Rüyada fiziksel bir acı hissedilmez

Hepinize sevgiler! Rüyalar yine birikti o yüzden bugünü sadece yorumlara ayırdım.

Perşembe günü, resmi rüya polemiğine son noktayı koyuyorum. Perşembeye görüşürüz.

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

 Rumuz: ÖMER 139

Rüyamda kendimi sarışın bir kadın olarak görüyorum. İki rüyamda da siyah tenli olan birisiyle cinsel ilişkiye giriyorum ve galiba karşı cinsin hissettiği duyguları hissediyorum. Bana rüyada acı hissedilmediği söylenmişti ama rüyamda acı hissettiğimi hatırlıyorum.

Yorum:
Rüyanız en az 4-5 rüyaya bakılarak yorumlanması gereken rüyalardan. Elimdeki kısıtlı açıklamaya bağlı birkaç alternatif yorum yapacağım. Siz aralarından hangisinin durumunuzu yansıttığına karar verirsiniz:

1. Sevgi ve şevkat arayışınız kendinizi böyle bir ilişkide bulmanıza neden olmuş olabilir.

2. Yakınınızdaki bir bayanın size anlattığı özel bir hikayesi, sizi etkilemiş ve rüyanıza girmiş olabilir. Kendinizi onun yerine koymuş olabilirsiniz.

3. Yakınınızdaki birisine bu tür bir acı çektirmiş ya da çekmesine neden olmuş olabilirsiniz. Ve rüyada bir tür iç hesaplaşma yaşamışsınızdır.

4. Farkında olarak ya da olmayarak farklı eğilimleriniz olabilir. Ama bu durumla başa çıkamadığınız için acı hissetmiş olabilirsiniz.

5. Rüyayı gördüğünüz günün yakınında seyrettiğiniz bir film, bir kitap ya da bir sohbetin etkisiyle akşam bu tür bir rüya görmüş olabilirsiniz. Sorunuzun yanıtına gelince, rüyada fiziksel bir acı hissedilmez. Ancak yatmadan önce var olan bir acı, rüya esnasında da sürdüğü için ona ait bir acı rüyada oluşmuş zannedilebilir. 

Rumuz: SEMİHA

Ben rüyalarımda sürekli eski erkek arkadaşımı görüyorum, bunlardan bir tanesi şöyle: Eski erkek arkadaşım ve ben denizde yüzüyoruz. Ben birden ahtapot görüyorum ve korkup Ali’den yardım istiyorum, o da bana ‘Beni takip edersen bir şey olmaz’ diyor ve kendimi birden deniz kenarında buluyorum. Yarı insan-yarı at şeklinde mitolojik hayvan olan senkronlardan görüyorum. 3,4 taneler.

Gidip onlarla konuşuyorum ve birden arkamdan erkek arkadaşım Ali gelip senkronlardan birine ‘Hangisini anlatayım fizik mi matematik mi?’ diye soruyor. Ben birden sarışın senkrona dönüp ‘Bu en güzelleri üstüne kimse binemez’ diyorum ve o da koşarak önümden aydınlık bir yola çıkıyor. İkinci rüyamda ise, ben tanımadığım bir kızla yağmurda bir kafeye doğru gidiyorum. Yağmur o kadar şiddetli ki kıza dönüp ‘Eğer şemsiye daha büyük olsaydı ıslanmazdık’ filan diyorum. Sonra kafeye giriyoruz, kızın erkek arkadaşı benim eski sevgilim Ali’ymiş fakat kız eski erkek arkadaşı olan soliste doğru yöneliyor. Ben ‘Neden ona gidiyorsun’ diye soruyorum. Kız da ‘Ben eski erkek arkadaşıma geri döndüm’ deyip gidiyor. Daha sonra Ali gelip bana ne tarafa oturmak istediğimi soruyor. 2 oda var. Biri kahverengi döşemeli bir yer. Diğeri de her tarafı yeşil olan bir oda. Ben yeşili seçiyorum masadan paltomu ve cüzdanımı alıp el ele yeşil odaya geçiyoruz. Birden Ali yerde oturan bir bayanla konuşuyor ‘Nasıl gidiyor’ diye. Birden televizyona bakıyorum Ali’nin ev arkadaşı bir yarışma programına katılmış. Biz de onu seyrediyoruz. Çocuk bir yatakta yatıyor ve çok üzgün, ağlıyor. Aşk acısı çekiyormuş. Sonra ben de içimden ‘Acaba Ali de benim için ağlamış mıdır böyle’ diyorum.

Yorum:
Rüyanız yaşadığınız duygusal yoğunluğa rağmen, kendinizi korumayı başardığınızın, eski sevgilinizi unutamadığınızın, hala ilişkide olumlu gelişmelerin yaşanabileceğine dair umutlarınızı ve eski erkek arkadaşınızın neler yaptığını merak ettiğinizin göstergesi. Bir diğer yorum, ilişkiniz bitmiş de olsa aranızdaki bağ güçlüyse, telepatik olarak birbirinizi düşünüyor olmanız olabilir. Belki o da sizi düşünüyor, sizden bahsediyordur. Bu da rüyalarınıza yansıma yapmıştır.

RÜYA SEMBOLLERİ

ASANSÖR

Rüyada görülen asansör ani duygusal değişimleri, iniş çıkışları simgeler. Genellikle iş hayatıyla ilişkilendirilir. Yukarı çıkan asansör, iş hayatındaki yükselişi, aşağı inen asansör iş hayatındaki endişeleri sembolize eder.

BOĞA

Öfkeli ve yıkıcı davranışları ya da cinsel istekleri ifade eder. Rüyada boğa öldürmek kişinin kendini eğitmesini ve kontrol etmesini sembolize eder. Geleneksel anlamı rüyayı gören kişinin çevresinde güçlü insanlar olacağı ve ticari hayatının iyileşeceği şeklindedir.

TOPAL

Rüyada topal birini görmek ya da topallamak, rüyayı gören kişinin yaşamsal kaygılarını, motivasyon eksikliğini gösterir. Geleneksel yorumu, rüyayı gören kişinin iş düzeninin bozulacağı şeklindedir.
Yazarın Tüm Yazıları