguların en saf hali...

2011’de kozmetik reyonlarında yerini alan ‘Zen White Heat Edition’ ise neşe ve tutkunun birleşiminden oluşan sonsuz bir sıcaklık olarak tanımlanıyor. Kadın ve erkeğin arasındaki birleşmenin en saf halini yansıtan koku, aynı zamanda duygusal bir enerji kıvılcımının doğmasını sağlıyor.  Shiseido, günümüz modern insanını endişelerinden kurtarmak ve sınırsız mutluluk dünyasına uyanmasını sağlamak amacıyla kokunun içeriğinde stres arındırıcı aromalı bileşenler kullanıyor.

Haberin Devamı

Makyajı gösteren cilt bakımıdır

Hollywood yıldızlarının makyaj uzmanı Bruce Grayson, ışıltılı bir makyajın sırrını verdi: Temiz ve bakımlı bir cilt...

- Güzel bir makyajın sırrı, sağlıklı cilde yapılmış olmasıdır. Öncelikle yüzünüzü iyi bir şekilde nemlendirdiğinizden emin olun. Pul pul olmuş ya da matlaşmış bir cilt, hiçbir makyaj yöntemiyle iyi görünmez.
- Cildinize nemlendiriciyi uyguladıktan sonra cildin nemi emmesi için bir süre bekleyin. Elbette nemlendiriciyi uyguladığınız cildin temizlenmiş olması da önemli. Dolayısıyla temizleme, tonik ve nemlendirmeden oluşan üç aşamalı cilt bakımı, bir kadının cilt sağlığı ve güzelliği için olmazsa olmaz ritüeller arasındadır.
- En iyi sonucu almak için gece yatmadan ve sabah kalktıktan sonra temizleme sütü (veya yüz temizleme jeli) ve tonikle cildinizi temizleyin. Sabahları iyi bir nemlendirici gündüz kremi, gece yatmadan önce de nemlendirici gece kremiyle cildinize ihtiyacı olan koruma ve nemi kazandırın.
- Cilt bakımı sırasında ayrı bir özen isteyen gözleri de unutmamak gerek. Göz kremi göz bölgenizi nazikçe nemlendirecek, koyu halkaların görünümünü azaltacaktır. Haftada bir de maske uygulayarak cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sezonun kült parfümü

Costume National’ın dayanılmaz kokusu “Scent Intense”, yoğun, çarpıcı ve modern konseptiyle dikkat çekici... Parfüm üst notasındaki amber ile gizemi ve cazibeyi vurguluyor, güçle dişiliği başarıyla harmanlıyor. Siyah ve fildişi renklerinde, yalın ancak güçlü şişe tasarımıyla da sezonun kült parfümü olmaya aday...

Derinlemesine arındırma

Cilt yaşlandıkça doğal hücre yenilenme hızı düşüyor. Bu yüzden peeling uygulaması ile arındırma, kritik bir adım... Dr. Sebagh’ın arındırıcı peeling maskesi ‘Deep Exfoliating Mask’, çabuk çözüm getiren etkisiyle öne çıkıyor. Ürün, hücre yenilenmesini artırmak için cilt yüzeyindeki ölü deriyi arındırıyor, gözenekleri temizliyor, kızarıklıkları ve hassasiyeti gideriyor, en önemlisi de pigmentasyonu hafifletiyor.

Haberin Devamı

Gün boyu doğal saçlar

Philip B.’nin panthenol ve phytantriol ile güçlendirilmiş ferahlatıcı aromatik kokusu “Jet Set Precision Control Hair Spray” saçın doğal hacmini ve yumuşaklığını gün boyu koruyan, yumuşak bir sprey. Ürün, gerek kuru gerekse ıslak saçı şekillendirmede harikalar yaratıyor, saça parlaklık kazandırıyor.

Yazarın Tüm Yazıları