Rüyada beste yapmak

Korkunç derece konsantrasyon ve hatırlama problemi çekiyorum. Şu sıralar kendime "ben" olmayı öğretmekle meşgulüm.

Aslında o kadar çok kendime karşıdan bakıp kendi kalbime döndüm ki, ayrıntılara yenilmeye başladım, içimdeki sevginin yeterli olmadığını hissediyorum.

Geçen gün bir rüya gördüm, o kadar huzurlu ve mutluydum ki... Deniz kıyısında bir ev alıyordum, sonra o evde tadilat yapılıyordu. İçeride işçiler çalışıyor, evi daha da güzelleştiriyorlardı. Ayasofya ve Sultanahmet Camii’ne bakan bu ev, güzelleşip mor bir renge bürünüyordu. Beste yaparken ve iyi şarkı söylediğimi hissettiğim zamanlarda da aynı huzuru duyuyorum zaman zaman. Bazen profesyonel olmadığım için, rüyalarımda bana gelen melodilerin ve sözlerin ne işe yaradığını soruyorum kendi kendime...

RUMUZ: HAFİF KELİMELER

YORUM:
Rüyada görülen ev, kişinin dış dünyaya karşı konumunu ve görüntüsünü; yeni bir ev almak ise kişinin hayatında meydana gelen bir değişikliği veya değişiklik ihtiyacını gösterir.

Evin deniz kenarında olması, sert görüntünüze rağmen duygusal biri olduğunuzu; evin Sultanahmet Camii’ne ve Ayasofya’ya bakması, iç huzurunuzu ve kuvvetli inançlarınızı (eğer bu turistik yerlerimizi çok seviyorsanız, rüyanız bu tür bir yerde oturma isteğinizi de gösteriyor olabilir); evin mor renge dönüşmesi ise rüyayı gördüğünüz günlerde, tasavvufi bir mutluluk hali ya da arayışı içerisinde olduğunuzu gösteriyor.

Beste yaparken aynı duyguları hissettiğinizi belirtmeniz de bu görüşün en önemli kanıtı... Rüyanızda duyduğunuz sözleri ve melodileri uyandığınız dakikada başucunuzda bulunduracağınız bir deftere not etmeniz, yaratıcı yönünüzü destekleyecektir.

Pazar alışverişi

rüyaya girerse


Rüyamda, evimde bir pazar satıcısının olduğunu gördüm. Birçok kasada farklı farklı sebzeler vardı. Patlıcan, biber, acur vs... Patlıcan ucuz olduğu için 1 kilo istedim. Adam tarttı. Sonra "Az oldu, 1 kilo daha verir misin?" dedim. Ama bir baktım, herkes bir anda kapışmış ve bana kalmamış. Ben de önceden tarttırmış olduğumu aldım. O sırada annem ve babam geldi eve, "Bu kim?" diye sordular. Ben de "Bilmiyorum" dedim.

RUMUZ: KARAKIZ

YORUM: Rüyanızın detayları çok net; pazara çıkılacak, pazardan dönülmüş veya pazar hakkında sohbet edilmiş bir günün ardından görülmüş rastlantısal bir rüya olduğu aşikar... Bir başka ihtimal de önceki günlerde pazarda yaşanmış ve aklınıza takılmış bir enstantane ile ilgili olması...
Yazarın Tüm Yazıları